Nejste přihlášen/a.
dostali sme cuketu a nevíme co s ní dá se s toho udělat něco jednoduchýho s ingrediencí jak se říká co dům dá?
Cuketu přidávám do leča, někdy do leča místo papriky. Nebo ji zapékám. Samotnou nebo s jinou zeleninou a spoustou koření (česnek, cibule, čubrica...). Na dno kastrolu se mohou dát kousky kuřete, rybí filé, nebo to prokládám kostičkami uzeného. Prosypávám strouhankou a zalévám šlehačkou (1 balení).
Menší cuketu příčně rozpůlit, pak podélně rozříznout na cca 1,5cm plátky Z nich vytvořit jakoby dlaně s prsty tzn. 1 třetinu nechat vcelku a zbytek prořezat.Prsty roztáhnout. Osolit, opepřit a mezi prsty vložit kolečka rajčat a kolečka cibule a plátek šunky(nemusí být). Trochu pomastit plech, vyrovnat naplněné prsty , posypat zbytkem s cibule a vršky potřít majonézou smíchanou s utřeným česnekem. Dát asi na 10min zapéct a pak posypat strouhaným eidamem a ještě nechat chvílku zapéct.Pozor,aby vám sýr neztvrdl.K tomu brambory a máte letní oběd. Je to mňamka jak za tepla, tak za studena.Doufám, že jsem to popsala srozumitelně.Zdá se to složité, ale máte to za chvilku připravené.
A ještě jeden recept na slaný koláč. Je výborný !
35dkg cukety nahrubo nastrouhat,1 hrnek polohr.mouky ,1 hrnek nastrouhaného eidamu, 1/2 hrnku oleje, 20dkg salámu na kostičky, 1 cibule na kostičky, trochu hořčice, 4 vejce ( z bílků sníh), kypřící prášek. Vše smíchat, na závěr opatrně vmíchat sníh.Na vymazaný plech a upéci.
Jinak také s cukety dělávám chlupaté knedlíky a bramboráky, ale ty dávám napůl s bramborami Zdravím a DOBROU CHUŤ !
Doplním paní Alenku. Kdo má rád, tak může přidat i česnek, ten sýr se nemusí strouhat, ale i nakrájet jako salám na kostičky, místo salámu lze dát i uzené, plech vymažu a vysypu strouhankou, sníh spíše nešlehám, nechce se mi, vejce zamíchám celá.
Tento cuketový ,,bramborák,, na plech mám velmi ráda a je vynikající za studena! Jinak lze za tepla s bramborami.
vybrat vnitřek a oříznout slupku - obalit jako řízek a pozvěte mne na oběd
jo samozřejmě nakrájet na pásky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.