Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach koberce

Od: zavinac® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,,,,počůral mi pes koberec plyšák,,,já ten koberec nechala vyprat ještě jsem to nastříkala voňavkou,ale cítím pořád tu voňavku ,,nevím -jak ten pach mám odstranit.Ta voňavka je jen v rohu koberce...díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Voňavka je největší zlo.
Ono se to v tom koberci rozkládá *blee*
Pomůže octová voda a kartáčkem vypulírovat.Potom řádně vysát a mělo by to být okay ;)
doplněno 18.08.15 09:40:

S tou sodou je to také pravda.Já na ní zapomněla...Lucie mně doplnila *palec* Jedlá soda totiž neutralizuje veškeré kyselé prostředí.Je zásaditá.

lucie*
hodnocení

2x

Posypejte místo jedlou sodou a nechte působit,potom vysajte.Popřípadě vyčistěte roztokem sody a octa.

hodnocení

0x

Já bych to nečistila ničím. Jen vysávala. ;) Jednou jsem chodila po bytě a čichala starý sýr. Nikde nic nebylo, ikdyž jsem hledala velmi dlouho. Pak jsem popojela s křeslem a pod ním byl vyblinkaný sýr. Už byl na povrchu oschlý a mě popadl rapl, protože to byl nový tepich. Řvala jsem na psinu a v tom amoku jsem popadla kyblík s vodou a hadr *zed* Jsem ho začala čistit. Já trubka, kdybych ho sebrala nasucho, nemuselo být to, co následovalo. Sýrový blinkanec se rozmočil a čím více jsem stírala, tím více do koberce vsakoval. Ten sýr jsem cítila, ikdyž flek jsem odstranila. A to tak, že strašně dlouho. Nikdo jiný už ho necítil, jen já. Měla jsem ten smrad v nose a v paměti, ikdyž už byl pryč. Kdybych jen seškrábala a luxovala, nemusela jsem se skoro měsít týrat sýrovým smradem. *plac*

jabraka*
hodnocení

0x

Mohu doporučit jen vyčištění koberce Kärchrováním..Čistič půjčit,nebo objednat firmu.Doporučím dle bydliště,od Mělníka,Slaného,Prahy,Berouna, Rokycan do Plzně.

JABRAKA

hodnocení

Jabraka--nepomohlo -dělala mi to paní..Ale už je na chatě,,šoupli jsme ho pod postel vypraný..Ale je to lepší i po tom octu..Ten Vaniš je také dobrý dělala jsem s ním koberce..díky

suchecisteni
hodnocení

0x

Taky jsem řešila, jinak zkusím do budoucna i tu jedlou sody. Nicméně jsem to vyřešila vanišem, ale ten na sucho. Vetřela prášek do koberce, na sucho a po určité době vyluxovala. Zabralo to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]