Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydratace pokožky a mastná pleť

Od: tujsem odpovědí: 15 změna:

Ahoj, mám mastou pleť, ale i tak se vlastně musí pokožka hydratovat. Ale já když se zrovna nechci malovat a použiju nějaký ten hydratační krém, mám pleť potom pořád mastnou. Ať použiju jakýkoliv krém, noční nebo denní, mám ten obličej stále mastnej. Používám toho málo, ale i tak. Co mám dělat?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ahoj, nevím, kolik ti je.. V pubertě se pleť mastí u mastné nebo smíšené pleti, ještě o to intenzivněji. Používala jsem přípravky na čištění aknozní pleti a problém byl v tom, že ty pokožku příliš přesušily a o to víc se potom pleť mastila. Teď to mám tak, že si při mytí hlavy zbytkem šamponu umyji obličej a šminky a ráno a večer používám přírodní krém na obličej od weledy. Není hutný, má jemné složení, které se rovnou vsákne a nezanechá mastný film a přesto udrží pokožku vlhkou.

Napadá mě tedy, že musíš hledat jiný krém, vhodný na mastnou nebo smíšenou pleť, který se snadno vstřebá. Marná by nebyla ani porada s kosmetičkou.

klera*
hodnocení

1x

Nepoužívej vyloženě hyratační krémy, ale nějaké lehčí na smíšenou pleť...mě zatim zdaleka nejvíc vyhouje krém od značky Mixa na normální až smíšenou pleť, dobrý je taky Ryor- matující krém...těch matujících jsou plné drogérie, ale mě osobně většina z nich nevyhovuje, protože dělají na obličeji takový "film". Jinak ale jestli se ti hodně mastí pleť, tak žádnej krém nevydrží věčně...já si vlastně pořád obličej pudruju, protože i s tím lehčím krémem bych za pár minut vypadala jak politá olejem...jenom míň než s těmi normálními :) A vedle toho taky záleží, jestli si pleť zbytečně nevysušuješ při odličování nebo čištění...doporučuju používat jenom micelární vodu. Díky ní nemám pleť už asi půl roku zbytečně suchou (narozdíl od dřívějška...).

ria*

Ryor je můj krém, mám smíšenou pleť, někde se loupe, někde mastí.. a tento krém je přesně pro mě.. já doporučím hledat a zkoušet, nějaký padne přesně Vám..

Jak jsme každá jiná! Mě z Ryoru štípou oči. Po mnoha letech jsem si ho koupila znovu, zapomněla jsem, že kdysi tomu tak bylo. Natřela jsem si ho na obličej a pochvalovala si, jak je lehoučký a vtom mi vytryskly slzy až na zrcadlo. Hned jsem si vzpomněla, že už to tady kdysi bylo.

hodnocení

0x

Máš velikou výhodu, že když máš masntou pleť, nemusíš ani hydratovat, ani se krémovat. A vrásky se ti budou dělat až v hodně vysokém věku. ;) Několik mých kolegyní a členek rodiny to takhle má.

doplněno 22.09.15 15:19:

Možná, že jsem hloupá, ale já jsem dodnes nepochopila, jak se pleť hydratuje. Jak hydratační krém dostane do pokožky vodu. Celý život si totiž myji obličej vodou a mýdlem. Když jsem se líčila, pak ta voda a mýdlo přišlo na řadu po odlíčení očí mastným tamponkem. A doposud nevypadám jako stará iniánka. ;) Já vím, že mé dcery používají něco jiného, ale já na vodu z kohoutku nedám dopustit. Večer teplou a ráno studenou.

tujsem
hodnocení

Ale mastná pleť se má prý taky hydratovat, ne?
stirecek*
Ty mě rozesmivas :) Jak můžeš pokožku hydratovat zvenku? To by pak člověk nemusel ani pít, stačilo by se namočit do vany :) A pokud je mastná, tak je správný čas změnit jídelníček.

Tak tohle může napsat jenom mužský, který o hydrataci pleti toho moc neví.

stirecek*

No a tohle může zase napsat ženská, která tomu nerozumí. Je třeba si ujasnit a pochopit, proč se kůže nebo vlasy mastí. Je to přirozená ochrana organismu vůči povětrnostním vlivům, počasí, teplotě a konečně i ztrátám vody z organismu. Kůže obsahuje okolo 80% vody, tedy pokud správně doplňujeme tekutiny. Jakmile se začne mazat začíná obranný mechanismus, uzavírá částečně potní žlázy, aby se předešlo dalším ztrátám vody, tím ale zadržuje soli a kyseliny v sobě, vzniká akné a různé další projevy. Pokud člověk dostečně pije, fungují správně termoregulační mechanismy, vylučuje se pot, soli a kyseliny a člověk nesmrdí. Pokud smrdí, pije málo, protože ta koncentrace škodlivin je vyšší. Pokud se pokožka maže, chrání se před vysušením. Tak stejné je to i u vlasů a pokožce na hlavě, maže se, pokud není něco správně. A právě u lidí, kteřím se ssilně mastí vlasy si je často myjí a čím více se myjí, tím více se jim vlasy mastí, protože se chrání před poškozením. že by měli více pít, nikoho nenapadne, že by měli přestat používat třeba hormonální antikoncepci, taky ne, protže hormony v tom hrají velkou roli. Člověk za 24hod ztratí zhruba 2,5litru vody jen dýcháním, kdo sportuje nebo fyzicky pracuje jsou ztráty daleko vyšší a kdo sportuje v horkém počasí, ztráty není schopen doplnit vůbec. Loni mě tu jedna paní skoro nazvala krávou, co si nalévá žaludek, když jsem psal, že vypiju i osm litrů vody denně, ale po pěti hodinách na kole ve třiceti stupních je to pořád málo. Takže stačí dostatečně pít a přestat používat různé chytré krémy, které vám tu hydrataci nezajistí. Tím si jen škodíte a ucpáváte pokožku, která stejně chátrá, když nemá vodu a nedychá.

