Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zeleninový bujón Knorr hnus

Od: junkers* odpovědí: 12 změna:

Zdravím, kdo používáte tento zeleninový bujón /..., všimli jste si odporných zelených skvrn na povrchu pokrmu po vychladnutí? Vypadá to jako vosk, který je i na stěnách vyprázdněné nádoby. Máte strach to jíst?

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x
avatar clayman
Bujón obsahuje tuk pokud v hrnci zbyde zelený tuk nepřijde mi to u zeleninového bujonu nic zvláštního.
Sám bujóny nepoužívám, snažím se vyhýbat všem náhražkam, umělým barvivum a konzervantům. Ale ortodoxní nejsem. :-D

 

ben®
hodnocení

4x
avatar ben

Dobrý den, to, že je něco v kostce, bych nebral jako náhražku. Takže, kostičkám se nijak nebráním a ani si je nezhnusuji. Jezte to teplé a nebudou skvrny. Zdravím!

P.S. Když necháte vychladnout pečenou kachnu, tak také budou v pekáčku tukové "kry".

 

lidus*
hodnocení

3x

Používám zřídka a neřekla bych, že je to hnus.

 

iz*
hodnocení

1x

Mně od firmy Knorr nechutná nic, nevyhovuje mi skladba koření.

Zkuste zeleninový bujón od Vitany.

Nebo zkuste těstoviny jenom s kouskem zeleniny a sýra, případně můžete přidat tuňáka apod.

 

hodnocení

0x
avatar aja1946

Kupte si u zahradníka nebo v tržnici, prodává se to většinou z jara, do květináče rostlinu lidově tzv. magi, latinský název neznám a s magim to nemá nic společného, dobře se pěstuje doma a stačí jden stonek vhodit k masu při vařeníá vývaru a získáte krásnou a hlavně zdravou chuť.

asi myslíte libeček, do zeleninové polévky je dobrý. Někdo dává i do brambor. :)

Je to Helichrysum italicum nebo taky currykraut,chutná a voní opravdu po tom "hnusu" magi...

nicméně vývar jako takový nenahradí,pouze ochutí,podobně jako libeček..mňam;)

 

junkers*
hodnocení

Tak dík za reakce, praktikuju to v práci tak, že na instantní nudle položím kostku toho zeleninového bujónu, a zaleju vodou z rychlovarné konvice tak, že se ta kostka ocitne v proudu horké vody a okamžitě se rozpustí. Vznikne relativně dobrá svačinka, která ovšem překvapí tím zbytkovým "voskem".

Libeček znám, ale tím ty nudle neochutím, jiná situace je samozřejmě při vaření doma.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Ten vosk, o kterém píšete je tuk. Obarvený tuk. Nevím, jestli je obarveným zeleným kořením, natí nebo barvivem. ;) Jednou jsem u rodičů vařila svíčkovou z kuřete, vlastně kuře na smetaně. Měla jsem málo kořenové zeleniny, tak jsem použila hodně natě z celeru a petržele, které nesmírně miluji. Namixovala jsem to a musím vám říci, že to byla omáčka pro slepce. Vypadala, ne zrovna odporně, ale velice nezvykle a nechutně. Byla vysoce jedlá, ale zelená. :-D Knor nepoužívám vůbec, má specifickou chuť, která mi nechutná.

 

allenkah*
hodnocení

0x

Jak už tady bylo řečeno, rozhodně to není nic závadného ;) a s tou chutí mě tu celkem překvapujete. Já zas z bujonů používám jedině Knorr, protože mi chutná nejvíce :)

 

krasula
hodnocení

0x

Jednou jsem chtěla mít jasno a schválně jsem koupila tři slepičí bujony tří značek : Vitanu , Knorr, Maggi. Každého stejný kousek do stejné velké skleničky, zalít vařicí vodou. Ochutnala jsem, počkala jsem, jak budou vypadat po zchladnutí a vybrala jsem si Knorr. Vitana prohrála . Zajímavé bylo, jak na sklínkách zůstával špatně odstranitelný tuk v různém množství a kvalitě. Ta barva mne nepřekvapuje. Zelená nať tak barví - chlorofyl... Jinak doporučuji takový pokus s tím zeleninovým bujonem. Závěr by mne zajímal.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]