Koření - kouřová sůl apod

Od: Datum: 20.08.15 11:14 odpovědí: 5 změna: 20.08.15 15:04

Je tu prosím nějaká "babka kořenářka"? Jedná se mi o to, že potřebuji poradit v koření ... sháněla jsem a sehnala kouřovou sůl a zauzenou sůl, těšila jsem se, jak budou brambůrky a jiná jídla vonět a nějak se mi to nedaří. V jídle to skoro nepoznám. Kde dělám chybu? díky za rady


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 20.08.15 11:27
avatar

Ikdyby byla sůl vyuzená 100x, v jídle ty dvě špetky stejně nejdou poznat, zvláště, když se to vařilo ve spoustě vody, která se vylila. Snad ještě tak na bramoře vařené ve slupce, v nesolené vodě a konzumované jako na loupačku, posolené, s máslem a nějakým prcmáslím. :-D Ještě si myslím, že toto je háček na nezkušené nebo snobské kuchaře. Koumák vydělává na tom, co mu lidi zaplatí.

doplněno 20.08.15 15:01:

Pohanko, takhle to říkávala moje maminka jako legraci a když jsem navrhla vnukovi bramborky s prcmáslím, taky se smál, až se za břicho popadal. *smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.08.15 12:30
avatar

Ahoj Babčo, to prcmáslo je nějaký krajový název?

Neznám to a moc jsem se nasmála. Pokud je to překlep, tak moc pěknej.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.08.15 11:57
avatar

S touto solí s má zacházet jako s tou pověstnou třešničkou na dortu,takže používat přímo na hotový pokrm až při servírování.Mám jich několik a všechny moc ráda používam.Uzenou třeba na carpaccio z lososa,černou na zastřená vejce v salátu,červenou hawajskou na rybu,nebo na právě dodělaný hovězí steak.Mňam*palec*

doplněno 20.08.15 15:53:

Taky se prodává tekutý kouř,ten se požívá při vaření,tak kde chcete mít výraznou uzenou chuť.

Ale ten se teprv chystám vyzkoušet...

Ohodnoceno: 5x
 
Datum: 20.08.15 13:51

díky zkusím tedy... Začalo mě to zajímat tehdy, jak jsem v jedné restauraci jedla "ohníčkové brambory" a dodnes nevím, jak to dělali, ale vím, že na ohni to nebylo ... proto experimentuji ...

Datum: 20.08.15 15:04
avatar

jestli to byly pečené brambory z trouby a víte jistě, že to nešlo přes gril, tak třeba do toho šli po hlavě a hodili na konci na plech trochu kůry, kterou nechali v troubě vytvořit kouř jako v grilu. :) Jen hádám jak bych to udělal já.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.