Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alergie na všechnu kosmetiku - léčba

Od: jajajandova odpovědí: 2 změna:

Všechny zdravím,

mám už rok potíže se kterými si neví rady žádný lékař. Po systémové alergické reakci na Brazilský keratin mi vadí vešekré kosmetické prostředky včetně šampónů a tělových mýdel. O make upu, parfému a ostatních vymoženostech ani nemluvím. Bohužel se mi to neprojevuje v místě aplikace, ale za pár hodin mi zčervená kůže na hrudníku a krk. V místě aplikace nic. Kožaři tvrdí, že nic takového není možné, imunolog přispouští přecitlivělý imunitní systém, ale vyléčit neumí. Tak by mě zajímalo, jestli se některá z Vás s tímto někdy u někoho setkala a jak to případně řešila. Dost mě to trápí. Děkuji za všechny rady a tipy. Zdraví Jana.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x

Mojí mámě vadí i voda. Myje se jen převařenou, normální z kohoutku nemůže. Kosmetika obsahuje docela dost chemikálií. Zkuste použít něco, co je prověřené staletímy. Na mazání třeba slunečnicový olej, vepřové sádlo, bambucké máslo, to by vadit nemělo. Zkuste aromaterapii od Karla Hadka, má různé mycí oleje, bez konzervantů, dokonce i mycí olej na vlasy. Nebo doma vyráběnou kosmetiku.

dagmar35*
hodnocení

0x

Kožní alergické reakce musí léčit dermatolog, většinou na základě doporučení příslušného praktického lékaře. Podstatou úspěšné léčby je stanovení příslušného alergenu v kosmetice, kterého se musí pacient do budoucna vyvarovat. Ke zmírnění svědění se někdy užívají antihistaminika, suchá ložiska ekzému se promazávají doporučenými krémy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]