Nejste přihlášen/a.
Iv, podruhé v životě jsem letos dělala džem. Na želírovacím cukru v návodu byl stejný postup jak píšete i vy. Uvařit a horký džem nalít do skleniček. Víčka dotáhnout silou a skleničky obrátit dnem vzhůru na 10 minut. Ty minuty jsou tam asi proto, že džem tuhne a zůstal by přilepený na víčku. Přesnídávku bych nechala klidně do úplného vychladnutí. Dělala jsem jahodovou a pak posilněna úspěchem i meruňkovou. Drží všechny a tváří se spokojeně.
Nechladit studenou vodou,sklenice by praskly. Zavařuji v zavařovacím hrnci na tzv. ,,pařníku,,takže sklenice ve vodě nikdy nestojí. Domácí přesnídávky jsou super,sama jsem je dělávala,když byly děti malý,ale hruškovou nikdy ne,ta většinou dost nadýmá.
Do hrnce dejte složenou utěrku a teplou vodu max do poloviny (stačí i do třetiny) skleniček. přiveďte vodu k varu, plamen stáhněte a udržujte při mírném varu 20 minut. Skleničky opatrně vytáhněte a obraťte dnem vzhůru. Nechejte je tak do vychladnutí. Skleničky před vložením do hrnce pořádně utáhněte. Podle velikosti hrnce dávám i tři skleničky nad sebe.
Pokud jich není mnoho,dát do plastových kelímků od malých jogurtů s víčkem a zamrazit.Pokud nemám v mrazáku místo,ve skleničkách s víčkem jen položeným vložím do mikrovlnky a po třech kusech(200g)uvedu k varu.Pak v rukavicích vyjmu a víčka dotáhnu,otočím víčkem na stůl a nechám vychladnout.Může se stát,že trochu tekutiny vyteče.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.