Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doba sušení švestek v sušičce?

Od: clayman® odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
Uvažuji nad koupí sušičky na ovoce, ale potřeboval bych vědět jak dlouho trvá sušení pulek švestek. Zda jsou to 3 hodiny či celý den. Jde mi o orientační údaj. A také jaké množství čerstvých se vejde... Třeba na jedno platicko.
Popř doporučte co máte doma a jste spokojeni.
Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

- množství čerstvých švestek neznám, nevážím, suším každý rok

- v návodech jsou na 100% nižší časy sušení

- mám tuhle a to proto, že má plná plata a bylinky, houby atd mi nepropadnou, lze nastavit tak, aby sama vypla a já sušila jen v levný tarif el. Pěkně se udržuje, pod šťavnaté ovoce dám pečící papír, ať nemusím umývat. Zde je doporučená doba sušení 8 - 14 hodin, mrkni na návod.

Doba sušení švestek v sušičce?

rv*
hodnocení

2x

Mám něco takového, jen na 10 plat

odněkud z Anglie a švestky za den neusuším. Za den tak plátky rajčat.

Doba sušení švestek v sušičce? #2

mate59
hodnocení

0x

Zkoušel jsem švestky sušit,ale výsledek nikdy nebyl tak uspokojivý jak když si koupím švestky v krámě.Nikdy nebyli tak vláčné, tmavé,povidlové, lesklé,a já nevím ještě co jak ty ze sáčku dovezené z Kalifornie.To samé platí o meruňkách.Sušilo se to hodně dlouho/celý den/,jen kvúli sušení švestek bych sušičku určitě nekupoval.

hodnocení

Švestky mám moc rád a můžu jich mít čerstvých spoustu. Jablka jdou sušit v zimě na kamnech. Zkusil bych i hrušky... Ty do zimy také nevydrží. Tedy ty moje.

lidus*
hodnocení

0x

Meruňky a švestky vypeckované půlky jsem sušila 32h, plných 12 plat se postupně sesychalo a seskládávalo na 9 plat. Pokud je necháte moc mokré, plesnivý, pokud je vysušíte tak neplesnivý a můžete je žužlat celou zimu. Nikdy nebudou stejné jako ty koupené. Na 12 plat asi 3 kg syrových. Sušička je dcery, podle mě jsou to vyhozené peníze a to nepočítám energii. Hrušky jsme sušili v místní sušárně, vše je automat a za 20h bylo hotovo, do sušárny vešly dvě dětské vaničky na čtvrtiny nakrájených hrušek, pro zahrádkáře je cena 200,- pro nečleny 400,-. Usušených hrušek jsou dva kbelíky a jsou výborné. Moštovat jablka se začíná zítra, ani by mě nenapadlo vytahovat doma vlastní řezačku a lis.

hodnocení

0x

Určitě taky záleží na velikosti švestek a výkonu sušičky,já suším 12-14 hod. a jsou super!

petral*
hodnocení

0x

mám sušičku Profesor, je hranatá, má 10 plat, vejde se do ní 7kg rozpůlených švestek.V základu,jak přišla, nedělala vůbec nic, museli jsme ze základny oddělat deklík,co byl nad topným tělesem a fukarem,potom už paráda...švestky mám suché za 24h, jablka na silnější plátky za 12.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma sušení švestek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]