Nejste přihlášen/a.
Problém je, že to je v paneláku. Dostali jsme vlašské ořechy vyloupané.Jsou zatím v zavázaných mikroténových sáčcích . Mám je přesypat? Do lednice?
Vyloupané ořechy se zavařují do sklenic nasucho a vydrží dlouho, nesplesniví. Někdo je dává do mrazáku, ale mrazem klesá množství vitamínu B, takže to je vlasně škoda jej ničit.
Vyloupané ořechy jsou náchylné více ke žluknutí než ve skořápce.
A to máte letošní? U nás ještě nejsou, teprve začínají, jeden dva ořechy na zemi ještě v zeleném obalu, nebudou to loňské?
hanahaj a na kolik stupňů? A přibližně na jak dlouho. Já je až doposavad mrazila a byly jako čerstvé i po dvou letech. Ale ráda bych to zkusila s tím zavařením. Díky.
dám na dno hrnce utěrku naliji vodu a postavím sklenice - nemusí být potopené zapnu na 180st ... no chvilku tak 8-10minut, aby chytla víčka .
Já mám zavařovací hrnec a v něm jsem ořechy zavařovala několikrát. Nasypala jsem je do co nejmenších skleniček (od oliv, od jigurtů, majonez a já už nevím od čeho) tak aby to byla dávka na jedno pečení + něco do pusy. Zavíčkovat, zavařovací hrnec, 10 minut na na 75ºC. Vytáhnout a obrátit, do vychladnutí, dnem nahoru. Nemá to chybu. V lednici ořechy zabírají hodně místa.
Suzy, jojo, funguje to.
Já mám docela dost svých lískových ořechů a také zvažují jak je uchovat aby mi nějakou dobu vydržely a nezplesnívěly. O tom zamrazování ořechů vím, ale prozatím jsem to nikdy nezkoušel. Nyní zde čtu o zavařování ořechů.V té mikrovlnce by to bylo jednodušší než klasicky v zavařovacím hrnci. Možná to letos vyzkouším. Neuvaří se nebo nějak neupraži náhodou ty ořechy tím teplem při zavařování a nezmění tak trochu chuť? Napadá mne jestli by takto zavařit nešlo i ořechy namleté. Nezkoušeli jste to už někdo? Pokud by to šlo tak by to byla dobrá věc. Do jedné sklenice by se tak vešlo více těch ořechů a navíc by už byly i připravené na pečení. Všude se píše hlavně o ořechách vlašských. Já mám ale pouze ořechy lískové. Je jedno jestli se zamrazuje vlašské nebo lískové ořechy a je v tom nějaký rozdíl?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.