Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, no, hlavně nesmíte vstávat moc prudce a "celá". Zkuste to po částech a nejdříve se posadit, počkat, sklopit hlavu a vstát. Zdravím!
P.S. A hluboce i pravidelně dýchejte.
mám nízký tlak celoživotně, jsou dny, kdy se sotva ploužím, spolubydlící kdysi na koleji mysleli, že hraju divadlo, když sotva slezu z postele Nepomáhá mi na to nic, takový slabší den musím nějak přežít, moc práce se věru neudělá
Pro stavy, kdy se točí hlava a člověku je na omdlení, např. když vstane rychleji než dosti pomalu , nebo když okolní realita začne napr. při chůzi trochu blednout a vzdalovat se, a vypadá to, že člověk brzo odpadne, a zrovna není kde si lehnout nebo sednout, tak je dobré pevně zatínat břicho, stehna, zadek - větší svaly - a snažit se " nahnat " krev vzhůru. Tak mi v pubertě radil doktor, když jsem často někde zůstala ležet.
Najlepšie je odmerať v tom prípade tlakomerom. Ja mám vysoký, liečený. 140/80. Ale niekedy pri vstávaní dostávam závrate, a aj tep sa mi zmení. Môže byť viac príči nízkeho tlaku. Pred 30 rokmi som mal ortostatický kolaps. 1 mesiac som bol v nemocnici, kým zistili aký liek je pre mňa najvhodnejší. Užívam ho doteraz, údajne už doživotne. Musím vstávať postupne, najprv sa posadiť, potom po chvíli pomaly vstať, ale pridržiavať sa nábytku, alebo s paličkou. Až po chvíli sa pohnúť . U mňa neexistuje, keď niekto zazvoní pri dverách, že vyskočím a utekám otvoriť. To by som nespravil ani 3 kroky.
Pak je to jasné pijete moc vody!
pokud neřídíte, k posteli láhev slivovice a po vzbuzení malého tajtrlíka/ 0,02 / .
doplněno 25.07.15 12:58:¨jj- taky nepíšete kolik vám je roků, zda se léčite s tlakem apod.
takže pek platí rada p. Hrušínského z vesničky - na motolice, pomalu sednout, dát nohy na zem, pak se opatrně postavit...a šup pańduláka za škraň...
Celoživotně trpím na nízký tlak, ačkoliv jsem silnější postavy a měla bych mít spíš hypertenzi. Běžně mám třeba 100/48, někdy i trochu méně. Skutečně na to nic moc nepomáhá Když je slabší den, tak se prostě jen snažit přežít, vyvarovat se rychlého vstávání, ohýbání se pro předměty atp. Tyto pohyby dělat pomalu, s rozvahou. Co se týče návštěvy dr. tak smysl má asi jen pro vyloučení nějakých neblahých příčin, jinak mně několik lékařů řekla, že nízký tlak se neléčí a mám být ráda, že namám vysoký. Což je príma rada, ale když se mění počasí a člověk sotva leze aniž by mu viditelně neco bylo, je to dost obtěžující
Taky jsem celý život s nízkým tlakem, je výhodnější než vysoký a léčit nejde. Před 30 lety mě obvod. lékař přímo řekl, ať si naordinuji denně 1-2 dcl vína večer nebo hned po ránu panáka slivovice. Dnes už neřeším, zhruba těch 130/80 se drží. Pomáhá mě i kousek hořké čokolády , alkohol moc nemusím. Někdy je docela problematické při pohybu, jak se už zde píše. Jsou horší stavy, musí se s tím člověk naučit žít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.