Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám prosbičku ráda bych věděla návod na přípravu polenty. zhruba asi tuším, uvaří se nemám odhad v jakém množství vody , poté se kaše nalije na plech a dá zapéci do trouby čas mi není znám a nakonec tuším cosi jako osmaženou cibulku.
Prosím poraďte i třeba jiný tip. Díky
Ingredience:
2l vody, může být i masový vývar, chcete-li
2 lžičky soli
trocha bílého pepře
2 hrnky hrubé kukuřičné mouky
1/4l oleje na smažení
Příprava:
Specialita severní Itálie.
Do hrnce dát vodu, sůl a přivéct do varu. Pomalu a postupně přisypávat kukuřičnou mouku za stálého míchání. Dávat pozor, aby se neutvořily hrudky. Snížit teplotu na velice nízkou (polenta bude bublat a možná prskat, takže částečné přikrytí hrnce je dobrá věc). Pokračovat ve vaření, až je polenta úplně hustá (asi 30-35min), často míchat . Pozná se že je polenta hotová, když vařečka stojí sama o sobě uprostřed hrnce.
Polenta se může podávat takto připravená, nebo pečená podle dalšího postupu. Olejem vymazat plech s okrajem, nebo zapékací misku asi 28cmx18cm. Rozetřít do něj uvařenou polentu, nechat vychladnout a stát při pokojové teplotě po několik hodin. Vyklopit polentu z plechu a nakrájet obdélníky, čtverce, kosodelníky atd. podle Vašeho přání. Rozehřát asi 1/4 hrnku oleje na pánvi na velice horký, přidat kousky polenty, snížit teplotu a osmažit polentu na obou stranách do zlatohněda (asi 5min.).
Polentu podávat horkou.
Původní kuchyní tohoto receptu je Itálie
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.