Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpožděná menstruace, nesnesitelný PMS

Od: ix odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, moc se za tuhle diskuzi omlouvám, nechtěla jsem tím nikoho obtěžovat, ale už opravdu nevím co a jak dál. Mám čtyři dny zpožděnou menstruaci a stále to nevypadá, že by měla v dohledné době přijít, ač teda premenstruační syndrom je naprosto, ale naprosto nesnesitelný: Bolí mě břicho, hlava, veškeré svaly, jsem hrozně unavená a o psychice, o té radši nemluvím... Už se to opravdu NEDÁ zvládat a Ibalgin nic neřeší, pomůže tak na půl dne a pak je to v plné síle zpátky. Nejhorší na tom je, že se PMS den ode dne zhoršuje. Já už opravdu nevím... Prosím Vás, nevíte o něčem, co by menstruaci "zaručeně" vyvolalo? (Vím, to slovo zaručeně jsem ani nemusela psát. Víte, já už v tomhle směru na zázraky moc nevěřím. Napsala jsem to čistě kvůli naději). A poslední 2 věci: Prosím Vás: Nepište mi, že můžu být těhotná, jsem panna. Děkuji, a ještě jedna věc: Opravdu mi nemusíte psát, že mám jít k doktorovi:) Když budu muset, půjdu. I když se dost bojím, jak by postupoval... No nic, Pokud znáte nějakou potravinu nebo něco, co menstruaci opravdu vyvolává, napište, budu moc ráda. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Traduje se horká koupel, sex a/nebo červené víno. Tipla bych si, že věk na víno mít zrovna nebudete, první sex kvůli menses taky není úplně ono... zkuste tu horkou koupel, ale pozor, ať z toho nezkolabujete, mějte někoho poblíž. Jo a místo sexu bych asi zkusila jít si pořádně vypotit triko - třeba teď je ideální čas na večerní běh :)

doplněno 16.08.15 18:05:

Jo a na ten PMS pak vyzkoušejte hořčík a vitamín E :)

doplněno 16.08.15 18:28:

No, myslím, a občas se i mýlím :)

andri*
hodnocení

2x
Doporucila bych univerzalni odpoved:(snad na vsechno) a to Sex,ale ve vasem pripade asi jen tak nepujde.To vyvola menstruaci zaručeně☺ zkuste posilit i posevni svaly.Treba stlacovanim.Na netu doporucuji i masturbaci.
Timhle Pms jsem trpela v puberte.Do 16ti let.Byvalo mi hodne špatně,menstruace nepravidelna dokonce jsem ztracela na par vterin vedomi-studeny pot,zvyseny tlak a buch na zem.CHce to opravdu na gynekologii.Tam doktor-ka Vam k tomu rekne vic.Tyhle tlaky se mi upravily az kdyz jsem zacala brat antikoncepci.
Nechci Vas strasit,ale byla jsem i hospitalizovana, utvoril se mi hematom na vajecniku.Mentruace nesla ven ale nekde k vajecniku.
Bolelo to jako cert.Nemohla jsem ani chodit.jen tak naokraj...

ix
hodnocení

naufrago: Proč myslíte? Jsem dospělá:-D Jinak děkuji za rady.

tmdjgj
hodnocení

0x
Neblaznete! S takovou bolestí břicha musíte hned k doktorovi! Já taky jednou čekala, jestli to přejde - no samozřejmě nepreslo, přišla jsem o vajecnik, jela jsem hned na sál a kdyby mi ta cysta (která mi způsobovala ty bolesti) praskla, mohla jsem dostat zánět pobrisnice a klidně umřít. Čekat, jestli vás velké bolesti bricha neznámého původu (protože absolutně nevíte, jestli je to PMS) přejdou, je víc než hloupé.
ix
hodnocení

tmdjgj: Já jsem neřekla: NESNESITELNÁ BOLEST BŘICHA, Já jsem řekla: NESNESITELNÝ PREMENSTRUAČNÍ SYNDROM, jako soubor příznaků. Břicho mě samozřejmě taky bolí, ale úměrně k PMS. Kdybych měla skutečně cystu, bolelo by mě JENOM břicho a Ibalgin by na to vůbec nezabíral.
(Je pravda, že jsem se cysty zpočátku taky bála, ale to jenom proto, že před ní varují všichni. Člověk si to nechce a ani nesmí připouštět)

rshsrhs

Je to vaše zdraví, takže... Nevím, proč by na bolest cysty neměl zabrat ibalgin? Já byla s cystou taky pár dní v pohodě, až asi 4. den to začalo bolet hodně, začala jsem zvracet (kdo by řekl, že příznak cysty je zvracení, že). Prostě děláte hloupost, měla byste jít zítra ráno na gyndu a nechat se vyšetřit. Taky můžete mít zánět a kdeco jiného. Jste dospělá, jak píšete, takže na gyndu byste měla dávno chodit. Ale jak říkám, je to vaše zdraví.

ix
hodnocení

rshsrhs: JÁ NEZVRACÍM! A NA GYNEKOLOGII SE V NEJBLIŽŠÍ DOBĚ CHYSTÁM.

anita1
hodnocení

0x
Zdravím, mám nesnesitelný PMS už několik let.Nemluvim o bolesti ale spíše o psychické nepohode.7 dní před MS začínám špinit,sedmý den to dostanu.Byla jsem na hodně vyšetření a na nic nepřišli. V PMS jsem nesnesitelná, výkyvy nálad, melancholie, citlivá atd.Tělesně jsem slabá a mám návaly. Zlepšení u mně nastalo když jsem začala před MS užívat vitamín B6,hořčík a snažím se v těchto dnech odpočívat.Naštěstí moje práce to umožňuje.Snažím se v těch dnech věci míň řešit,pokud to jde tak si na tyhle dny neplanuji dovolené, schůzky atd.Je to vyčerpávající ale zlepšilo se mi to o 50% .Prý mám vyšší hladinu prolaktinu a po porodu se to zlepší. Držím palce a snad jsem aspoň trochu pomohla.Takže : relaxovat,nejist těžká jídla, vitamín B6,hořčík a po skončení MS zkus pít kontryhelovy čaj až do ovulace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]