Nejste přihlášen/a.
zdravím, děláte někdo domácí kečup? Potřebuji radu čím zahustit. Jablka moc nefungují a po 2 hod vaření nic moc hustota.
Za 3 roky jsem už něco přiučil u zkušenějších.
Takže rajčata rozvařit a v okamžiku, kdy pustí vodu přecedit! Slít z nich přebytečnou vodu a dovařit na kečup nebo rovnou přepasírovat a dovařit. Za půl hoďky hoďku máte hotovo. Bez toho cezení je to tak na 6 hodin než zhoustne pořádně.
Slitou šťávu moje teta zavažuje do sklenic a používá jako základ na rajskou místo vývaru.
Zdravím, kečup dělám léta a to tak, nandám do hrnce všechny přísady, nejprve na kousky nakrájené rajská jablíčka a na ně vše co tam patří. Pak vařím tak na půl plynu až je celé směsi polovina. V žádném případě nemíchám, protože jak zamícháte jednou, budete míchat celou dobu vaření a budete mít zároveň vymalováno, protože to děsně prská. Když směs nemíchám tak nic neprská a ani se nepřipaluje. Doba vaření záleží na tom kolik vody mají v sobě rajské. Ke konci vaření jen lechce vařečkou odhrnu směs abych viděla zda je pod ní ještě voda. Je dobré dát pod hrnec plotýnku, aby teplo šlo po celém dně hrnce. Druhá varianta je, stejný postup nandat rajské na hluboký plech a péct v troubě asi při 200st, a pootevřených dvířkách. Opět nemíchat. Takto v troubě dělám i povidla, což je těď docela aktuální. Stačí to jen hlídat a při tom si dělám jinou práci. Co se týče vašeho nezahuštěného kečupu tak bych jej nechala na rajskou a udělala nový a hustý. Pokud tedy máte možnost a náte dost raských. Nebo skusit dovařit jak už někdo radil. Možno by bylo i zahustit želatinou, nebo škrobem, ale to se mi moc nelíbí, to si můžete koupit v obchodě tu břečku co jí říkají kečup. Tak držím palce. Alik
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.