Nejste přihlášen/a.
Kolik hodin by se mělo nechat odležet maso čerstvě zabitého zvířete (např.domácí králík či drůbež) než se začne dále zpracovávat? Děkuji za odpovědi.
Netuším, u nás se zabije králík a ještě ten den je na oběd, husu jsme zařízli den předem ale jen proto, že by se nestihla oškubat, vykuchat, upéct. Maso ze zabíjačky také vaříme a jíme hned. Odležet se u nás nechává pouze zvěřina a ta klidně i dva dny.
Wamp, pekla jsem kuře (koupené) a vnučka šla přepočítat na dvůr kuřata, zda některé nechybí. Mají dva měsíce, tak nechybělo ale jak vysvětlím, že chybí to nevím. Wamp a co teprve taková domácí husa s játry jak talíř, ta byla...
Vy už jste si poradila, ale snad pro další tazatele rada od řezníka.
Králíka jeden den zabít, na dvě hodiny do studené vody, vodu párkrát vyměnit. Vyčistit králíka (možno i naporcovat), opláchnout, nechat odkapat v odkapávači na nádobí a šup s ním do lednice do druhého dne. Pak na pekáč nebo do mrazáku.
Miluji vepřové řízky, ale nic hnusnějšího jsem nejedla než řízek na večeři z ráno běhajícího prasete. Řízek jsem si dělala sama a maso vypadalo studené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.