Nejste přihlášen/a.
Zajděte do nějaké dobré lékárny - ne řetězec, ale větší, zavedená, stálá lékárna (což možná bude problém o víkendu) - a poproste je o antikoncepci s tím, že recept donesete. Zapíší si údaje z občanky. Nemusí to vyjít, ale za zkoušku by to stálo. Recept by Vám také měli vydat na pohotovosti na gynekologii v nemocnici, ale to nemám ověřené.
Bonadea se od Sidrety liší, nedokážu ale posoudit, jak moc by to byl problém. Raději bych to ale nezkoušela.
doplněno 26.09.15 14:29:Zvláštní, měla jsem za to, že pohotovost by měla vyjít. Mě tam jednou z lékárny poslali, když jsem chtěla něco bez receptu. Zkuste je, uvidíte. Lékárna, kde jsem bez receptu dostala léky, měla pro tyto účely zavedený sešit; když jsem pak recept donesla, záznam si vyškrtli.
doplněno 26.09.15 14:31:Asi bych zavolala. Jestli AK vydávají bez receptu (určitě v tomto směru má lékárna nějakou "politiku"), tak nehraje roli to, jestli to bude osobně.
doplněno 26.09.15 15:21:Hurá. Není zač
Antikoncepce bez receptu? Aby si každá naivní pipinka přišla pro svoje prášečky a brala to jako chleba bez vyšetření lékaře a poučení o rizicích? Spousta věcí bez receptu je např. ve Španělsku, a jak Španělé papají spousty prášků a vůbec se nezamýšlejí nad možnými následky. Mimo to se mi podařilo tam opakovaně sehnat lék, který je na recept, bez receptu - to se to pak hezky vyrábí drogy. Ale to už je mimo téma AK.
Ale ano, nějaká databáze toho, kterou AK má který pojištěnec předepsán, aby mohla být v případě problémů vydána jednorázově bez receptu, by byla fajn. Platila by např. rok, lékař by předepsání AK stvrzoval při preventivní prohlídce. Proč ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.