Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho nechat odležet maso

Od: cesmina* odpovědí: 9 změna:

Kolik hodin by se mělo nechat odležet maso čerstvě zabitého zvířete (např.domácí králík či drůbež) než se začne dále zpracovávat? Děkuji za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Cca dvě hodiny ve studené vodě.
Dávali jsme je do lavórku.
doplněno 01.10.15 20:17: A vůbec,nedělejte mi chutě.
Takový čerstvý králíček :-P
doplněno 02.10.15 14:13: Liduško -Vy,vy,vy :-D

lidus*
hodnocení

0x

Netuším, u nás se zabije králík a ještě ten den je na oběd, husu jsme zařízli den předem ale jen proto, že by se nestihla oškubat, vykuchat, upéct. Maso ze zabíjačky také vaříme a jíme hned. Odležet se u nás nechává pouze zvěřina a ta klidně i dva dny.

Wamp, pekla jsem kuře (koupené) a vnučka šla přepočítat na dvůr kuřata, zda některé nechybí. Mají dva měsíce, tak nechybělo ale jak vysvětlím, že chybí to nevím. Wamp a co teprve taková domácí husa s játry jak talíř, ta byla...

paw*
Maso pecene na zabijacce jeztenz tepleho ma uplne jinou chut nez ze stuhleho :).

hodnocení

0x

Do úplného prochladnutí a zatuhnutí. Nejlépe do druhého dne, cca 12 až 18hodin.

luha*
hodnocení

0x

Až pomine rigor mortis (odbourá se kyselina mléčná).

cicko*
hodnocení

0x

Záleží na tom, jak máte velký hlad. Od pár okamžiků po pár týdnů.

cesmina*
hodnocení

Díky ,nechala jsem to do rána a už je v mrazáku.Příští víkend bude svíčková z králíka.

dharma
hodnocení

0x
Přesně jak píše rádce nade mnou, dokud nepomine posmrtná ztuhlost. U každého masa je to ovšem jinak. Rybám stačí několik minut až cca 2 hodiny myslím, drůbež cca 24 hod, vepřové a hovězí několik dní. Stačí do masa lehce zatlačit prstem a pokud v něm zůstane důlek, je připraveno:)

uska*
hodnocení

0x

Vy už jste si poradila, ale snad pro další tazatele rada od řezníka.

Králíka jeden den zabít, na dvě hodiny do studené vody, vodu párkrát vyměnit. Vyčistit králíka (možno i naporcovat), opláchnout, nechat odkapat v odkapávači na nádobí a šup s ním do lednice do druhého dne. Pak na pekáč nebo do mrazáku.

Miluji vepřové řízky, ale nic hnusnějšího jsem nejedla než řízek na večeři z ráno běhajícího prasete. Řízek jsem si dělala sama a maso vypadalo studené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]