Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsi roztomilá

Od: rozarka* odpovědí: 13 změna:
Zdravím, je mi sedmnáct a ačkoli se může tenhle problém "problém" :D zdát trochu o ničem, ráda bych slyšela vaše názory. Hodně lidí - jak ženské tak mužské pohkavi - o mě říká že jsem roztomilá. Je pěkné to slyšet když je vám tak těch třináct nebo čtrnáct ale já budu za rok dospělá a radši bych aby se o mně mluvilo jako o atraktivní. Maluji se přirozeně a nosím oblečení podle příležitosti, nikdy nijak s ničím ne vyčnívam. Tak se chci zeptat co ta roztomilost vlastně je? Ano zní to jako jasný kompliment ale když ho začnete slychavat častěji než ty ostatní a už nějakou dobu začnete nad jeho významem přemýšlet. Je roztomilá osoba hezká? Je přitažlivá? Je vzhledově mladsi? Koho nazvete vy roztomilym?:)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zzzlatokopka*
hodnocení

3x

Roztomilá osoba je přitažlivá osoba, člověk se vedle ní cítí fajn.

Osoba atraktivní je často jen osoba oblečená do něčeho "výrazného" ale když to ze sebe svleče, a maskary smyje, mnohdy zůstane už jen osobou.

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Roztomilá jste, protože jste hodně mladá. Časem vám to lidi přestanou říkat. Nebojte.

culdabulda1*
hodnocení

1x

tak mne napadlo - neříkají Vám to převážně starší pánové kolem 40-tky? - to je pak jiná ...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, v tomto věku to je osoba příjemná, přitažlivá, veselá, přirozená a fajn.

Určite je to kompliment a snad upřímný, tak si to užívejte. Kdyby Vám to někdo říkal i po padesátce, tak budete asi "diblík" (to už není kompliment). Zdravím!

doplněno 14.08.15 23:48:

culdabulda1 - spadeno snad ani ne. Jen mám raději, když se lidé chovají přiměřeně svému věku a také přirozeně. Mladé holky jsou prostě mladé a ty padesátnice s tou konkurencí mnoho nenadělají.

Ale, některé to nemohou rozdýchat a třeba začnou diblíkovat - a to je trapné. Jinak, výraz "vyzobaná slunečnice" nepoužívám .

culdabulda1*

bene - nemáte Vy na ty, řekněme "dámy v nejlepších letech" trochu takříkajíc spadeno? - ani ty "zadečky a bříška" jim nedopřejete ! Ale stařenka roztomilá být může, že?

doplněno 14.08.15 23:48:

- ale je fakt, že si dovedu představit ženu po 50-ce jako atraktivní, ale ne jako roztomilou.

pro tazatelku - važte si toho, že jste stále ještě roztomilá - jak začnete stárnout, možná bude přibývat atraktivnosti, ale roztomilost se začne vytrácet ...

doplněno 14.08.15 23:50:

bene - ale - "vyzobaná slunečnice" je pro takové diblíky docela výstižnej výraz !

lucka321*
hodnocení

0x

Ahoj, taky slýchávám, že jsem roztomilá a beru to jako kompliment. Stejně jako píšeš ty, za rok budu taky dospělá. Podle mě je roztomilá osoba spíš malá a vypadá i mladě na svůj věk, a to je přesně můj případ. Každý člověk nás vidí jinak. Někomu můžeš připadat roztomilá a někomu zase atraktivní a někomu atraktivní i roztomilá zároveň. Vlastně i můj přítel mi řikal, že jsem roztomilá takže asi tak :).

hodnocení

0x

Slyšela jsem, ale nevím, jestli to je pravda, že se tento vrozený povahový rys pozná podle ruky. Když ruku položite a prsteníček je kratší, než ukazováček, pak jsou dívky milé, roztomilé, půvabné. Když je prsteníček delší než ukazováček, pak jsou dívky klackovité. ;) Hrozně by mě zajímalo, jaké mají prsty třeba Sandra Bullock a Alice Bendová. A na druhou stranu nějaká milá herečka, třeba Nicol Kidman a Libuška Šafránková. :-D

Na toto téma (prsteníček delší než ukazováček) je na netu spousta zajímavých článků.

figurek*
hodnocení

0x

Slovo roztomilá se používá vůči mláďatům. Roztomilá jsou napříklat malá koťata, jehňata nebo hříbata. Si ale myslím, že vůči sedmnáctileté slečně je ale takové označení přece jen trochu infantilní. Ale vykládejte to těm, kteří ve vás vidí stále tu malou holčičku.

Můžu zalovit v paměti a vzpomenout si co jsem poslouchal já : Óch. Ty jsi tak hezký chlapec a jak jsi vyrostl. No né. Ty jsi ale fešák. A začali mě ošahávat. Kudla v kapse se mi otevírá ještě teď.

Proto vám radím, hleďte to období nějak vydržet. Brzo se stanete dospělou ženou a vaše okolí si toho prostě bude muset všimnout. Svůj prostor si časem vymezíte a podobné řeči přestanete poslouchat.

hahanaj*
hodnocení

0x

Ještě mi nikdo neřekl, že jsem roztomilá ani když jsem byla dítě.., no asi jsem tedy nebyla .Možná ze sebe děláš diblíka nevím proč ti to říkají...roztomilé jsou malinké děti ... jinak nikoho roztomilým nenazvu

culdabulda1*
hodnocení

0x

např. D.Veškrnová byla ve filmu "Holka na zabití" - taky roztomilá - a taky ji to přešlo ! - s holkama už to tak bývá !

visie
hodnocení

0x

Mně to trochu zavání naivitou a dětskou bezbranností, ale i milým humorem... Určitě nejsou roztomilé kritické,hádavé,obhroublé, sebeprosazující typy.

radd
hodnocení

0x

Dospělá budete pouze věkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]