Jak zavařit přesnídávky

Od: Datum: 28.08.15 09:19 odpovědí: 6 změna: 02.09.15 13:02
Prosím o radu, jak zavařit hruškové přesnídávky. Mám to ve skleničkách a teď jak na to. Víčka utáhnout silou? Mám to mít na sporáku (jaká teplota, jak dlouho?), má to být ponořené až nahoru přes víčka? Mám to pak zchladit studenou vodou, nebo prostě jen vyndat na prkénko? Otáčet vzhůru nohama, nebo ne? Všem zkušeným děkuji za rady. Iva
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: iv®
Datum: 28.08.15 10:54
avatar
Dobré dopoledne, už bych nezavarela, ještě horké plnte do suchých skleniček, o třetí do sucha hrdlo, zavickujte, otočte a nechte dokud nevychladnou. Mě takhle nikdy nezplesnively, nevím kolik jich máte, ale mě to dítko většinou do zimy stejně snědlo.
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 30.08.15 17:09
avatar

Iv, podruhé v životě jsem letos dělala džem. Na želírovacím cukru v návodu byl stejný postup jak píšete i vy. Uvařit a horký džem nalít do skleniček. Víčka dotáhnout silou a skleničky obrátit dnem vzhůru na 10 minut. Ty minuty jsou tam asi proto, že džem tuhne a zůstal by přilepený na víčku. Přesnídávku bych nechala klidně do úplného vychladnutí.;) Dělala jsem jahodovou a pak posilněna úspěchem i meruňkovou. Drží všechny a tváří se spokojeně.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ruze®
Datum: 28.08.15 22:21
avatar

Nechladit studenou vodou,sklenice by praskly. Zavařuji v zavařovacím hrnci na tzv. ,,pařníku,,takže sklenice ve vodě nikdy nestojí. Domácí přesnídávky jsou super,sama jsem je dělávala,když byly děti malý,ale hruškovou nikdy ne,ta většinou dost nadýmá.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 30.08.15 19:39

Do hrnce dejte složenou utěrku a teplou vodu max do poloviny (stačí i do třetiny) skleniček. přiveďte vodu k varu, plamen stáhněte a udržujte při mírném varu 20 minut. Skleničky opatrně vytáhněte a obraťte dnem vzhůru. Nechejte je tak do vychladnutí. Skleničky před vložením do hrnce pořádně utáhněte. Podle velikosti hrnce dávám i tři skleničky nad sebe.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.09.15 12:52

Udělané přesnídávky zamrazuju, zdá se mi to nejjednodušší

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.09.15 13:02
avatar

Pokud jich není mnoho,dát do plastových kelímků od malých jogurtů s víčkem a zamrazit.Pokud nemám v mrazáku místo,ve skleničkách s víčkem jen položeným vložím do mikrovlnky a po třech kusech(200g)uvedu k varu.Pak v rukavicích vyjmu a víčka dotáhnu,otočím víčkem na stůl a nechám vychladnout.Může se stát,že trochu tekutiny vyteče.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.