Nejste přihlášen/a.
Milé hospodyňky,
prosím o recept z časopisu, který jsem kdysi používala dost často. Nejsem přiznivcem máku, ale vím, že buchta byla velmi jedlá a mizela pouze se sypaly vrstvy ingredienci a dost možná jablka, krupička, mouka mák asi bez vajec možná skořice a ještě nějaké koření. Prostě fakt jedlá. Vycházelo mi co do množství na větší zapékací skleněnou misku z IKEA. Nyní má mamka osteoporozu a mák nééééééé, údajně má být v tomto zdravotním problému nejlepším pomocníkem, tak už jen jak jej připravit , aby byl pokud možno zkonzumovatelný napadla mne právě ona buchta. Internet neporadil...prosím, prosím zalovte ve svých kuchařkách.
Děkuji moc
doplněno 30.07.15 17:00:Jed.nalo se o vrstvy surovin
Mák má hodně vysoký obsah vápníku a moc se o tom neví.Taky výborně pročistí střevaChápu,že hledáte jen ten danný recept,ale doma děláme tuhle jednoduchou
- 2hrnky polohrubé(nebo 1hr.hladké nejlépe i žitné mouky a 1hr.hrubé)1hrnek cukru,prášek do pečiva,1/2hrnku oleje(klidně i míň a může být i olivový)1-2hrnky máku nemletého(je to lepší...dřív jsme jej mleli a nemletý je lepší)1hr.mlíka.Já používám sušené sojové mlíko přisypu k ostatním surovinám a celou směs dolívám vodou dokuď není těsto tekoucí.Pak jen upéct a teď jsme jej před upečením posypali i rybízem a byla to supr kombinace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.