Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zužitkovat zbylé zelí

Od: babusa* odpovědí: 10 změna:

Od neděle mi zbylo dušené moravské hlávkové zelí-čili je ochucené.Je mi líto ho vyhodit,nemáte nápad,jak ho zužitkovat,nějaký recept?Maso a .knedlíky jsme snědli.Protože je sladkokyselé,tak nevím co s ním.Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Smíchat s nudlemi a s rozkvařenou anglickou slaninou. Nebo zabalit zelí do vepřového plátku s buřtem či klobásou a podusit nebo upéci, nebo nadít zelím kuře a upéci.Fantazii se meze nekladou.Záleží kolik vám toho zelí zbylo.

Hezký den*slunce*

pohanka*
hodnocení

2x

Přesně tak, kolik toho zbylo.

Dát vařit brambory, mrkev, koření bobek, pepř, nové k., osolit, zahustit jestli máte jíšku, nebo na bílo zakysanou smetani s hladkou moukou, na červeno koření papriku, a vložit vařené zelí a máte telňačku, můžete přidat kousek uzeniny, majoránku, podle toho co máte doma a co máte rádi.

Mě by stačily uvařit dvě velké oloupané brambory, sůl, kmín a zelí do toho zamíchat a třeba opět nějaká uzeninka, polít rozškvařenou anglickou, nebo škvarkami.

Koupit další knedlíky,upéct další maso.

doplněno 22.09.15 11:39: babkazov: nebo klobaska,spek...

Zajdo, pro změnu jelítko a jitrničku. :-D

Jako dítě, když jsem přiletěla hladná z venku, babička mi vlažné zelí namazala ve vyšší vrstvě na chleba a já jsem i s tím chlebem vyletěla zase ven. Nějaké mytí rukou? Ani omylem!

lidus*
hodnocení

1x

Já bych ho klidně snědla jen tak bez příloh, můžete udělat štrůdl nebo placky /do zelí přidáte vejce a ¨moku, osmažíte na sádle.

hahanaj*
hodnocení

0x

uvařila bych noky a zamíchala se zelím

babusa*
hodnocení

Mám ho asi litrový kastrolek.Kdybych přemýšlela,tak bych nedělala celou hlávku a nechala si napotom na něco jinýho.jako na potvoru mi přišel mejlík s receptem na zapečené hlávkové zelí,ale neochucené do sladka.Zkusím si některý z uvedených receptů udělat,naštěstí mám muže dobrýho strávníka,kterému chutná snad všechno co se jí,hlavně že má plný žaludek.Díky za nápady.

doplněno 22.09.15 11:40:

Neumím sem z mejlu poslat recept jak o něm píšu,tak ho opíšu,třeba někdo taky udělá,já vyzkouším jindy. Zelňáky na plech: 1/2 hlávky zelí nakrájet ,salám nebo uzené nebo angl.slaninu taky nakrájet-množství libovolné-,1 hrnek hrubé nebo polohrubé mouky,1/2 hrnku mlíka,1/2 olej,2 vejce,sůl,pepř a koření podle chuti.Spatlat,dát na pečicí papír na plech,do touby na asi 180 st.a asi 30 minut.Může se dát i trochu prášku do pečiva,ale pokud to budu dělat,tak nedám,aby to nebylo buchtové.

verba
hodnocení

0x
u nas by skoncilo v kosi. treti den dat rodine zeli :)
bezne varim na 2 dny ale kdyz i tak zbyde na treti den, chut uz neni jist stejnou treba jen prilohu.

innkas*
hodnocení

0x

Zelí ohřejte,zamíchejte do něj syrová vejce a nechte prosmažit,můžete i kousek slaniny nebo jiné uzeniny

-podávejte s chlebem jako výbornou večeři.

Doma jsme to tak jedli, je to skvělé,chutnalo nám i bez uzeniny

ju*

Zředit dvěma deci vody, dát na plotýnku a zehřát a pak za stálého míchání dojít na toaletu a vylít do mísy a spláchnout - a je po problému!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]