Nejste přihlášen/a.
zdravím, jsem muž cca 30. Mám celkem drsnoukůži na patech. Je mi to celkem nepřijemný. Dřu to dycky pemzou, ale to mi nějak moc neslézá a je to furt drsné. Neznáte, nemáte nějaky lepší "recept" jak nebo čím to více odstranit tu drsnou kůži?
sory za tu polo češtinu, nejsem čech
a díky za rady a napady
Ať to dřeš pemzou nebo rašplí, podstatné je, čím to potom namažeš a o tom se nezmiňuješ. Mně funguje mast Amia s propolisem, asi za 19,-Kč. Bezvadně se vstřebá a zvláční líp, než ty 10x dražší.
doplněno 07.09.15 23:03:Samotné obroušení je k ničemu, tu kůži musíš zvláčnit.
ničím
doplněno 07.09.15 23:19:ok tedy budu shánět tu Amiu.díky
PS. a takové ty brusky na paty jako PEDI SPIN a podobně...to je lepší než pemza nebo tzv stejné?
zajdi do lékárny kup čistou vazelinu,(zkoušeli jsme také vepřové sádlo,ale nefungovalo to tak dobře), namaž paty,natáhni igelitové (mikrotenové pytlíky) na to velké ponožky a nech přes noc- POZOR potom ráno po sundání,nohy jsou masné a proto klouzají- takže umýt nějakým normálním mýdlem a je to. Pokud je kůže rozpraskaná, tak už to chce návštěvu odborného lékaře a nebo známé lékárnice,která ti namíchá "zázračnou mast".
11 letá dcera chodí 4x týdně do bazénu a měla s praskáním pat velké problémy-pomohla až mast z lékárny
vidím, že jiskra byla rychlejší - to je známka,že to funguje
Zdravím,
ztvrdlou kůži na patách řeším zcela jednoduše - obrousím to škrabkou, která vypadá jako struhadlo s rukojetí (podobně jako tato - plech mám přibližně stejný, držátko jiné). Koupil jsem to kdysi v sadě ještě s jednou škrabkou, která vypadá jako struhadlo - krouhadlo na strouhání zeleniny na kolečka, ale to nepoužívám protože to kůži odřezává a dá s tím říznout - cena sady byla doslova pár korun.
Používám tento postup - do lavoru teplou vodu co snesu, ponořím do vody nohy na cca 1 hod (prostě než voda vychladne, je studená) a pak nohy normálně touto škrabkou pod vodou (tj. brousím je nořené ve vodě) obrousím (opiluju) - brousím tak dlouho, dokud cítím rukou, že na patě ta ztvrdlá kůže je. Pak nohy umyju mýdlem, osuším a hotovo.
Žádné mazání ani nic podobného nepraktikuju, protože to podle mého názoru není potřeba - problémy s vysušenými nohami nemám. Ale je fakt, že já nepoužívám celkově vůbec žádné krémy, pouze velmi výjimečně krém na ruce, když se třeba celý den máchám v ředidlech nebo ve vápně, což je tak 1-2x za rok
Jo a brousící proceduru dělám tak 2 - 3x za rok.
Jediné je,objednat se na pedikůře,kde vám tu tvrdou kůži odmočí a odborně odškrábnou a namažou a vy si hned kupte v klasické drogerii vazelínu.Koupila jsem si měsíčkovou v kelímku větší balení kolem 80 kč.Večer v křesle u tv si to každý den namažu a počkám,až se vstřebá a voní a nožičky mám jak mimino.
První krok je zajít si nechat paty ošetřit (cena cca 200,-) a pak mazat a mazat, stačí Indulona, Ozalin je lepší.
Liduš, Indulona je mastná a zamastí všechno. V drogerce jsou krémy na chodidla, které kůži na chodidlech udržují vláčnou a nemastí. Výjdou levněji, než Indulona. Od firmy Balea jsou úžasné. Voňavé a velmi účinné.
Modrá Indulona - i na vysoušenou a rozpraskanou pokožku. Dost rychle se vetře a povrch kůže není mastný jako u jiných mastných krémů, to pak noha klouže v sandálu nebo promastí ponožku.
Pokud je kůže i rozpraskaná, chce to navšítit odborného lékaře aby to léčil on. Například castellaniho roztok Solutio Castelani sine fuchsino je pouze na lékařský předpis a hlavně, lékař ví, proč který lék předepisuje.
Praskající paty mě trápí už dlouho. Vyzkoušela jsem kdeco, všechno vždycky pomohlo na chvilku a pak zase nic. Jelení lůj, indulonu, vazelínu, všechny ty přípravky Scholl, pak ty krémy z té norské kosmetiky, kokosový olej, teď nakonec i Bi-oil... všechno je málo. Momentálně jsem asi rok nesmírně spokojená s tímto, skvěle to zjemní nohy. Drsnou kůži na patách si odstraňuji obyčejným smirkem, musela jsem trochu vychytat tu správnou hrubost, ale zasucha ošmirgluju (jak se říká u nás), umyju, namažu - paráda.
