Zahusteni kecupu

Od: Datum: 04.09.15 20:32 odpovědí: 5 změna: 05.09.15 19:44

zdravim,delate nekdo domaci kecup?potrebuji radu cim zahustit.jablka moc nefunguji a po 2hod vareni nic moc hustota.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: iv®
Datum: 04.09.15 20:35
avatar
Odvarit vodu... Nic víc, jablíčka dát můžete, ale chce to jen vařit a vařit... Asi měly rajčata hodně vody...
Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 04.09.15 20:53

Nevaříte kečup pod poklicí? Voda se musí odpařit. Já prudkým varem odpařuji vodu ještě před přidáním jablek (nemusím tak často míchat). Vy nyní přidejte el nebo plynu ať směs hodně bublá a míchat a míchat. Jiná pomoc není.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.09.15 21:35
avatar
Já měl po hodině celkem akorát resp ještě by snesl, ale už jsem nechtěl čekat. Doba je závislá od toho jak intenzivně se vaří a jak je vysoká vrstva a samozřejmě bez poklice!
Moc jsem nemichal a kupodivu se nepripaloval, jen ke konci jsem promíchal a začal tak prskat, že jsem toho litoval. :-D
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.09.15 19:35

ok,diky za rady-budu varit a varit.

Od: alik®
Datum: 05.09.15 19:44

Zdravím, kečup dělám léta a to tak, nandám do hrnce všechny přísady, nejprve na kousky nakrájené rajská jablíčka a na ně vše co tam patří. Pak vařím tak na půl plynu až je celé směsi polovina. V žádném případě nemíchám, protože jak zamícháte jednou, budete míchat celou dobu vaření a budete mít zároveň vymalováno, protože to děsně prská. Když směs nemíchám tak nic neprská a ani se nepřipaluje. Doba vaření záleží na tom kolik vody mají v sobě rajské. Ke konci vaření jen lechce vařečkou odhrnu směs abych viděla zda je pod ní ještě voda. Je dobré dát pod hrnec plotýnku, aby teplo šlo po celém dně hrnce. Druhá varianta je, stejný postup nandat rajské na hluboký plech a péct v troubě asi při 200st, a pootevřených dvířkách. Opět nemíchat. Takto v troubě dělám i povidla, což je těď docela aktuální. Stačí to jen hlídat a při tom si dělám jinou práci. Co se týče vašeho nezahuštěného kečupu tak bych jej nechala na rajskou a udělala nový a hustý. Pokud tedy máte možnost a náte dost raských. Nebo skusit dovařit jak už někdo radil. Možno by bylo i zahustit želatinou, nebo škrobem, ale to se mi moc nelíbí, to si můžete koupit v obchodě tu břečku co jí říkají kečup. Tak držím palce. Alik

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.