Nejste přihlášen/a.
Po druhé jsem udělala kvašáky ty první byly úžasné a tedˇkoukám po týdnu a nahoře černá plíseň ,okurky nemají žádnou chut´,no prostě k nejídlu,mám toho 3 velké sklenice jsem z toho paf.
Jediné,co jsem neměla byl vinný list,ale ten jsem neměla ani poprvé.
Já si myslím, že jste si v okurkách nebo na něčem jiném, přinesla nějakou špatnou plíseň, která přežila a zalíbilo se jí u vás. Mám láhev okurek na talíři, dole, v koutě, na kuchyňské lince, přikryté plastovým víčkem s vyříznutým otvorem uprostřed. Takže by takovou blbou plíseň měly právo dostat, ale nedostaly nikdy. I když byl nebo nebyl list z révy, i když byla nebo nebyla kůrka chleba. Nikde není psáno, že ta poslední láhev, kterou se chystám naložit zítra, ji nedostane. Náhoda.
Druhá babička všechny sterilované okurky letos vyhazovala, protože se zkalily a prý nehorázně smrděly. Desítky sklenic! A to celý život, už od děcka, okurky nakládá, sterilizuje, protože je z hospodářství. A letos taková spoušť poprvé v životě! Tak chodím kontrolovat ty svoje a držím si palce.
Kvašáky mám už dvě velké sklenice znězené. Ještě tu jednu, poslední, udělám. Roky jsem měla láhev přikrytou malým talířkem a nezplesnily.
Napřed jsem přiložela nahoru původní zašroubovací víčko s malinkou skulinkou a tedˇjsem to přikryla podšálkama z porcelánu a jejikož nejsou stoprocentně dokonalé malilinkatá skulinečka byla nedostatečná.Teplota provedení bylo zaručeno,za oknem mám teplo.
PáneJáne,tak to je nadělení tolik okurek vyhodit.Díky všem.
Domnívám se,že když jste je dělala podruhé,tak jste je zřejmě neměla v teple.To je jediné přijatelné vysvětlení.Po zalití teplým nálevem umístit sklenice s okurkami na teplé místo,min.22-23 stupňů,aby došlo ke kvašení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.