Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

popraskaný obličej

Od: vimisi odpovědí: 9 změna:
Ahoj, potřebuji poradit nebo alespoň říct, co dělám špatně. Takže, když použiju makeup, bb krém nebo jen korektor a na to potom pudr (jinak se mi strašně leskne pleť), tak obličej jen s tím "krémem" vypadá dobře, ale když ho zapudruji, tak to vypadá strašně. Z dálky to dobré, není to vidět, ale zblízka, nevím jak to popsat... vypadá to, jako kdyby mi pleť poprskala, opravdu nevím, jak to popsat :( ale třeba měl někdo stejný problém a poradí, díky všem

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

2x

Tak se na to zkuste vykašlat a pokud váš obličej vypadá dobře jen s krémem, tak už na něj nic dalšího nedávejte. Méně je někdy více a přirozené je většinou nejhezčí, samozřejmě neříkám, že nepomoci přírodě, kde jsou nějaké vady.

doplněno 22.07.15 10:02:

Stejně tak nechápu, kde se vzala ta blbost, že lesklá pleť není pěkná - naopak je známkou zdraví. Diktát módy je třeba brát s nadhledem a použít selský rozum.

vimisi
hodnocení

Ona se leskne, protože je mastná a to hezké není.

hodnocení

0x

Teď v tom horku? Zaplácáte pleť nějakou kosmetikou? No, nevím. Ale zaděláváte si na veliký problém z ucpání potních a mazových žlácek. Teď by pokožka měla dýchat, potit se, pot by se měl odpařovat. *hej*Ještě se zeptám, opradvu máte pocit, že budete krásnější, milejší, líbivější, žádanější, oblíbenější, když se nebudete lesknout. Fakt si to myslíte? Tak tohle si vůbec nemyslete!

Souhlasím s "Babkazov."Je léto,navíc neskutečná vedra.Kůže musí opravdu dýchat.Vyjdi na sluníčko,čokoládově se opal,budeš krásná a žádaná,bez diskuzí :)

Pleť na obličeji musí také dýchat a ne být zacpaná chemií./Alespoň přes léto/.Jinak je samozřejmě velice důležitý důkladný peeling a různé přírodní masky na obličej.Okurková,banánová,jogurtová,drožďová,olivovo - citrónová s medem,atd.

vimisi
hodnocení

Jenomže, já mám špatný pigment pleti a vůbec se neopalím, jen zčervenám.

iv®
hodnocení

0x
Nemyslim si, ze by se zena mela vzdat dekorativni kosmetiky kdyz je venku horko, sama makeup pouzivam i nyni a nedokazu jiz bez nej fungovat, citim se pak jako naha...samozrejme ze jedina vyjimka je u vody, pokud jdu k vode pouziji pouze ochranny krem a vodeodolnou rasenku. V dnesni dobe existuje tolik ruznych makeupu , podkladovych kremu ci pudru, ktete plet nezatezuji, plet dycha...videla bych problem v pouzitem makeupu, asi vam plet prilis vysuji...jakou pouzivate bazi, ta je celkem dulezita. A pokud nemate extra problematickou plet, pouzijte jen bazi, bb nebo cc krem a zafixujte pudrem, ted bych doporucovala jen nejaky lehky matujici ...
doplněno 22.07.15 12:24: To je stale malo, co ta baze? Asi nepouzivate...kdyz o ni nepisete, ja mam ted od garnieru ale i od gabriely je fajn, nebo oriflame, baze dokaze divy.
vimisi
hodnocení

Vyzkoušela jsem 5 makeupů, 4 bb krémy a nejméně 10 korektorů,ale dělají mi to popravdě všichni. Jsem opravdu zoufalá.
72mona3*

Jenom 5 makeupů, 4 bb krémy a ... Hledání vhodného makeupu (takhle psané to slovo vypadá děsně) je mnohdy běh na dlouhou trať a jak tak koukám, jste zatím jen pár metrů za startem :-D V létě je vhodné používat jiné - lehčí - makeupy a vlastně i jiné odstíny než přes celý rok. Problém může být i samotný pudr a jeho množství, nanášené na pleť. A jen ještě dodám, že když konečně natrefíte na výrobek, který vám sedne, můžete si být jistá, že ho zhruba do dvou let přestanou vyrábět. Nebo "vylepší" recepturu. A můžete hledat znovu. Pokud jen tápete, je dobré zaskočit na návštěvu za kosmetičkou. Ta vám jistě poradí základ. Mona

vimisi
hodnocení

Bázi nepoužívám. A hlavně chci přestat používat makeup, jen bb krém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]