Bramborové těsto se lepí

Od: Datum: 04.08.15 13:33 odpovědí: 15 změna: 05.08.15 06:42
avatar

Zdar všici

Pustil jsem se do přípravy těsta na noky a nevím,co s tětem-lepí jako čert a čím víc to zpracovávám,tím víc to lepí a už nevím,co s tím? (běžné složení:nast.br,hr.mouka,vejce,sůl)

Dík za postřehy a přeji klidné odpoledne


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 04.08.15 13:36
avatar

Zdar.Přidej mouku a dlouho nehnětej.Pokud se to těsto dlouho "plácá,"tím víc se lepí ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.08.15 13:37
avatar

Přidejte krupičku, nebo hrubou mouku. Bramborové těsto se musí zpracovávat rychle. A čím déle ho budete hníst, tím to bude horší. Rychle a zlehka zpracovat a hned s ním šup do vody.

Chce to cvik, odvážit podle receptu, později od oka.

Nebojte, když toto první bude víc moučnaté, později se to zlepší. Mě se to první v životě zcela rozvařilo na kaši.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 04.08.15 13:46

Recept, který nikdy nezklame.

Uvařené brambory nastrouháme a zvážíme. Např. 900 gr vařených brambor +1/3 hrubé mouky = 300 gr.

Je lepší těchto 300 gr rozdělit opět na třetiny a dát 100 gr hrubé krupice + 200 gr hrubé mouky.

Přidat vejce, těsto osolit nakonec. Rychle zpracovat na dva knedlíky a vařit v páře 20 minut.

doplněno 04.08.15 13:52:

Pardon, přehlédla jsem, že to mají být noky. Ale pořád je to br. těsto a místo kulatých nočků si mohu nakrájet plátky knedlíků. Já noky přestala úplně dělat, knedlík je pro mne jednodušší.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 04.08.15 13:48
avatar

Uško,dělám knedlíky také tak.Ale,toto nejsou knedlíky,nýbrž noky.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ccc
Datum: 04.08.15 14:00

Těsto z nových brambor. To bude lepit a lepit.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 04.08.15 16:31
avatar
Poměr máme stejný 750 brambor, 250 mouky. Pokud dělám knedlíky dam 100 krupicky a 150 hrubé mouky. Pokud dělám noky používám jen polohrubou
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.08.15 13:54
avatar

Když se začne pracovat s bramborami na těsto, tak už musí stát voda na uvaření na ohni. S bramborovým těstem se musí rychle. Žádné otálení, jinak řídne. Brambory nastrouhat nebo prolisovat, vejce, hrubá mouka nebo krupička a šup šup s knedlíky do osolené, vařící vodY. Když se těsto osolí, řídne pak ještě rychleji. Je lepší osolená voda, ve které se knedlík vaří. ;) Příště budete vědět.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.08.15 14:06
avatar
Všem obrovské díky,ale asi to vyhodím i s miskou *zed*Myslím,že je to dobrý tak na lepení obkladů :D
Datum: 04.08.15 14:10
avatar

A uvařeným by se mohly rozbíjet ořechy. :-D Jak budou tvrdé.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.08.15 14:13
avatar

Dá se z toho udělat alespoň teď rychlé jídlo - posypat těsto v misce hrubou moukou a lžící vykrajovat a hned vhazovat do vařící vody, pracovat rychle.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: kalandra
Datum: 04.08.15 16:18

Když dělám bramborové těsto z nových brambor, ale nejradši ho nedělám páč se lepí a často pak i rozvaří, přidávám tam solamyl (na kilo brambor asi 2 lžíce s kopečkem).

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 04.08.15 19:27

Šmánkote, to nikdo neslyšel o pomoučeném válu?

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 04.08.15 20:13
avatar

Tak jsem to nakonec zvládl a bylo to báječné. Jen ještě otázku: JAK SE NOKY OHŘÍVAJÍ?

Normálka v mikráku,nebo nějak špeciálně?

Datum: 04.08.15 21:02

Možno v mikro, na páře. Nejlepší je lehce osmažit na sádle.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.08.15 06:42
avatar

Noky klidně ohřejte buď na pařáčku, tedy nad párou. Anebo rozkrojit a pomalu osmažit na pánvi. V mikrovlce na přikrytém talíři taky, ale to mi nechutná.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.