Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Látkové pleny

Od: lucie* odpovědí: 5 změna:

Starší ročníky se pousmějí,ale zeptám se na banalitu-látkové pleny.Dnes je spouta modelů plen(pul,anavy,pletené,polar fleesové...)to vše znám a skoukla jsem to na netu i na youtube .Ale zajímaly by mě klasické čvercové pleny,jak se dávají na dítě?Jak jste to kdysi dělaly? plena se složí do novoskladu,zabalí se dítěti kolem zadečku a ...dál právě nevím,jestli se navlékly nějaké kalhotky aby plena držela a neprosákla?Jak vlastně ta plena držela?Vím,ptám se jako blbec,ale nemám se koho zeptat ani na takovou pitomost a na netu to není :)

Dnes v porodnici ukazují s novorozencem cvičení,tlačí matky do kojení ,ale jaké jsou možnosti přebalování nikdo neřekne.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Jedna plena do šátku a na ni 2-3 pleny složené na obdelník, do jedné jsem vkládala pruh igelitu, šátek se pak přeložil dítěti na bříško a sepnul nebo se oblékly kalhotky, tak si to pamatuji já z roku 1982. Denně jsem vyvařovala pleny a také žehllila, závidím dnešním maminkám, jednorázové pleny. Na druhou stranu, dík tomu, že jsem byla líná, chodila dcera na nočník sotva seděla a od 14ti měsíců byla bez plen i v noci.

doplněno 05.10.15 14:57:

Maminka mi tehdy šila širokou gumu s nějakám zapínáním, kousek plenky se prostě jaksi dal do toho zapínání a k druhému kousku se to jaksi připlo. Je to 34 let, fakt si víc nepamatuju.

vilik*
hodnocení

0x

Jo, byly to nepromokavé kalhotky na zapínání:).

hodnocení

0x

Kupovaly se vázací (nebo zapínací) plenkové kalhotky. Vázaly se (zapínaly) po stranách, aby plína držela. Mrkněte:

pleny.heureka.cz/...

doplněno 05.10.15 11:15:

vsepromiminko.cz/...

doplněno 05.10.15 16:47:

Lucie, když jsem používala látkové pleny já, dávala jsem je dětem složené do obdélníku mezi nožky, přehnout a jen zavacovací kalhotky. Žádná věda se z toho nedělala. Dnes už jsou k tomu i pomůcky. Na uchycení látkových plen se např prodávají spony:

moderni-latkove-pleny.cz/...

doplněno 05.10.15 16:50:

Anebo tunýlky:

petitlulu.cz/...

lucie*
hodnocení

kapkanadeje díky i za druhý odkaz,ten ale znám i ty kalhotky máme,jen je toho tolik druhu,že by to chtělo ještě jednu maturitu...a hlavně každé se používají jinak a nikde není vysvětlení a když tak jen k danné značce.Proto mě zajímaly klasické pleny.

...a liduš..."šátek se sepl" čím se to seplo?Omlouvám se,možná se ptám jako úplný blbec,ale v tomhle jsem opravdu mimo mísu.

no, co si tak vybavuji, tak v práci jsme balili vždycky nějak takhle:

akorát tedy jsme neměli spony, ale tu trojúhelníkovou plenu jsme zavázali na uzel. taky jsme nedávali svrchní nepromokavé kalhotky, protože ty jsme nemívali. ale už je to spousta let nazpátek :)

jinak když jsem já používala látkovky, tak jsem koupila kvalitní svchní kalhotky - myslím, že to tehdy byla značka Bambino mio, ale teď si nejsem jista (určitě ne obyčejné Sandry za pár korun, ty jsem taky zkusila a silně nevyhovovaly, radši jsem si připlatila). a do nich jsem dávala obyčejné čtvercovky přeložené tuším na třetinky, nijak jsem do trojúhelníku nebalila. prostě přeložila plenky, šoupla do kalhotek a bylo vymalováno :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]