Nejste přihlášen/a.
Já mám děti dvě, (kluk 11, ale bohužel mentálně trošku pozadu a holčička necelé čtyři roky). Pracovala jsem jako fin. poradce - osvč, takže jsem si to časově uzpůsobila a dokonce jsem chodila do práce i při mateřské. Teď ale jako osvč nepracuji, jsem zaměstnanec s pravidelnou směnou, který ale stále hledá nějakou jinou práci. Ne vždy časově stíhám jet pro děti (a to ještě vyzvedávám jeden až dva týdny v měsíce další dvě "cizí" děti), takže se střídám s manželem, vyjímečně vyzvednou i rodiče. Ale po pravdě, když do toho zahrnu ještě jiné aktivity co máme, tak třeba dnes jsem odjela v 6:30 do práce, manžel rozvezl 4 děti do školky a školy, mě skončila po třetí hod. práce, jela jsem na jeden přijímací pohovor, pak nakoupit, k příbuzným a přijela jsem domů před osmou večer. Udělal jsem večeři, vykoupala a položila malou, zkoukla malýmu školu, notýsek a tak, najedla jsem se a bylo půl desáté.. Nádobí mi stojí ve dřezu, prádlo v prádelním koši, další čeká na vyžehlení, chodba by už také chtěla zamést či vytřít, atd... Ale já se z toho nezblázním.. Večer chci mít klid, takže si ho udělám a jak vidíte, místo abych ještě píglovala, než si mi vrátí choť z práce, tak sedím u PC. Buď to zítra stihnu, nebo nestihnu.. Však ono mi to neuteče. Hlavně že mají děti co jíst a o ten základ je postaráno. Ale trocha prachu na televizi nebo zacákané zrcadlo v koupelně mě nechává klidnou... Pokud to bude manželovi vadit, tak mu řeknu, ať přiloží ruku k dílu. Žijeme v té domácnosti přece společně, oba chodíme do práce, tak bychom se oba měli nějakým způsobem přičinit... Ale on mi naštěstí pomáhá, takže jsem spokojená.. Ale občas je to záhul to všechno zkloubit...
Není to slast. Zažívám to teď se sestrou, které malou občas hlídám. Myslela si, jak vypadne z domova od malé, dostane se ven, že bude aktivní, nebude mentálně zakrňovat a ne pořád sedět na pískovišti s maminama a žvatlat na dceru... ale nestíhá. Obrňte se trpělivostí, schopností snášet nepořádek a pocit, že nic nestíháte, a zaúkolujte tatínka - ať je v práci jak dlouho chce, rodič je to stejně tak jako Vy.
V r. 1982 byla mateřská 6 měsíců, zvládla jsem práci i VŠ, domácnost, hospodářská zvířata i složit uhlí co přivezli když byl manžel v zaměstnání. Dnešní mladí jsou stále ve stresu a nedivím se jim, jistota práce nulová, MŠ pro známé a nedej bože nevyzvednout dítě v čas. Většinou pomáhají babičky, MŠ je do 16.30 a některá matka dělá déle, kroužky rovněž obchází prarodiče. Lehké to nebude ale jistě to zvládnete. Horší je když dítě onemocní.
Dobrý den, celé generace žen zvládly ještě horší podmínky, tak to dáte také. Zdravím!
P.S. Pardon, jde o názor muže .
No kúpilo sa aj druhé auto.Bývame na kraji mesta a ráno robí rozvoz detí manželka.Ja vstávam 4:30,ona 5:00.V tom čase som už ja na ceste do roboty svojim autom.Ona zatial nachystá seba a potom budí deti o 5:30.Odchádzajú do škôlky a školy (otv.od 6:00).Ráno sú tam deti v podstate ako prvé.Poobede skončím 15:30+ cesta domov je do 16:15.Rýchlo vyzdvihnúť malú zo škôlky lebo tu sú len do 16:30.Potom pre staršiu do školy kde sú do 17:00.Prichádzam s deťmi domov a manželka po nás asi o 17:30.Ak majú ešte nejaké krúžky (plaváreň,angličtina,malý kuchárik,dramatický),tak to býva aj do 20:15 ale to som s deťmi ja a manželka je doma a chystá na ďalší deň + večera...nejaká domácnosť.Cestovanie vlakom do práce som musel zmeniť kvôli "time managementu" na auto.Aj manželka to inak nestíha.Odvezie deti a potom autom na stanicu a odtiaľ ešte hodinu vlakom.Ostatné sa nejako prerozdelilo.Väčšina sa dosype cez víkend,ale ani to nieje nejaký problém lebo nákup do domácnosti sa dá stihnúť vo večerných hodinách v piatok keď je tam minimum ľudí.Pranie prádla-tu sa dá nastaviť odložený štart-ráno sa zobudíte-idete vyvešať.To isté myčka-ráno ju otvoria deti.Riad sa do nej zbiera celý týždeň takže ide viacmenej cez víkend,keď sme všetci doma.Ostane upratanie,varenie,žehlenie..a ja okolo domu.
doplněno 11.09.15 11:07:Myslím že prvú jeseň a zimu budete zápasiť s imunitou kvôli škôlke,prešli sme si tým aj my,takže skôr bude veľa vysvetľovania šéfovi / šéfke kvôli OČR.Je zbytočné sa zaťažovať a premýšlať čo ako bude.Aj tak sa to všetko ukáže až pri rozbehnutom režime ktorý sa nastaví sám.Tu sa plánovať nedá.
To zní děsně. Jsem pedant na úklid a pořádek, to nedám. Manžel nepomáhá ani nemůže ráno zavést nebo odpol. vyzvednout a ještě nemá v práci obědy. Dvě auta nemáme, děti budou ve školce první a odcházet poslední, asi to bude to druhé auto potřeba jinak se nalítam jak prase a sednu nebo lehnu si až večer rovnou do postele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.