Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s cuketou

Od: ujendys* odpovědí: 10 změna:

dostali sme cuketu a nevíme co s ní dá se s toho udělat něco jednoduchýho s ingrediencí jak se říká co dům dá?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Cuketu přidávám do leča, někdy do leča místo papriky. Nebo ji zapékám. Samotnou nebo s jinou zeleninou a spoustou koření (česnek, cibule, čubrica...). Na dno kastrolu se mohou dát kousky kuřete, rybí filé, nebo to prokládám kostičkami uzeného. Prosypávám strouhankou a zalévám šlehačkou (1 balení).

hodnocení

1x

Menší cuketu příčně rozpůlit, pak podélně rozříznout na cca 1,5cm plátky Z nich vytvořit jakoby dlaně s prsty tzn. 1 třetinu nechat vcelku a zbytek prořezat.Prsty roztáhnout. Osolit, opepřit a mezi prsty vložit kolečka rajčat a kolečka cibule a plátek šunky(nemusí být). Trochu pomastit plech, vyrovnat naplněné prsty , posypat zbytkem s cibule a vršky potřít majonézou smíchanou s utřeným česnekem. Dát asi na 10min zapéct a pak posypat strouhaným eidamem a ještě nechat chvílku zapéct.Pozor,aby vám sýr neztvrdl.K tomu brambory a máte letní oběd. Je to mňamka jak za tepla, tak za studena.Doufám, že jsem to popsala srozumitelně.Zdá se to složité, ale máte to za chvilku připravené.

A ještě jeden recept na slaný koláč. Je výborný !

35dkg cukety nahrubo nastrouhat,1 hrnek polohr.mouky ,1 hrnek nastrouhaného eidamu, 1/2 hrnku oleje, 20dkg salámu na kostičky, 1 cibule na kostičky, trochu hořčice, 4 vejce ( z bílků sníh), kypřící prášek. Vše smíchat, na závěr opatrně vmíchat sníh.Na vymazaný plech a upéci.

Jinak také s cukety dělávám chlupaté knedlíky a bramboráky, ale ty dávám napůl s bramborami Zdravím a DOBROU CHUŤ !

pohanka*

Doplním paní Alenku. Kdo má rád, tak může přidat i česnek, ten sýr se nemusí strouhat, ale i nakrájet jako salám na kostičky, místo salámu lze dát i uzené, plech vymažu a vysypu strouhankou, sníh spíše nešlehám, nechce se mi, vejce zamíchám celá.

Tento cuketový ,,bramborák,, na plech mám velmi ráda a je vynikající za studena! Jinak lze za tepla s bramborami.

hodnocení

0x

vybrat vnitřek a oříznout slupku - obalit jako řízek a pozvěte mne na oběd

jo samozřejmě nakrájet na pásky :)

hodnocení

0x

A nebo neloupat, nakrájet na plátky, posypat sýrem (Niva je super) a na pečícím papíře péct jako mini pizzy.

hahanaj*
hodnocení

0x

nastrouhat cuketu a brambory půl na půl a udělat bramboráky - semínka nestrouhat ty odstranit - rychlý a dobrý oběd

hodnocení

0x

Celkem dobré recepty.vareni.cz/...

trtr

Zdravím, cuketové placičky či vynikající omáčka ke špagetám.

cesmina*
hodnocení

0x

Nastrouhat na plátky 1:1 brambory ,cuketu.Promíchat s nakrájenou cibulí,česnekem,trochou oleje ,solí či směsí koření.Dát do pekáče a upéct v troubě.Ze žluté cukety dělám sladkou náplň alá jablka na koláč.

hodnocení

0x

Letos jsem od kolegyně dostala cuketku a poprvé v životě ji ochutnala. Nakrájela jsem si ji do salátu spolu s rajčaty, okurkami a paprikami a bylo to fakt žrádýlko, chutnala mi asi jako mladý kedluben. Super. Příští rok si ji zaseju na zahrádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]