Zdravím,nejlepší je zajít na pedikůru,kde vám přebytečnou kůži pěkně seřízne skalpelem. Drbáním pemzou si kůži akorát potrháte a pak paty drhnou a zatrhávají ponožky. Z vlastní zkušenosti vám mohu doporučit ještě krém Ozalin,momentálně nevím s jakým I nebo Y se jmenuje ,nemám ho po ruce. Seženete ho třeba v Tescu v drogerce za asi 35 korun. Je perfektní po koupeli natřít chodidla v silnější vrstvě,navléci na to mikroten. sáčky,čisté ponožky a šup spát. Ráno máte chodidla jak mimino a krásně voní po levanduli. Při pravidelném používání třeba jednou týdně pemzu zahodíte.
Vloni jsem dceři na narozeniny koupila brusku na paty a chodidla. V Tetě ji měli v akci, tak cena nebyla veliká. elektricke-manikury-pedik/... Má ji dodnes a je stále velice spokojená. Je však pravdou, že se paty a hrany chodidel musí stále udržovat. Ne až kůže zhrubne. A pak namazat. V každé drogerii a lékárně je koutek speciálně na chodidla. Na vašem místě bych nejprve ze všeho, zašla na pedikuru. A pak už bych jenom udržovala.
Jedna z možností, jak na drsné paty je koupit si skleněný pilník, z Amirra v Horních počernicích asi za 100 korun v akci, nebo 180 normálně. Používat jednou za 10 dnů, ze začátku 1 týdně.
Všechny pemzy a kovové škrabky jsou s prominutím naprd, vyhodit..
Dále varuji před seřezáváním skalpelem, není to řešení.
Používejte různé masti na nohy, i podle rady sádlo, vazelínu, krém na nohy s konopím atd.. Vyzkoušejte různé, co pomůže u toho zůstaňte. Suchá kůže mnohdy neznamená, že to budete mazat hodně tukem, ale potřebuje zavodnit..
Mě hodně pomohl krém s včelím voskem koupeným ve zdr. potřebách..
Další problém u kůže může být plíseň. Pokud máte možnost, dojděte si na kožní, ať se na to podívá odborník. Jsou různé druhy plísní a některá se opravdu projevuje zrohovatělou kůží na patách. Též by pomohli na podologii.
Ponožky perte na 60 stupňů.
Chcete - li se zkusit vyléčit i sám, můžete večer u televize zkusit teplou vodu do lavůrku a v ní obyčejnou sůl, nebo ocet půl napůl s vodou, nebo potrhané listí z bezinek, nebo z vlaštovičníku, nebo měsíčku lékařského /toho teď moc není, končí/ a nohama a prstama si rostlinky třít o sebe. Tyto rostliny i další jsou protiplísňové a nohy vám i ozdraví. Po namočení nohou doporučuji již zmíněnou skl. škrabku /není tak snadno rozbitná/ a nechat nohy uschnout. Věřím, že po třetím použitím skleněného pilníku budou nohy o 80 procent lepší. Na webu jsem viděla i skleněný pilník se stříbrem, také by to nemuselo být špatný zkusit jej, stříbro je protiplísňové.
Na noc si můžete namazat paty i celou nohu nějakými krémy podle volby, na silnější vrstvu natáhnout ponožky. abyste nezamazal prostěradlo.
doplněno 08.09.15 17:19:K televizi si položím vedle sebe i horkou vodu v raychlovarné konvici a jak lázeň stydne, dolévám horkou.
Zároveň i po namočení stříhám i změklé nehty.
okděkuji za rady...když si teda seženu nějaký ten krém na nohy, namažu před nocí, dám do igelitu a fusekli na celou noc...mohu toto dělat každý den, nebo je to zbytečné nebo dokoncé škodné,a stačí jednou týdně?
děkuji
To balení o kterém píšete, to je nesmysl. Když si necháte chodidla udělat odborně od pedikerky, pak už jen budete udržovat. Pak bude stačit jednou týdně obrousit a nakrémovat krémem na chodidla. Zapařená noha v igelitu, to je náběh na pěkný problém. Vy jdete z extremu do extremu. NE! Pořádek se nedělá, pořádek se udržuje! To platí i o chodidlech.
tak jsemsi koupil Ozalin za 30kč a po prvnim namazani jsem už spokojen. Takže díky za rady,tipy, nohy jsou vyřešeny a teď ještě ruce,ale to v jinem přispěvku
P.S. zajimalo by mě ale ta kombinace že to večer namažu, dám do igelitu, pak do ponožky a rano rozbalím. Za celou noc se mi noha nezapaří? co to má do sebe to mít celou nohu v sáčku? chtěl bych hlavně reakce těch, co to tak dělají, jakože proč a připadně proč ne
díky
Za jednu noc se noha nezapaří. Olejové zábaly z olivového oleje se dělají i na ruce, jestli jste se ptal i na ty záděry v jiné otázce. Používá se třeba zbytek staršího olivového oleje.
Je to jednoduché, mastná látka se pod igelitem a ponožkami, nebo bavlněnými rukavicemi na ruce, hluboce vstřebá přes noc do kůže. Přes den chodíte a mastičky si vsajete do ponožek a ruce si stále omýváte, utíráte, tak ten efekt není velký.
Krémy a oleje aplikované na noc působí prostě těch 7-8 hodin v klidu.
Já si dělám teplé bylinkové zábaly pod igelitem na koleno, nebo žíly a ta kůže je ráno trochu rozmáčená, ale za chvíli se vzpamatuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.