Zavařování hrušek

Od: Datum: 03.08.15 09:59 odpovědí: 8 změna: 05.08.15 18:07

Dobrý den, chci zavařovat hrušky, ale jelikož s tím nemám zkušenosti tak nevím, zda mám hrušky oloupat nebo ne. (Jestli to má nějaký vliv na chuť kompotu?) Díky.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 03.08.15 10:03
avatar

Dobrý den, tak, u nás se vždy loupalo a krájelo na menší kousky. A přidávalo se koření hřebíček (stačí tři kousky na sklenici). Zdravím!

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 03.08.15 10:10
avatar

Já je zásadně neloupu, nemám pro to důvod a přidávam kyselinu citronovou, pak nezhnědnou a zásadně jich tam dávám dle velikosti a nikoliv podle počtu.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: sepi®
Datum: 03.08.15 10:18
avatar

Vždy je oloupu a nakrájím na menší kousky,k hřebíčku přidám malinký kousek citronu *palec*

Menší kousky se do sklenic dávají mnohem lépe, než abych tam pracně skládala ty velké, a nakonec je stejně pro vnoučata krájím na drobno,s hřebíčkem opatrně,na sklenici velkou dávám jeden kus ;)

Ohodnoceno: 5x
 
Datum: 03.08.15 10:24
avatar

také loupu a přidám hřebíček a skořici (na špičku lžičky mleté)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.08.15 10:28
avatar

Záleží na tom, jaké hrušky máte. Některé mají slupku hrubou a pevnou. A ta taky nadýmá. Jinak to dělávám jak Sépi. Krájím na menší kousky. Lépe se to pak jí.

doplněno 03.08.15 14:57:

K cíli vede několik cest. Ta od Hahanaj má tu výhodu, že když kompot uvaříte, můžete dosladit nebo přidat pár kapek citronu, skořici a hřebíček. Když podle svého dochutíte, víte naprosto přesně, co do sklenic dáváte. Tak jako třeba dýni.

doplněno 03.08.15 19:28:

Hahanaj, jojo, já myslím, že přidám před zastavením varu. To mi příjde úplně jasné. Ne až do sklenic. Do sklenic příjde až to, co jsem uvařila ke své spokojenosti. :-D

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 03.08.15 15:03

kdepak nic už se s tím nedělá ...koření dám hned při vaření -myslím, že přidáváním čehokoliv do povařeného ,by se to už mohlo zkazit ...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.08.15 11:10

já hrušky loupu , nakrájím ,povařím ve sladké vodě a horkými naplním sklenice a zavíčkuji - obrátím vzhůru nohama do vychladnutí .a už nesteriluji . nikdy se nic nezkazilo

Ohodnoceno: 1x
 
Od: honzajm
Datum: 05.08.15 18:07

Také jsou však moc dobré ovocné - hruškové knedlíky, jak z odpalovaného těsta (jako švestkové nebo meruňkové) tak i z bramborového

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.