Nejste přihlášen/a.
Zdravím, kdo používáte tento zeleninový bujón /..., všimli jste si odporných zelených skvrn na povrchu pokrmu po vychladnutí? Vypadá to jako vosk, který je i na stěnách vyprázdněné nádoby. Máte strach to jíst?
Dobrý den, to, že je něco v kostce, bych nebral jako náhražku. Takže, kostičkám se nijak nebráním a ani si je nezhnusuji. Jezte to teplé a nebudou skvrny. Zdravím!
P.S. Když necháte vychladnout pečenou kachnu, tak také budou v pekáčku tukové "kry".
Kupte si u zahradníka nebo v tržnici, prodává se to většinou z jara, do květináče rostlinu lidově tzv. magi, latinský název neznám a s magim to nemá nic společného, dobře se pěstuje doma a stačí jden stonek vhodit k masu při vařeníá vývaru a získáte krásnou a hlavně zdravou chuť.
Tak dík za reakce, praktikuju to v práci tak, že na instantní nudle položím kostku toho zeleninového bujónu, a zaleju vodou z rychlovarné konvice tak, že se ta kostka ocitne v proudu horké vody a okamžitě se rozpustí. Vznikne relativně dobrá svačinka, která ovšem překvapí tím zbytkovým "voskem".
Libeček znám, ale tím ty nudle neochutím, jiná situace je samozřejmě při vaření doma.
Ten vosk, o kterém píšete je tuk. Obarvený tuk. Nevím, jestli je obarveným zeleným kořením, natí nebo barvivem. Jednou jsem u rodičů vařila svíčkovou z kuřete, vlastně kuře na smetaně. Měla jsem málo kořenové zeleniny, tak jsem použila hodně natě z celeru a petržele, které nesmírně miluji. Namixovala jsem to a musím vám říci, že to byla omáčka pro slepce. Vypadala, ne zrovna odporně, ale velice nezvykle a nechutně. Byla vysoce jedlá, ale zelená.
Knor nepoužívám vůbec, má specifickou chuť, která mi nechutná.
Jednou jsem chtěla mít jasno a schválně jsem koupila tři slepičí bujony tří značek : Vitanu , Knorr, Maggi. Každého stejný kousek do stejné velké skleničky, zalít vařicí vodou. Ochutnala jsem, počkala jsem, jak budou vypadat po zchladnutí a vybrala jsem si Knorr. Vitana prohrála . Zajímavé bylo, jak na sklínkách zůstával špatně odstranitelný tuk v různém množství a kvalitě. Ta barva mne nepřekvapuje. Zelená nať tak barví - chlorofyl... Jinak doporučuji takový pokus s tím zeleninovým bujonem. Závěr by mne zajímal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.