Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Líčení a změna

Od: kikima odpovědí: 9 změna:

Ahoj, nevím, jestli mi poradíte, ale mám problém.Když se ráno namaluju (korektor, tužka na obočí, řasenka, pudr) tak to vypadá dobře, pleť vypadá hladce,obočí dobře. Ale když příjdu potom do školy a jdu třeba po druhé hodině na záchod a kouknu se dozrcadla, tak vypadám děsivě :( je ta, hodně světla, takže mám barevné obočí, řasenka je dobrá, ale místa kam jsem nanesla korektor jsou taková rozpatlaná, pleť už nevypadá hladce... Nevím co dělat, ale na obličej si nesahám! Nevím co dělat, mám špatnou pleť, takže korektor potřebuju a obočí taky strašné. Ale přitom ráno vše vypadalo dobře! :( WTF?!?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Je otázka, jestli je vůbec potřeba se do školy líčit.

Ve třídě je teplo, líčidla se rozmazávají, a výsledek pak vidíte sama.

Vím, že jsou dnes líčidla kvalitnější než dříve, ale celý den nevydrží.

Další problém je líčení v umělém světle – za denního světla líčení vypadá jinak.

Snad by šlo jet do školy nenalíčená a nalíčit se až za denního světla.

Navíc by se zvýšila šance, že líčení vydrží aspoň do konce vyučování.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, a kde se ráno malujete, resp. za jakého osvětlení? Možná to není dobré už doma, ale nevíte to (když je tam jiné světlo). Zdravím!

doplněno 11.09.15 21:13:

Než odejdete do školy, tak si podívejte do zrcátka na denním světle - uvidíte, jestli to je OK.

kikima
hodnocení

Maluji se v pokoji. Mám rozsvícenou lapičku a hned podní mám zrcátko a sedím kousek od toho zrcátka. Ale ikdyž se potom kouknu do zradla v koupelně vypadá to dobře jako v pokoji. Tak nevím.

72mona3*
hodnocení

1x
@ben má správnou připomínku. Světlo je důležité - pod zářivkou vypadá každý make up nedokonale. Hodně také záleží na kvalitě přípravků a na tom, jak jsou “kompatibilní“ s pletí. Každému vyhovuje něco jiného. Pokud se pleť více mastí, také to výdrži make upu moc nepomůže :-[. Mona

hodnocení

1x
Jj umělé světlo vs denní světlo je obrovský rozdíl. Cílem tvého líčení nemá být hezký makeup, ale hezký obličej. Korektor přepudrovaný pudrem, pupinek spíše zvýrazní, než překryje a navíc se mi nikdy nelíbily z blízka viditelné přepudrované chloupky na obličeji.. Tak jsem vždy jen korektor rozetřela do ztracena. Kupovala jsem si korektor se zinkem, pupínky krásně hojily.

ronyx*
hodnocení

0x

Velmi se slečně tazatelce omlouvám - vím, že to sem nepatří, ale prostě sem si nemohl pomoci - všechno v dobrém ;)

krasula
hodnocení

0x

Pleť je odrazem toho, co jíte, čeho máte ve stravě moc, čeho se vám nedostává. Ale zamaskovat nedostatky pudrem, to bych snad udělala jen, když jdu na ples. Nechte plet dýchat, rozumně na slunko a čistý vzduch. Vynechte čipsy, koly, smažené, zákusky, uzeniny, bílé pečivo,čokoládky, zrající sýry... Jezte více zeleniny, cereálií / pohanka, jáhly/, ořechy, ryby. Na zánětlivé pupínky Zn, Fe, A vit., B vitamín. Dostatečně pít. Krém nebo masku poradí v lékárně či drogerii.

72mona3*

krasula - takto odpovídá někdo, kdo neměl problémy s pletí. Taky znám jednu, co tvrdí, že tlustí jsou jen ti, co se přežírají, že líčení je jen pro zvláštní příležitosti (indulona stačí), že neexistují hyperaktivní děti - jen rodiče, co je neumí srovnat, že všichni by zvládli vysokou školu, ale jsou prostě jen líní... a tak bych mohla pokračovat. (dokonce ji podezírám, že zná lék na rakovinu i AIDS, ale čeká, až na to ostatní přijdou taky...*bum*) Ale zpět k tématu. Tak jednoduché to není Kdyby bylo, všichni bychom byli krásní, mladí a bezchybní. A přesto si s některými projevy akné nedokáží poradit ani odborníci. Když blbnou hormony, není to snadé. Takže korekce pleti je to nejmenší a nejrychlejší, co můžeme udělat. Mona

doplněno 16.09.15 23:58: Nechtěla jsem reagovat tak neurvale, jen jsem si do vašeho příspěvku promítla onu "všechno vím, všechno znám". Chyběly mi tam ty hormony... Mona
krasula

Milá Mono, jsem stará, kožní problémy jsem zažila, teď je řeším u svých vnoučat. Indulonu mám doma na ruce po práci . Přestože hodně jezdím na kole, denně se maluji, používám kvalitní krémy. Lék na AIDS a rakovinu neznám.Počet vysokoškoláků bych naopak snížila, jde mi o kvalitu. Hyperaktivita dětí někdy opravdu souvisí s nadměrnou konzumací cukru. I když rodiče by kolikrát sami potřebovali lekci. U všech zdravotních problémů nabádám k odkyselení organismu a zvýšení imunity zdravým životním stylem. Tímhle nic nezkazím, naopak. Viděla jsemu svých studentů/ -ek, co konzumují a nikdo mi nevymluví, že to nemá vliv na to, jak vypadají. Vliv hormonálních změn nikde nepopírám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]