Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akné a co tedy jíst

Od: miaw odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, poslední dobou mě dost trápí celkem silné akné, vyzkoušela jsem snad už úpně všechno, různé pleťové vody, gely, krémy, masti z drogerie, z lékárny, na recept od kožaře, čaje i antibiotika, hormonální antikoncepci ze zdravotních důvodů nemůžu. Nedávno mi jedna známá říkala, že slyšela, že pomůže změna jídelníčku, ale nesmí se jíst sladké, mastné, ani mléčné výrobky, syrová zelenina, ovoce, žádné mouky a tak...Vůbec nevím, jak bych to měla praktikovat, je mi jasné, že se nemám cpát čokoládou, brambůrkama, mám hodně pít, to jsem koneckonců respektovala. Ale jsem zvyklá na jogurt k snídani, mám ráda sýry, jím pečivo, ovoce... Co bych měla snídat, když jogurt nemůžu, pečivo nemůžu...Jak bych e najedla k obědu v jídelně, kde vaří z běžných surovin? Nebo bych si měla kupovat nějakou speciální výživu - speciální mouky - péct si pak chleba doma, což zase leze do peněz i do času...Chtěla jsem se zeptat zda s tímto nemáte někdo zkušenosti, ať už ze zdravotních důvodů, nebo prostě proto, že se chcete stravovat zdravě, zajímá mě, jak lze toto převést do praxe a přitom se zasytit (mám pocit, že bez chleba se nenajím), neztrácet zbytečně čas a taky neutrácet za jídlo extrémní sumy. Děkuji mockrát

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mcgregor
hodnocení

0x

Akné, je v podstatě špatná činnost mazových žláz, přičemž tato činnost je determinována hormonálně. Hormonální činnost sice, je do určité míry odvislá na tom co jíme, nicméně minimálně, takže zabývat se celé dny speciálním jídelníčkem ti přivodí spíš zhoršení psychiky než reálný postup s akné.

trtr

Zdravím, měl jsem také problém s akné, až by známá laborantka namíchala chloramfenykol v lihu a tou směsí na vatovém tamponu se akné otírá (po každé čistý tampon ať se směs čistá). Funguje to báječně (nemusí ale Vám, ale může), trochu to ale štípe, ale dá se to vydžet, lepší než mít na tváři krátery. Jinak se vyplatí nejíst ostré jídlo, jinak bych se dál neomezoval.

junkers*
hodnocení

0x

Žádné zvláštní úpravy jídelníčku nejsou třeba. Stačí jediná věc: nejíst sušenky a věci, které obsahují fosfátový kypřicí prášek. Takže třeba perníček, nebo piškot od maminky je velmi škodlivá věc. Že to jíte, tyhle věci?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]