Rychlokvašky s chlebem

Od: Datum: 15.08.15 00:42 odpovědí: 5 změna: 15.08.15 12:15

Dělám rychlokvašky,kam se dává ten chleba nahoru nebo dolů té sklenice prosím?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 15.08.15 05:57
avatar

Dobrý den, podle paní Renaty i podle Maďarů se dává chléb nahoru (protože se musí včas odstranit, což by u dna sklenice nešlo). Zdravím!

http://www.popelky.cz/dum-a-b…t/rychlokvasky-k-sezrani.html http://www.thehungarydish.com/recipe-kovaszos-uborka/

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 15.08.15 06:39
avatar

Chleba do kvašáků dávám tak, že jen kůrku, dám úplně nahoru jako poslední a jako první odstraním a vyhodím.. ;) Dolu a doprostřed dávam kopr a 3-4 listy z vinné révy. Nevím úplně přesně proč, ale kvašky jsou potom takové jako štipkavé. Nejsou ostré, ale to kvašení je takové, na jazyku, štipkavé. ;) Když jsou vykvašené a já vím, že mi mají vydržet déle, jsem na ně sama, vyliju všecko do dřezu, okurky opláchnu studenou vodou a naskládám je do hluboké hranaté krabice na jídlo, přidám nový kopr, svařím vodu se solí a studenou, okurky zaliju. Krabici dám do ledničky. :-D Už mám v ledničce druhou dávku :-D

doplněno 15.08.15 09:45:

Kvaško, vy víte proč se tam dávají ty vinné listy? Dávají se do i nakládaného, šlapaného zelí. ;) Táta, když ty listy nesehnal, tak přidával listy z višně nebo listy z křenu. Ale proč, to nevím. Víte to někdo?

Ohodnoceno: 2x
 
Od: kvasaky
Datum: 15.08.15 09:40

Ano, nahoru.Okurky prokládám i křenem a trocha česneku. Nahorů pak listy z vinné révy, někdy i z višně a kopr. Zaleju slaným roztokem a celým pepřem. Letos nestíhám dělat, tak rychle miznou)) Dělám i bez chleba, letos to kvasí rychle i samo.Větší okurky propíchat.

doplněno 15.08.15 15:59:

Vodu převařím, ale pak nechám odstát. Nezalívat teplou.

Někdy i nepřevařím a rovnou udělám slanu vodu a zaleju , i tak jde.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: ju®
Datum: 15.08.15 10:10

Chleba dám do hadříku a zavážu špagátem, dám na dno na to vrstvy okurek / propíchávám - když nepropíchnete máte nafouklé močáky, které při ukousnutí stříkají do okolí / vrstvu listů křenu, višně, hroznového vína popřípadě na kousky křen mrkev a další vrstvu okurek...zaleju převařenou vlažnou vodou se solí,pepřem, bobkovým listem...po týdnu / podle tepla třeba za 2-3 dny ochutnám /prohrábnu najdu hadřík a vyhodím, dám do chladnice a tlačím při každém průchodu inkriminovanou zonou.../ listí se dává kvůli obsahu tříslovin které dodají a zlepší chuť...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: klavue
Datum: 15.08.15 12:15

Jak vidíte nahoře dělala jsem je v noci a tak jsem do jedné sklenice dala na závěr nahoru tvrdý krajíček chleba a 2 sklenice mám bez chleba,listy jsem neměla,takže spoustu kopru,křen,hořčičné semínko, převařenou slanou teplou vodu...už jsou za oknem rychlovka z nouze.Uvařila jsem si původně lák,ale pak jsem v noci změnila názor a udělala z nich rychlokvašky,byly moc velké na sterilování.Díky všem

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.