Nejste přihlášen/a.
Ahojky, zdravím! Tak já jsem ze všech těch starostí s vodou a topením, dostala děsnou chuť na dort. nějaké recepty mám, ale zdají se mi už "okoukané". Máte někdo rychlý recept na dosrt, který by se dal dokončit už dnes? Myslím i se stydnutím a promazáním. Včera jsem nasbírala ořechy, tak bych je do těsta a třeba i krému chtěla zakomponovat. Něco dobrého mi prosím poraďte. Díky.
Hanahaj, kdyby to šlo, tak bych se ráda podělila. Je moc dobrý. Mne to vždycky čas od času chytne a musím mít sladké každý den. Pak si zase několik měsíců ani nevzpomenu. Teda kromě snídaně. To peču imrvére snídaňové kynuté koláče. Teď jsou švestky, tak dělám na plech, s drobenkou. Ráno s bílým kafíčkem, mňam. Ale tam vůbec nedávám cukr do těsta, jenom do té drobenky, takže sladké moc nejsou. Ono stačí to ovoce.
Suzy, já to mám úplně stejně jako vy. Jím střídmě, klidně řeknu zdravě, ale pak začnu toužit po sladkém, až tak že se mi o buchtě zdává. Dort nebo buchta. Dříve jsem upekla piškot ve formě, rozřízla ho a naplnila cironovým krémem a krém ještě nahoru. A ihned jsem ho snědla snad skoro čtvrtku. Pak se mi, konečně, začalo dařit kynuté těsto. Jojo, švestkový táč, přes celý poloviční plech, málo těsta, hodně posypky. Do poloviny pod švestkami mák. Uvařený v mlíku, s vanilkovým cukrem. Když už se, konečně, dojím, dám na mražák a ubírám, když mám chuť. Té "chuti" v duchu říkám "buchtová žravka". A pak se nenávidím, že podlehnu. Vždycky!
Jaký jste vybrala? já mám někde recept na výborný kokosovo-čokoládový.. až najdu recept, udělám si mini porci k odpolenímu kafču
Udělala jsem ořechový. Právě stydne, teď jsem domíchala "kaši" na krém. Bude z másla a kávovo-čokoládové vařené kaše, kterou se máslo nastavuje, aby byl krém lehčí. Dávám také rum. Vlastně to dělám tak, že až dort rozříznu, nastříkám ho rumem, obě placky, pak pomažu pikantní domácí zavařeninou, letos mám výbornou z bílého rybízu a na to teprve krém. Pěkně tlustou vrstvu. Přiklopím a vrch také pomažu tím krémem. Pak vychladím. Bude stejně nejlepší až zítra, až se to pěkně rozleží...To se zase naláduju a pak budu dělat tohle. Půjdu se psem k Labi...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.