Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sháním střih na zavazovací halenku

Od: limetka* odpovědí: 3 změna:

Pamatujete si zavazovací halenky někdy z konce 80. let? Stříhalo se to z jednoho kusu lehké uměliny, která se nemusela entlovat, vystřihl se otvor pro hlavu a vazačkami zavázal přední díl dozadu a přes něj zadní díl dopředu. Včera jsme si s babičkou na to vzpomněly a tak by mne zajímalo, jestli si ji někdo pamatuje a případně by dodal i střih - dcerka ráda experimentuje s oblečením, chtěla by si ji vyrobit.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

:) Jojo, prodával se dokonce i kus látky, kde byly předkresleny takové šaty a halena. I kalhoty se takhle šily. Byly sešité jen v sedu. Po stranách sešité nebyly. Uvázal se zadní díl a přes to přední díl. I sukně byly. Díly se na bocích hodně překrývaly. Šilo se to i ze šátků. Střihy jsem už dávno vyhodila. Ale zkusím poklikat a pohledat. :-D

doplněno 22.07.15 10:07:

Možná, že má někdo doma staré časopisy Praktická žena, Dorka, Burda.

hodnocení

2x

Snad Vám pomůže toto. Šikovná kočka ;)

madamechiccz.blogspot.cz/...

hodnocení

2x

Taky jsem takovou zavinovací halenku měla. A nejen halenku, ale i šaty a kalhoty. Pokud se pamatuju, snad mimo obroubení nebylo potřeba nic sešívat. Bohužel střihy a návody skončily v propadlišti dějin, ale našla jsem tyto stránky. Možná pro inspiraci budou dobré. A když dcerka ráda experimentuje... I kdyby ne podle těchto návodů, přeju vám, ať se daří, líbí a tato bohulibá záliba jí dlouho vydrží! :) Zmatenka.

bettymade.cz/...

afana.rajce.idnes.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]