Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho vydrží povidla?

Od: saletka® odpovědí: 5 změna:

Jak dlouho vydrží domácí povidla, zpracované ve skleničkách?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud nebudou špatně zavařené a neudělá se na vršku plíseň nebo se nezmění chuť, vydrží takřka neomezeně. Není výjimkou, kdy někdo našel tuhá povidla ještě po babičce a po rozředění, jim nic nebylo..

Coklit - budu opisovat :-D

Ano,povidla dobře zpracovaná vydrží X let ;)

hodnocení

1x

A to dokonce i nezavařená. Dříve se dělaly povidla do kameninových hrnců a byla tak tuhá, že se musela silou krájet kudlou. Hrdlo bylo ovázáno celofánem. Vždycky se odkrojil kus, pomalu rozvařil a dochutil rumem, nebo skořicí a cukrem. Byla jsem malá holka, když to tak moje babička dělala. Vydrželo to normálně ve špajzu bez problémů dlouho. prostě dokud se to nesnědlo. A povidla jsme vařili v komoře, v takové velké kádi a furt se to muselo míchat a míchat...Pocházím z vesnice a měli jsme hospodářství.

doplněno 29.09.15 14:20:

Dneska také vařím povidla, v hrnci a míchám a míchám... Ale pak už nezavařuji. Je to zbytečné, i když já nikdy nedosáhnu té samé hustoty, jako si to pamatuji z dětství. Ani nevím, ale mám pocit, že babička do nich ani cukr nepřidávala. Prostě se vařily jenom švestky samotné.

albatros498022*
hodnocení

0x

Mě moc ne, protože je stihnu zežrat celkem rychle.

hahanaj*
hodnocení

0x

Nevím recept podle jaké jsou uvařená.Dříve babička měla povidla jen tak v kameňáku přikrytá celofánem a nic se nekazilo jen vždy vydloubla lžící kolik potřebovala -rozředila a použila .

Pokud máte dobře uzavřené vydrží dokud je nespotřebujete...

pamatuji to stejně jako suzymon

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]