Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dort - krémový

Od: kucharinka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, potřebovala bych recept na krémový dort, nejlepší by byl čokoládový,a le jakýkoliv je dobý.

A nějaký,kde by se máslo v krému dalo zaměnit za HERU? pokud to jde :)) Díky mocmoc:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kuchařinko, je horké léto a krémový dort v létě? To je hodně veliký nesmysl. Promyslete a vyhledejte úplně jinou variantu se spoustou ovoce buď na nizoučkém korpusu, nebo jen krásně naservírované ve skle.

Dort - krémový

paw*
hodnocení

0x

Udelejte spise cheesecake, to je taky hromada kremu.

Ale jinak kremove dorty schvaluju. Hlavne to nesmi byt suche, cili malo buchtz, hodne kremu.

pohanka*

Já preferuji máslo. Chuťově se to nedá srovnat a je i zdravější, než tyhle umělé ,,kuneroly,,. Heru a pod. používám jenom do těsta, které se peče. Kuchařinko, když domácí, tak dobrý. Používej na pečení do těsta podle receptu máslo, sádlo, olej. A ty ztužené tuky určitě do krému moc ne, nebo půl másla a půl Hery.

Už jsi zkoušela Míša řezy?

doplněno 25.08.15 08:43:

Záměna Hery za máslo a opačně jde v každém případě, ale pokud je to domácí, tak si každý dá raději to máslo. Někdy Hera v krému padá na jazyk.

cesmina*
hodnocení

0x

Na www.pecenijeradost.cz jsou recepty na pečení i na krémy s Herou.Do krémů se dává Hera máslová.Já ale používám máslo.

jehu
hodnocení

0x

Proč byste nemohla v létě udělat máslový dort? Včera měl syn narozeniny a dělala jsem ho také. Jak tady píší, nejlepší je z másla a nastavený pudingem, nejlepší je máslo jihičeské. Krémové dorty peču už 30 let a nikdy nezklamaly, zato ty s tzv. marcipánovou potahovací hmotou u nás nikdo nechce. Takže asi tak.

patronka*
hodnocení

0x

Nepoužívám ani máslo, ani Heru, ale něco mezi tím - Zlatá Haná. Má příjemnou chuť i konzistenci a zatím mi žádný moučník nepokazila. Nejlepší krém na dort znám tento : bešamel ze 70 g "másla" + 30 g hladké mouky + 1/4 l mléka - povařit, vychladit. Ušlehat 100 g "másla" + 100 g cukru + 50 g kakaa ( i méně ), postupně přidávat bešamel. Nevlhne, nepadá. Korpus jsem si dost zjednodušila : 1 hrnek ph mouhy + 1/2 pr. do peč. prosít do mísy + 1/2 hrnku cukru + 2 - 3 lžíce kakaa - smíchat. Dál přidat 1/4 hrnku oleje a 1 vejce rozkvedlané s mlékem ( množství tak akorát na lité těsto) - zamíchat. Korpus je dost nízký, dá se udělat i z dvojnásobné dávky a to je pak množství i na bábovku ( bez kakaa ) Tohle těsto je pro mne základem pro celou řadu moučníků a to i luxusních - málo práce, málo nádobí, skvělý efekt. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]