Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akné během menstruace

Od: lucie950 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, už jsem zoufalá a hledám radu. Je mi 19 let a od 12 let bojuji s akné. Poslední dobou se to celkem uklidnilo ale týden před menstruací se to vždy rapidně zhorší. Bradu mám úplně obsypanou, horní ret taky. Pak jich je hodně okolo nosu a trochu na čele. Mimo menstruaci mi docela pomáhá maska z citrónu ale během ní nezabírá absolutně nic, co jsem zatím zkusila. Některé pupínky hrozně bolí na dotek. Trochu se mi dělá i na krku, dekoltu a zádech. Na základní škole mi to až tak nevadilo ale na střední škole jsem z toho pomalu dostávala deprese, protože všechny holky už se z toho dostaly a měly krásnou čistou pleť.

Jinak ráno i večer pleť čistím, večer používám emulzi Lipolotio (díky tomuto zázraku se to začalo lepšit). Ve sprše čistím gelem od Eveline ( evelinecosmetics.cz/... ).

Ocením každou radu, jak se toho aspoň trochu zbavit. Děkuji, Lucie

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

0x

No musí to být utrpení.Pokud jsou pupínky na bradě,znamená to že se něco děje s pohlavními orgány.Takže akne na bradě je časté v každém věku u žen.Proto se Ti to menstruací zhoršilo všude,je to vlivem hormonů.Je sice hodně odpůrců,ale já bych byla pro antikoncepci.První ale zajít na kožní a řešit to tam.O pleť se staráš dobře,takže pokud je akné pořád,šla bych na kožní a uvidíš co ti doporučí.

doplněno 13.08.15 12:18:

No hlavně jsem chtěla říct,že to zvenku nevyléčíš,tohle akné je vlivem hormonů a řeší se u doktora.Nejen,že je akné problémové,ale můžou ti zůstat jizvičky,flíčky nebo pigment.skvrny pokud to nevyřešíš.

lucie950
hodnocení

Přesně toho jsem se bála, že je to opravdu jen hormonama. Antikoncepci si nikdy nevezmu, ať se děje cokoliv. Asi skočím na to kožní a uvidím, jaké budou výsledky. Kdyžtak se s tím smířím. Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]