Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych recept na krémový dort, nejlepší by byl čokoládový,a le jakýkoliv je dobý.
A nějaký,kde by se máslo v krému dalo zaměnit za HERU? pokud to jde ) Díky mocmoc
Udelejte spise cheesecake, to je taky hromada kremu.
Ale jinak kremove dorty schvaluju. Hlavne to nesmi byt suche, cili malo buchtz, hodne kremu.
Já preferuji máslo. Chuťově se to nedá srovnat a je i zdravější, než tyhle umělé ,,kuneroly,,. Heru a pod. používám jenom do těsta, které se peče. Kuchařinko, když domácí, tak dobrý. Používej na pečení do těsta podle receptu máslo, sádlo, olej. A ty ztužené tuky určitě do krému moc ne, nebo půl másla a půl Hery.
Už jsi zkoušela Míša řezy?
doplněno 25.08.15 08:43:Záměna Hery za máslo a opačně jde v každém případě, ale pokud je to domácí, tak si každý dá raději to máslo. Někdy Hera v krému padá na jazyk.
Proč byste nemohla v létě udělat máslový dort? Včera měl syn narozeniny a dělala jsem ho také. Jak tady píší, nejlepší je z másla a nastavený pudingem, nejlepší je máslo jihičeské. Krémové dorty peču už 30 let a nikdy nezklamaly, zato ty s tzv. marcipánovou potahovací hmotou u nás nikdo nechce. Takže asi tak.
Nepoužívám ani máslo, ani Heru, ale něco mezi tím - Zlatá Haná. Má příjemnou chuť i konzistenci a zatím mi žádný moučník nepokazila. Nejlepší krém na dort znám tento : bešamel ze 70 g "másla" + 30 g hladké mouky + 1/4 l mléka - povařit, vychladit. Ušlehat 100 g "másla" + 100 g cukru + 50 g kakaa ( i méně ), postupně přidávat bešamel. Nevlhne, nepadá. Korpus jsem si dost zjednodušila : 1 hrnek ph mouhy + 1/2 pr. do peč. prosít do mísy + 1/2 hrnku cukru + 2 - 3 lžíce kakaa - smíchat. Dál přidat 1/4 hrnku oleje a 1 vejce rozkvedlané s mlékem ( množství tak akorát na lité těsto) - zamíchat. Korpus je dost nízký, dá se udělat i z dvojnásobné dávky a to je pak množství i na bábovku ( bez kakaa ) Tohle těsto je pro mne základem pro celou řadu moučníků a to i luxusních - málo práce, málo nádobí, skvělý efekt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.