Nejste přihlášen/a.
Jak dlouho vydrží domácí povidla, zpracované ve skleničkách?
A to dokonce i nezavařená. Dříve se dělaly povidla do kameninových hrnců a byla tak tuhá, že se musela silou krájet kudlou. Hrdlo bylo ovázáno celofánem. Vždycky se odkrojil kus, pomalu rozvařil a dochutil rumem, nebo skořicí a cukrem. Byla jsem malá holka, když to tak moje babička dělala. Vydrželo to normálně ve špajzu bez problémů dlouho. prostě dokud se to nesnědlo. A povidla jsme vařili v komoře, v takové velké kádi a furt se to muselo míchat a míchat...Pocházím z vesnice a měli jsme hospodářství.
doplněno 29.09.15 14:20:Dneska také vařím povidla, v hrnci a míchám a míchám... Ale pak už nezavařuji. Je to zbytečné, i když já nikdy nedosáhnu té samé hustoty, jako si to pamatuji z dětství. Ani nevím, ale mám pocit, že babička do nich ani cukr nepřidávala. Prostě se vařily jenom švestky samotné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.