Nejste přihlášen/a.
Dobrý den měřím 177 a vážím 79 myslíte že to je normální?
Ahoj,
mně je 17, jsem holka, měřím 176 cm a vážím 66kg, a když jsem byla na prohlídce u mé doktorky, řekla mi, že mám ideální hodnoty.
Pokud chceš vědět, co je normální hmotnost, podívej se na tuto stránku: vypocet.cz/...
BMI není zrovna nejpřesnější, ale jako orientační pomůcka ti to bude stačit... někdo tu napsal, že máš mít maximálně 60kg, což je podle mě opravdu hloupost... a pak se divíme, že tu chodí anorektičky, když do mladých lidí stále sypeme ty kecy o tom, jak musí zhubnout.
P.S. Normalní je to, co dělá většina lidí, takže... má většina lidí při 177 cm při 79 kg? Pokud ano, je to normální, pokud ne, není to normální... povím ti jednu věc, "normálnost"je hloupost. Spíš se ptej, jestli to je zdravé!
A zdravé to je, mít takovou váhu, pokud se cítíš dobře, nepřejídáš se, chodíš na procházky / věnuješ se nějakému sportu, máš ráda sebe...
P.S.S. Prohlídni si obrazy žen v dávné minulosti, dokonce Venuše... je to celkem rozdíl oproti dnešní době, co? :D žádný extrém není správný, poslouchej své tělo a tak zjistíš, že je pro tebe dobré.
Není to normální, jseš tlustá Já měřím stejně a mám o 20 kilo méně.
Zační se hýbat, nedrž žádné diety, diety jsou blbost! Neláduj se hranolkama, čokoládama a podobně, ale jez normálně, jen k tomu zapoj několik hodin pohybu týdně.
Psát mladý holce,že je tlustá,je opravdu nevhodné,to ji může navést i na některou z poruch příjmu potravy.Je jí 14,časem může být vše jinak,stačí ji jen lehce popostrčit k nějakému sportu,třeba kolo,plavání...né ji říkat,že je tlustá! To může asi napsat fakt jen nějaká zzzlatokopka.
Dříve se "ideální" váha počítala výška minus 100 - tudíž bys měla mít 77 kg. Říkalo se, že Francouzky odečítají ještě 10 kg...
Záleží na tom, jak máš těžké kosti. Každý má jinou stavbu kostry. Někdo je štíhlý, a má vyšší váhu než někdo jiný.
Ve svém věku chodíš určitě ještě k "dětskému" lékaři, zeptej se jeho. Lékař Tě přeměří a převáží a zjistí i stavbu kostry. Pak by Ti měl odpovědět na Tvé otázky Hlavně se nestrestuj
Myslím,že je to úplně O.K. Někde jsem četla,že výška -100, u vás tedy 77, váha + 10% nebo -10% z tohoto čísla je váha v normě,takže když to zaokrouhlím na 8,tak mi vyšlo rozmezí 69-85 kg.,takže jste se ,,vlezl,,! :--)) Každý to počítá jinak,taky záleží na hmotnosti kostry,množství podílu svalů,tuku,vody,hlavně ať vy se ve svém těle cítíte dobře a na tabulky se raději vykašlete. :--))
Já byla ve tvém věku asi stejná 178 cm a kolem 80kg... Nikdo mi nikdy neřekl že jsem tlustá..ale mladý holce se to nedá vymluvit, pneumatičky jsem měla... Začala jsem běhat, trošku cvičit, vynechala po obědě sušenky, čokoládu a sladký, vpoho se to dalo pomalu se zdravým jídlem shodit na 68-70kg.. a to si držím do teď.. o deset let a fousek později..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.