Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se nepovedly kvašáky?

Od: frufru odpovědí: 4 změna:

Po druhé jsem udělala kvašáky ty první byly úžasné a tedˇkoukám po týdnu a nahoře černá plíseň ,okurky nemají žádnou chut´,no prostě k nejídlu,mám toho 3 velké sklenice jsem z toho paf.

Jediné,co jsem neměla byl vinný list,ale ten jsem neměla ani poprvé.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

luha*
hodnocení

2x

Taky musíte mít sklenici dobře uzavřenou, jen s malým únikovým otvorem pro plyny (pokud je víčko vzduchotěsné). CO2 nad hladinou chrání proti plísni a částečně i proti křísu.

hodnocení

2x

Já si myslím, že jste si v okurkách nebo na něčem jiném, přinesla nějakou špatnou plíseň, která přežila a zalíbilo se jí u vás. ;) Mám láhev okurek na talíři, dole, v koutě, na kuchyňské lince, přikryté plastovým víčkem s vyříznutým otvorem uprostřed. Takže by takovou blbou plíseň měly právo dostat, ale nedostaly nikdy. I když byl nebo nebyl list z révy, i když byla nebo nebyla kůrka chleba. Nikde není psáno, že ta poslední láhev, kterou se chystám naložit zítra, ji nedostane. Náhoda. *nevi*

doplněno 23.08.15 18:10:

Druhá babička všechny sterilované okurky letos vyhazovala, protože se zkalily a prý nehorázně smrděly. Desítky sklenic! *plac*A to celý život, už od děcka, okurky nakládá, sterilizuje, protože je z hospodářství. A letos taková spoušť poprvé v životě! Tak chodím kontrolovat ty svoje a držím si palce. :-D Kvašáky mám už dvě velké sklenice znězené. Ještě tu jednu, poslední, udělám. Roky jsem měla láhev přikrytou malým talířkem a nezplesnily.

frufru
hodnocení

Napřed jsem přiložela nahoru původní zašroubovací víčko s malinkou skulinkou a tedˇjsem to přikryla podšálkama z porcelánu a jejikož nejsou stoprocentně dokonalé malilinkatá skulinečka byla nedostatečná.Teplota provedení bylo zaručeno,za oknem mám teplo.

PáneJáne,tak to je nadělení tolik okurek vyhodit.Díky všem.

hodnocení

0x

Domnívám se,že když jste je dělala podruhé,tak jste je zřejmě neměla v teple.To je jediné přijatelné vysvětlení.Po zalití teplým nálevem umístit sklenice s okurkami na teplé místo,min.22-23 stupňů,aby došlo ke kvašení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kvašáky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]