Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s antikoncepcí

Od: antikoncepce odpovědí: 4 změna:
Dobrý den.
Dnes jsem měla začít brát další platíčko antikoncepce Sidreta. Bohužel jsem si až dnes pro ni chtěla jít do lékárny a zjistila jsem, že už nemám recept. Co teď? Stane se něco, když tento měsíc budu brát jinou antikoncepci (Bonadea)? Nebo jak to vyřešit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zajděte do nějaké dobré lékárny - ne řetězec, ale větší, zavedená, stálá lékárna (což možná bude problém o víkendu) - a poproste je o antikoncepci s tím, že recept donesete. Zapíší si údaje z občanky. Nemusí to vyjít, ale za zkoušku by to stálo. Recept by Vám také měli vydat na pohotovosti na gynekologii v nemocnici, ale to nemám ověřené.

Bonadea se od Sidrety liší, nedokážu ale posoudit, jak moc by to byl problém. Raději bych to ale nezkoušela.

doplněno 26.09.15 14:29:

Zvláštní, měla jsem za to, že pohotovost by měla vyjít. Mě tam jednou z lékárny poslali, když jsem chtěla něco bez receptu. Zkuste je, uvidíte. Lékárna, kde jsem bez receptu dostala léky, měla pro tyto účely zavedený sešit; když jsem pak recept donesla, záznam si vyškrtli.

doplněno 26.09.15 14:31:

Asi bych zavolala. Jestli AK vydávají bez receptu (určitě v tomto směru má lékárna nějakou "politiku"), tak nehraje roli to, jestli to bude osobně.

doplněno 26.09.15 15:21:

Hurá. Není zač :)

antikoncepce
hodnocení

Volala jsem do nemocnice do vedlejšího města, kde mají pohotovost na gynekologicko-porodnickém oddělení, a dokonce tam sloužívá pan doktor, ke kterému na gynekologii chodím. Dnes tam ale bohužel není a sestra mi řekla, že antikoncepci mi tam nikdo nenapíše. Tak snad jedině zkusit tu lékarnu. U nás je jen Dr. Max teď o víkendu, tak pak snad jedině ve vedlejším městě v obchodním centru je lékárna. Myslíte, že je dobrý nápad tam nejdřív zkusit zavolat? Nebo to raději zkusit rovnou osobně? Nechce se mi jezdit zbytečně.
doplněno 26.09.15 14:26: Myslíte, že je dobrý nápad tam nejdřív zkusit zavolat? Nebo to raději zkusit rovnou osobně? Nechce se mi jezdit zbytečně.
doplněno 26.09.15 14:31: Také mě překvapilo, že na pohotovosti gynekologie recept nenapíší. Prý musí doktor ve své ambulanci, kde má mou kartu, jinak to prý nejde.
doplněno 26.09.15 14:52: Tak jsem zkusila dvě lékárny ve vedlejším městě, kde mají otevřeno teď o víkendu a v jedné mi vyhoví. Super! Děkuji za radu! :)

dhdhdjdjd
hodnocení

0x
Proc se musi pro kazdou antikoncepci s receptem? To nechapu, jinde v zahranici je spousta stejnych leku bez receptu..

Antikoncepce bez receptu? Aby si každá naivní pipinka přišla pro svoje prášečky a brala to jako chleba bez vyšetření lékaře a poučení o rizicích? Spousta věcí bez receptu je např. ve Španělsku, a jak Španělé papají spousty prášků a vůbec se nezamýšlejí nad možnými následky. Mimo to se mi podařilo tam opakovaně sehnat lék, který je na recept, bez receptu - to se to pak hezky vyrábí drogy. Ale to už je mimo téma AK.

Ale ano, nějaká databáze toho, kterou AK má který pojištěnec předepsán, aby mohla být v případě problémů vydána jednorázově bez receptu, by byla fajn. Platila by např. rok, lékař by předepsání AK stvrzoval při preventivní prohlídce. Proč ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]