Proč rýže nezměkla?

Od: Datum: 26.09.15 11:57 odpovědí: 12 změna: 30.09.15 14:24
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 26.09.15 12:08
avatar
Obvykle to chce hrnec, vodu a zdroj tepla. Nepises, co jsi s ni provadel/a.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 26.09.15 12:10

Proč ...protože jste ji málo vařil/a. Napřed dejte sem postup jak se rýže vařila/ dusila? a i zn. rýže. Z uvedeného snad bude poznat kde se stala chyba. Chyba nebude v rýži, ale v rukách.

pozd. neopisuji, jen jsem pomalejší datel*smich*

doplněno 26.09.15 19:00:

jshsb promiňte, jste jak kolovrátek. Umíte odpovědět na tyto otázky? Jen hádáme a z vás odpovědi ne a ne vypáčit. Jak máme dobře poradit?

- kolik rýže?

- kolik vody?

- jak dlouho jste vařila?

- nechala jste pod pokličkou po ukončení varu rýži dojít? A nebo už rýži nebyla voda?

- co je to za rýže?

Ohodnoceno: 4x
 
Od: smsbd
Datum: 26.09.15 12:16
Nejprce jsem si udelala zaklad na rizoto a pak dala ryzi a dusila ale furt nemekla
Datum: 26.09.15 12:46
avatar

- a dala jste i vodu?

doplněno 26.09.15 17:34:

rizoto raději dělám tak, že si rýži uvařím předem a do základu pro rizoto pak příslušné množství zamíchám. nemám ráda moc rozblemtanou rýži, stačí voda 1:1,5 (protože trocha vody zbude v rýži i po vyprání a slití).

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.09.15 12:58
avatar

Na jeden díl rýže, se dávají dva díly vody. Jednoduše řečeno, rýže, aby nabyla na objemu a změkla, potřebuje k tomu dost vody

Ohodnoceno: 2x
 
Od: jshsb
Datum: 26.09.15 17:26
Vodu jsem davala...ryze nabyla ale byla furt tvrda
Datum: 26.09.15 18:20
avatar
Pokud bylo málo vody nezmekne, nemá z čeho. Po konci vaření obsahovala ještě nějakou vodu nebo už ne? Já rýži vařím 15 min na velmi mírném plamenu, ale vaří.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.09.15 19:24
avatar

A nepoužila jste náhodou rýži Natural? Ta se vaří až dvojnásobně dlouho...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: luha®
Datum: 26.09.15 21:14

Ahoj, pokud bylo v tom vašem základu bylo něco kyselého, třeba rajčata, tak je to normální přírodní úkaz. Např. v kyselé polévce neuvaříte ani brambory.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 27.09.15 09:33

Tak já sice nejsem odborník :) ale jsou 2 druhy rýže.Jedna je ,která hodně změkne a používá se na kaše a druhá zůstane tvrdší,ta se používá jako příloha nebo na rizota.Do rizota má být rýže uvařena "na zkus" tedy tvrdší,možná jste koupila tuhle.Ale přesné názvy neznám.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.09.15 09:38
avatar

rakave -

souhlas - rýží je mnoho druhů, každá "potřebuje" různé množství vody - pro jistotu kupuju druh "parboiled" - ta by se neměla převařit nikdy. Většinou "štíhlé" druhy potřebují vody méně.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.09.15 14:24
avatar

Pokud jste vařila rýži Clevr co nejspíš posmetali na sýpce ani se nedivím, jednou jsem to zkusila a buď byla tvrdá nebo zase kaše ale s tvrdými kousky. Každá rýže se vaří jinak, musíte číst co je na ni napsané. Kupuju parbolku, orestuji cibuli, hrnek rýže spařím vařící vodou a dám na tu cibuli, zaleju 2 vrchovaté hrky a ještě raděj trochu, po uvaření strčím do peřin a za 15min podávám. Nebo tu obyčejnou, modrý nápis, na tu stačí hrnek rýže + 2 hrnky vody. Vždy osolit, můžete dát hřebíček, já většinou nesolím ale dávám malou lžičku vegety.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.