Rozlepující se rohlíčky - jak na to?

Od: Datum: 28.09.15 11:44 odpovědí: 9 změna: 03.10.15 11:11

Ahoj, peču kynutý tvarohový rohlíčky a mám jeden problém, který jim ubírá na kráse: Ten konec trojúhelníku se mi odchlipuje od zbytku, takže po upečení ty rohlíčky nevypadají moc hezky. Četl jsem, že pomáhá, když ty rohlíčky otočím dolů, máte nějaké další rady? ;)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 28.09.15 12:00
avatar

Asi už přicházím s křížem po funuse, ale pro příště. Ten konec těsta, co bude tvořit ten roh, se musí mírně povytahovat, aby nebyl tak silný. prostě ta část těsta musí být ztenčená. Těžko se to vysvětluje, ale snad jste to pochopil. Můžete pomazat rozkverlaným vajíčkem s trochou mléka zevnitř, než ho přilepíte a pak pomazat celé. Asi to tak děláte. Rohlíčky z kynutého těsta se mají nechat na plechu ještě trochu nakynout, než se strčí do trouby.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: wamp®
Datum: 28.09.15 12:45
avatar

Ano,"Suzymon" má pravdu.Kynuté těsto je jako živé těsto...Rohlíčky se nechávají kynout ještě cca čtvrt hodinky na plechu.Kraje se mohou přilepit rozkvedlaným vajíčkem.To je super pojivo ;)

doplněno 29.09.15 14:42:

Ještě dodám : Já peču loupáčky z kynutého těsta.Dávám je normálně,klasicky -vrchem na plech a tam je nechávám ještě kynout.Jsou výborné ! Jenom se po nich vždy zapráší

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.09.15 14:22
avatar

To co jste navrhla sama je nejlepší, a prakticky jediné spolehlivé řešení. Před položením na plech, otočit ty rohlíčky vždycky tak, aby ten cíp byl vespodu, pod rohlíčkem. Ono je to i kvůli vzhledu. Pokud je děláte zahnuté, potom vám ta rozšiřující se část, vychází jakoby zevnitř toho rohlíčku ven na vnější povrch obloučku.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 28.09.15 16:57
avatar
Přesně, zakončení trojúhelníku dolů. Kynuti po tvarování před pečením je doslova klíčové. Nechávám kynout v troubě při 50C priklopene hlubokým plechem, neoschne to a nebudete věřit jak dobře nakyne. Jsou to úplně jiné, lepší, rohlíky.
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 28.09.15 16:28
avatar

Jak "tvarohový rohlíčky"? Náplň tvarohová? Nebo něco úplně jinak, co neznáme? Prosím o recept, když tvaroh není jen náplní. ;)

doplněno 29.09.15 15:35:

Clayman, někde jste to takhle už psal a já tento způsob kynutí, v troubě, pod plechem, odzkoušela. Nemá chybu! *palec*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: charlie7
Datum: 28.09.15 16:58

Omlouvám se za nepřesnost, kynuté rohlíčky s tvarohovou nádivkou ;)

Datum: 29.09.15 14:36
avatar

Babko, taky jsem pátrala po něčem takovém a dopátrala se! I když není kynuté, přesto je to velice chutné, rychlé a jednoduché pečivo, které peču dost často:

Tvarohové rohlíky za 25 minut

1 celé vajíčko trochu osolíme, přidáme cukr (asi ½ hrnku), vanilkový cukr, asi ½ hrnku oleje a 1 tvaroh (nejlépe hrudkový, Olešnický, ale lze i normální, buď v alobalovém balení nebo v nouzi i vaničkový). Přidáme hladkou mouku (asi 40 dkg) s práškem do pečiva. Vypracujeme těsto. Necháme chvilku odpočinout v chladu. Rozdělíme na polovinu a z každé uděláme kruh. Rozdělíme na 8 dílů, posypeme na hrubo nasekanými ořechy (nebo naplníme čímkoliv jiným, nebo ničím), zavineme do tvaru rohlíků, pomažeme vejcem a pečeme asi 20 minut na teplotu 170 o C.

Recept je převzatý z


možná ne dost přesně jsem si ho přizpůsobila pro sebe. Dávala jsem i různé náplně, ale s těmi ořechy nám chutná nejvíc. Mám pořád i pár kousků v mrazáku a chodím je užírat - třeba ještě i zmrzlé... Pokud zkusíte (a já si myslím, že to stojí za to), přeju dobrou chuť!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.09.15 15:27
avatar

Zmatenko, děkuji. Určitě udělám, upeču. ;) Velmi podobně jsem dělávala šátečky z tvarohového těsta. Kolik tvarohu, tolik mouky a tolik tuku. Tedy kostka tvarohu, kostka Hery, 25 dkg hladké. Zpracovat, rozválet, rozřezat na čtverce, džem, okraje líznout štětečkem ve vajíčku, přeložit, upéci. Horké obalit v cukru. *jasne* Ten váš recept mě nadchnul. Píšu si ho na papír a magnetkem na tabuli u pc. Vnouček přijede v pátek, tak to takhle upeču. Takové pečivka on může :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.10.15 11:11
avatar

Zmatenko *hej* Vyráběla jsem rohlíčky podle vašeho receptu. Nepovedly se. *plac*Myslím si, že to bylo tvarohem. Něměla jsem ten hrudkující, tak jsem použila normální v modrém obalu. Těsto se trhalo a byl problém vyválet celistvou placku, protože stále po okrajích praskalo. Při pečení, na papíru, necelých 170º se přípalovaly, nahoře byla hodně tmavé, ale upečené uvnitř ještě nebyly. *zed* Jako jo, vysoce jedlé, po oškrábání spáleniny, určitě nebyly, ale vyhodit jsem je nemusela. Až uvidím trvdý tvaroh, tak to vyzkouším ještě jednou. Zaťala jsem se! *bum*

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.