Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně zpracovat FIMO hmotu?

Od: barusk* odpovědí: 1 změna:

AHoj, FIMO mám už celkem dlouho, ale jsem naprostý začátečník. Mám problémy s propracováváním. Projíždím hmotu třeba i hodinu strojkem a stejně se mi s ní těžko pracuje - je ztvrdlá. Skladuju ji v těsnících plastovích miskách, takže to nemůže být tím, že be bela vyschlá.

Poradil by jste mi prosím někdo, jak správně FIMO zpracovat?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Fimo by se nemělo skladovat v plastových krabičkách, protože Fimo plast naleptává a může být vysušené i z toho. Doporučuji Ti koupit si tzv. Fimo mix quick, je to taková hmota, která fimo oživí a "naředí", ale pozor, vždy dávej maximálně cca 1/10 mix quicku na množství Fima. Tzn. na celou kostku fima nejvíce jeden dílek mix quicku. Stejně funguje i fimo deco gel, ten je ale dražší, je tekutý.

Fimo raději skladuj pořádně zabalené ve folii a v plechové krabičce. Je škoda takto drahou hmotu zlikvidovat špatným skladováním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]