Dobrý večer pane stireček, vy ale mluvíte o celkové hydrataci organizmu,jejíž nedílnou součástí je i hydratace podkoží a škáry, ale pro hydrataci pokožky - vrchní vrstvy kůže(která mimochodem obsahuje jen 10% vody) je třeba i hydratace zvenku.K tomu také směřovala otázka od tujsem. Každý kulturní člověk, který pečuje o svůj vzhled ví, že je nutné pokožku pravidelně očisťovat, tím se zároveň odstraní přirozeně odumřelé zrohovatělé buňky z povrchu pokožky a používáním hydratačních krémů nabyde opět pokožka svůj přirozený vzhled.Je hebká,pružná je hydratovaná.Není pravdou,že tyto krémy ucpávají póry.Jejich emulze tvoří převážně vodu a jen něco málo oleje. Pokožku hydratují nikoliv mastí.Jinak vám váš názor nevyvracím, pít se samozřejmě má.

stirecek*

Dobrý večer. Já jen mluvím o tom, že vodu nelze do buněk dostat zvenku dovnitř, voda může jít přes kůži jedině zevnitř ven! Ať se již budete potírat čímkoliv, vytvoříte jen nějaký mastný film na něčem, co je dávno suché. Říká vám něco osmotický tlak? Ten je vyšší než hydrostatický a o tom, kolik bude vody uvnitř buněk a v mimobuněčném prostředí rozhoduje hormonální řízení, osmolalita, pak hustota elektrolytů, zejména sodík a draslík. Ta buňka si veme jen tolik vody, kolik potřebuje, jelikož se chrání tím, že uvnitř je roztok mírně isotonický. Proto se má pít jen takový nápoj, který má hypotonické ředění, naopak silně isotonický nápoj vodu z buněk odčerpává. Je to jako pít mořskou vodu - vyschnete zevnitř. Nemůže tedy platit, že hydratační krémy "tlačí" vodu dovnitř. Ty jen na pleti vytvoří mastný film, voda z krému se odpaří a mastnota ucpává póry. Jinak máte pravdu, že vrchní zrohovatělá vrstva kůže obsehuje do deseti procent vody, ale ta se pořád obměnuje a odlupuje, jelikož je od zdrojů živin vzdálená. Ovšem ta škára má již okolo 70% vody a podkožní vazivo okolo 30% vody. Takže je nejen důležité pít, ale i co pít a taky je důležitá ta strava, která obsahuje ty elektrolyty. Když to tělo nemá, brání se všemi možnými způsoby, může se nadměrně mazat nebo naopak sušit...

hodnocení

0x

I mastná pokožka může být dehydratovaná. Hydratační krémy jsou proto povinností i pro vás, jen by měly být lehčí a bez obsahu oleje (oil free). Používejte jemné nemastné přípravky,.které vám potřebnou hydrataci dodají.Výborný a doporučovaný je krém EFFACLAR matující hydratační.,který koupíte v lékarně (je ale dražší), nebo z levnějších můžete zkusit z řady RYOR jemný hydratační krém. A vůbec nejlevněji vás přijde, když budete každodenně pít dostatečné množství vody.

Hezký den *slunce*.

vanilka81*
hodnocení

0x

Taky mne trápila mastná pleť a sklony k pupínkům i v současném věku. V současnosti používám na pleť obličeje a dekolt arganový olej určený pro pleť. Používá se ho malé množství, pleť se mi mastit přestala. Takže asi byla spíše přesušená. Myslím, že můžete zkusit i jiný typ kvalitního oleje pro obličej. Krémy na mne působily úplně stejně jako na vás.

elbarto
hodnocení

0x

Slyšela jsem, že hydrataci kůže může negativně ovlivnit i vlhkost okolního prostředí..

hodnocení

0x

Krémy by se neměly aplikovat až k očím, pokud skutečně dráždí, tak na oční okolí se dávají oční krémy. Není pravda také, že kůže nic neabsorbuje, stačí se naložit na delší dobu do vany a s pletí se dějí zázraky. Kůže absorbuje i léčiva, kůže natáhne do těla i bylinné roztoky, soli, dokonce i tu pěnu do koupele. Do 20ti minut se z těla v koupeli vylučují neg. látky, po této době je tělo z vody natáhne zpět. Nevím, kolik Vám je let, ale řekla bych, že v mládí by se měly používat krémy polomastné, mastné, podle typu pokožky, aby ji chránily před okolními vlivy. Hydratace, že by měla přijít na řadu později, když je žena starší a pleť začíná vysychat. Ale jistě to nevím, jen mi to připadá logické. Souhlasím s tím, že pitný režim je pro pleť stejně důležitý, jako pro celé tělo. Tedy dostatečný, nikoliv přehnaný, který zatěžuje ledviny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]