Nejste přihlášen/a.
Zdar všici
Pustil jsem se do přípravy těsta na noky a nevím,co s tětem-lepí jako čert a čím víc to zpracovávám,tím víc to lepí a už nevím,co s tím? (běžné složení:nast.br,hr.mouka,vejce,sůl)
Dík za postřehy a přeji klidné odpoledne
Přidejte krupičku, nebo hrubou mouku. Bramborové těsto se musí zpracovávat rychle. A čím déle ho budete hníst, tím to bude horší. Rychle a zlehka zpracovat a hned s ním šup do vody.
Chce to cvik, odvážit podle receptu, později od oka.
Nebojte, když toto první bude víc moučnaté, později se to zlepší. Mě se to první v životě zcela rozvařilo na kaši.
Recept, který nikdy nezklame.
Uvařené brambory nastrouháme a zvážíme. Např. 900 gr vařených brambor +1/3 hrubé mouky = 300 gr.
Je lepší těchto 300 gr rozdělit opět na třetiny a dát 100 gr hrubé krupice + 200 gr hrubé mouky.
Přidat vejce, těsto osolit nakonec. Rychle zpracovat na dva knedlíky a vařit v páře 20 minut.
doplněno 04.08.15 13:52:Pardon, přehlédla jsem, že to mají být noky. Ale pořád je to br. těsto a místo kulatých nočků si mohu nakrájet plátky knedlíků. Já noky přestala úplně dělat, knedlík je pro mne jednodušší.
Když se začne pracovat s bramborami na těsto, tak už musí stát voda na uvaření na ohni. S bramborovým těstem se musí rychle. Žádné otálení, jinak řídne. Brambory nastrouhat nebo prolisovat, vejce, hrubá mouka nebo krupička a šup šup s knedlíky do osolené, vařící vodY. Když se těsto osolí, řídne pak ještě rychleji. Je lepší osolená voda, ve které se knedlík vaří. Příště budete vědět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.