Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
již dlouho si chci doma připravit Focacciu, ale až nyní jsem si na ni udělal čas. Ještě než začnu zítra s přípravou, tak se chci poptat jak přesně a z čeho ji děláte? Už mám z internetu a kuchařek načteno docela dost ale zdejší rady se mi vždy osvědčily.
Zatím mám nachystáno 500g hladké mouky, 20g droždí, 1 lžíce mořské soly, 4 dl vlažné vody a olivový olej. Dokážete odhadnout na kolik porcí to tak je? A nevíte čím chuť ještě vyšperkovat?
Děkuji moc za rady
Nejlépe ji "vyšperkujete" tím, že necháte těsto do druhého dne a nebudete na něj pospíchat.
Jinak mi pizza těsto děláme (cca na 16ks 32cm) 3kg hl.mouka, 80g med, 1570g voda, 50g sůl, 100g oliv. olej
Hnětat minimálně 15minut a pak nakuličkovat na jednotlivé porce, lehce pomazat olejem a dát do misek s víčkem.
nechat v pokojové teplotě cca 1h kynout a pak do druhého dne do lednice.
.
troubu pořádně rozehřát na co nejvyšší teplotu (ideál 300-350°), strčit do ní kus šamotové desky a na to pak teprve dát péct vyválenou placku.
Nicméně doma se Vám na 95% nepovede upéct tak jako v pizza troubě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.