Nejste přihlášen/a.
V našem zapadákově nemáme prodejnu Billa , ale dočetla jsem se, že nabízejí maso v kvalitě bio.Máte s touto kvalitou zkušenost, kupujete toto maso a je rozdíl o proti normálním prodejnám nebo ne?Pro rejpaly: maso bych chtěla koupit pro mimčo, které začalo s příkrmy,zelenina + maso.
Nevěřte žádné značce BIO, kupte maso ve výseku a ne vakuově balené. Úplně ideální by bylo kupovat od soukromého zemědělce a nejlépe známého nebo si chovat vlastního vepře, jalůvku, kuřata...Zkuste farmářské trhy ale ani tam bych za značku BIO nedala ruku do ohně.
Mám slíbeno od známé králičí maso.V té Bille mě to zajímalo čistě teoreticky, zda má někdo zde zkušenost.V potrav. firmě pracuji a vím proto své o klamání zákazníků
Jak můžou tvrdit že je nějaké maso či zelenina Bio? Viděla jste někdy synteticky vyrobené maso či zeleninu (mimo sójového,ale to taky není syntetické),je to jen okrádání ...
Lepší by bylo spíše EKO ale ani to není možné! Dnes se tvrdí,že se v minulém režimu přehánělo s hnojením pak to ještě dnes musí být v půdě (např ono DDT používané do 60 let se najde ještě dnes v místech kda se použilo).
doplněno 26.07.15 20:30:Ra ty nevíš co je,spíše bylo DDT?
Pokud se nepletu, tak maso je od stejného dodavatele jako v Globusu, tedy ze Šluknovského výběžku. Narozdíl od kuřecího masa není v chuti rozdíl. Billa je drahá, raději beru obyčejné hovězí z pultového prodeje v Globusu nebo z pojízdné prodejny, tak mám jistotu, že je čerstvé a správně skladované.
DDT JE NEJSTARŠÍ INSEKTICID, hubil se tím hmyz, známé to bylo už za války a vězni v koncentračních tábborech byli vděčni, že je jelikož po něm zdechl šváb okamžitě, -tvrdili nám jak je to super, perfektně odbouratelné, jak je to neškodné pro lidi a zvířata. Dnes je to už mnoho let zakázané a ještě stále se najde v rybách a že škodí např. reprodukčnímu systému je už jisté, zvyšuje riziko vzniku rakoviny. I dnes se používá v Africe kde hubí komáry a tím snižuje výskyt malárie. Před lety se to dokonce rozprašovalo ve velkém letadlem (v některých lokalitách) tuším, že někde na Klatovsku dodnes nemají lidé používat vodu ze studní. Tuším, že ho zákázali někdy v roce 1972 ale nejsem si jistá, že i v ČSSR.
Na váš dotaz lze tedy odpovědět jednoznačně ANO VADÍ.
Ovšem výzkumy o škodlivosti jsou půl století staré. Kolik je na nich pravdy a kolik ekohysterie? Co myslíte?
Mimochodem ostatní insekticidy jsou škodlivé méně nebo více? Co myslíte?
škodí všechny,ale je tu to ale!Bez nich by to asi nešlo.ale v dotazu nejde o DDt či jiný,tady já jsem napsal,že si myslím ,že žádné potraviny v CZ nemůžou být Bio ani Eko!
Na to nejde odpovědět - jakou máte zkušenost. Tak můžu mít zkušenost, jestli je maso dobré, měkké, chutné. To ano. Ale BIO slibuje něco jiného - ŽE JE ZDRAVĚJŠÍ - a to poznáte až ve vyšším věku, jestli jste jedla zdravě. Jak se budete cítit - jestli zdravě nebo ne. Nezdá se Vám, že na to přesně tito biomechanici dneška cílí - strach a obava - a pak vypláznu víc peněz - myslím, že se nám pak někde smějí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.