Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvrny od mléka na hedvábné kravatě

Od: kravata odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, dneska se mi "povedlo" si pokecat hedvábnou kravatu mlékem. Dá se to nějak vyčistit? Děkuji
:)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Skvrnám se dá předejít.
Člověk musí holt dávat pozor při výběru nápoje. Například taková vodka fleky nezanechává...
Hedvábná kravata po čištění vodou moc nevypadá. Kolikrát i v čistírně ji dají zabrat.
tiffany*

Naprostý souhlas, pokusů vyčistit kravatu, od běžných až po hodně drahé jsem učinila mnoho, ale jen mizivé množství dopadlo "koukatelně", až jsem dospěla k závěru, že kravatu prostě neznatelně vyčistit nelze. Ale třeba se jednou podaří, základ vidím v rychlosti zásahu, studená voda, jemný hadřík a nebarevné mýdlo, někdy pomůže žlučové mýdlo, pak vysušit čistým bavlněným hadříkem a nechat uschnout, případně jemně přežehlit, což je ale další riskantní operace. Ale za pokus to stojí, GL.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a zkoušel jste to po zaschnutí vykartáčovat? Zdravím!

hodnocení

0x

Velice jednoduše.:) Skvrny opláchněte pod studenou tekoucí vodou a pečlivě je otřete. Kravatu poté nechte uschnout.Pokud by přece jenom zůstaly nějaké stopy, použijte čpavek nebo benzin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]