Nejste přihlášen/a.
Postup při přípravě jablečného octa
Jablka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, shnilá místa odstraníme. Kousky jablek dáme do lisu na ovoce nebo do odšťavovače.
Šťávu naplníme s částmi slupek a jádřinců do sklenic, demižonu nebo keramické nádoby. Přidáme trochu sušeného droždí (je k dostání ve specializovaném obchodě). Nádobu pevně uzavřeme.
Necháme stát asi 4 týdny, z povrchu občas sbíráme octovou plíseň a potom protřepeme. Když má ocet požadovanou chuť, přefiltrujeme jej přes lněné plátno a naplníme do čistých vyvařených láhví.
Zdroj: tajemny-poutnik.blog.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.