Jak dlouho nechat odležet maso

Od: Datum: 01.10.15 20:05 odpovědí: 9 změna: 02.10.15 16:31
avatar

Kolik hodin by se mělo nechat odležet maso čerstvě zabitého zvířete (např.domácí králík či drůbež) než se začne dále zpracovávat? Děkuji za odpovědi.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 01.10.15 20:13
avatar
Cca dvě hodiny ve studené vodě.
Dávali jsme je do lavórku.
doplněno 01.10.15 20:17: A vůbec,nedělejte mi chutě.
Takový čerstvý králíček :-P
doplněno 02.10.15 14:13: Liduško -Vy,vy,vy :-D
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.10.15 20:19
avatar

Netuším, u nás se zabije králík a ještě ten den je na oběd, husu jsme zařízli den předem ale jen proto, že by se nestihla oškubat, vykuchat, upéct. Maso ze zabíjačky také vaříme a jíme hned. Odležet se u nás nechává pouze zvěřina a ta klidně i dva dny.

Wamp, pekla jsem kuře (koupené) a vnučka šla přepočítat na dvůr kuřata, zda některé nechybí. Mají dva měsíce, tak nechybělo ale jak vysvětlím, že chybí to nevím. Wamp a co teprve taková domácí husa s játry jak talíř, ta byla...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: paw®
Datum: 02.10.15 06:44
Maso pecene na zabijacce jeztenz tepleho ma uplne jinou chut nez ze stuhleho .
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.10.15 20:21
avatar

Do úplného prochladnutí a zatuhnutí. Nejlépe do druhého dne, cca 12 až 18hodin.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: luha®
Datum: 01.10.15 22:20

Až pomine rigor mortis (odbourá se kyselina mléčná).

Ohodnoceno: 0x
 
Od: cicko
Datum: 01.10.15 23:06

Záleží na tom, jak máte velký hlad. Od pár okamžiků po pár týdnů.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.10.15 16:21
avatar

Díky ,nechala jsem to do rána a už je v mrazáku.Příští víkend bude svíčková z králíka.

Od: dharma
Datum: 02.10.15 16:27
Přesně jak píše rádce nade mnou, dokud nepomine posmrtná ztuhlost. U každého masa je to ovšem jinak. Rybám stačí několik minut až cca 2 hodiny myslím, drůbež cca 24 hod, vepřové a hovězí několik dní. Stačí do masa lehce zatlačit prstem a pokud v něm zůstane důlek, je připraveno:)
Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 02.10.15 16:31

Vy už jste si poradila, ale snad pro další tazatele rada od řezníka.

Králíka jeden den zabít, na dvě hodiny do studené vody, vodu párkrát vyměnit. Vyčistit králíka (možno i naporcovat), opláchnout, nechat odkapat v odkapávači na nádobí a šup s ním do lednice do druhého dne. Pak na pekáč nebo do mrazáku.

Miluji vepřové řízky, ale nic hnusnějšího jsem nejedla než řízek na večeři z ráno běhajícího prasete. Řízek jsem si dělala sama a maso vypadalo studené.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.