Vejce ze supermarketu po záruce

Od: Datum: 13.08.15 17:25 odpovědí: 8 změna: 13.08.15 20:29

Mám dotaz na všechny,pokud máte vejce ze supermarketu v ledničce,která má razítko např.konec července použili byste ho ještě nyní 13.8.? Nebo to automaticky vyhazujete? Mám pochybnosti to dát do karbanátek ...hmm

doplněno 13.08.15 17:41:

Moc děkuji,možná bych neměla strach,kdyby nebyla ta aféra s carbonárou před 10dny,tam se totiž to vejce správně nemá moc udělat,ale má to jím jen zahustit...díky všem,mám už v míse čerstvě pomleté masíčko mnˇam


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 13.08.15 17:28
avatar

Rozklepněte ho do skleničky a koukněte a čichněte. Když není kalné a nesmrdí, je fajn. :-D Ani naměkko, ani na hniličku bych si ho nedala, ale do těsta a do sekané úplně klidně.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 13.08.15 20:29
avatar

- to já si ho dám klidně i na hniličku - a zatím nic ! - partner je pije syrová a taky zatím nic. Ale pečlivě omývá skořápku - prý je "salmonela" právě na skořápce... nevím, jestli tomu mám věřit, ale zatím mu to omývání skořápky funguje.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.08.15 17:30
avatar

Taky to tak dělám .

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 13.08.15 17:36
avatar

Jak je zde již napsáno,po rozklepnutí a zjištění,že nesmrdí klidně použijte.Karboše se smaží,prochází to tepelnou úpravou.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 13.08.15 17:56

Pokud se žloutek po rozklepnutí rozpadne je vejce staré, smrad je druhá věc. Osobně bych pokrm nepožil ani s čestvého vejce, pokud není dostatečne tepelně upraveno, může obshaovat salmonelu.(je jedno jestli je staré či čerstvé)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.08.15 18:18
avatar

Pokud to není "záprtek" tak je jedno zda-li je to vejce 10 nebo 100 dnů staré!Tuším,že jako dítě mamka nakládala vejce a dalo se konzumovat až po víc jak roce.Joj jak ten čas letí již to bude ke 45 rokům když jsem toto zjistil že dělá!Možná ještě víc!

Jinak jedna dobrá rada,již ti ovšem padla-každé rozklepnout zvlášt do skleničky a pak vylít do těsta či na pánev a do té skleničky,hrnečku rozklepnout druhé ...Abyste nedopadli jamo moje (tenkrát ještě nezkušená kuchařka i když vařit uměla!) dělal něco z vajec-jedno OK druhé OK ,třetí také a 4 -záprtek.Tím se vše zkazilo a muselo se vše vyhodit a dělat vše odznova!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.08.15 18:34
avatar

Zdravím,taky bych se přesvědčila senzoricky,dělám to tak pokaždé u "prošlých" vajec.

Ještě se mi nestalo,že bych nepoznala smraďocha*sok* Pokud je na vejci salmonela,je jedno jestli je před,nebo po doporučené spotřebě.Asi mám kliku,jíme vejce napůl syrová,tataráky,carbonáro a stále nic...abych to nezakřikla*uf*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: sjstjsu
Datum: 13.08.15 20:21

Používám vejce klidně prošlé. Rozklepnu a když nesmrdí a divně nevypadá, tak použiju. Ale všechno důkladně vařím, nic nenechávám syrové.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.