Slaný dort pro muže

Od: Datum: 06.12.12 07:41 odpovědí: 15 změna: 06.12.12 20:47

Dobrý den,

chci ho dělat poprvé, bude kulatý a dvoupatrový, tak prosím o názor, jestli je lepší

základ z chleba nebo toustů. Ne kvůli tvaru, ale jestli chleba se pak bude

dobře krájet a toustový chléb jestli se příliš nenasákne a nebude pak

rozblemcaný.

Díky


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: hop®
Datum: 06.12.12 07:54
avatar

Asi záleží na tom, co bude přímo na té chlebové vrstvě, ale co jsem viděl a ochutnával, tak byl základ z toustového chleba nebo z veky...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mjso®
Datum: 06.12.12 12:21

A když jsi ochutnával ten s toustového chleba, tak nebyl rozblemcaný,

když se promazává pomazánkami a dávají se tam sýry, šunky atd.?

Od: hop®
Datum: 06.12.12 12:51
avatar

Nebyl, na toustovém podkladu byla většinou (pokud si vzpomínám) vrstva nějakého obyčejného nebo uzeného eidamu, možná jen s minimální vrstvou pomazánky aby se sýr trošku přilepil. Navíc tento dort je stejně nutné uchovávat v chladu...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.12.12 08:03
avatar

miso, já asi nedovedu posoudit, ale dvakrát za sebou jsem pekla super závin naslano. Rozválela jsem, na tři díly rozříznuté, listové těsto. Natřela celé hořčicí a kečupem, popepřila a trošičku posolila.Středem, po celé délce do řádku, jsem nakladla strojem nakrájenou uzenou krkovičku, na ni sýr a na to plátky anglické slaniny. Přehodila jedné strany a pak z druhé strany, jen natřené těsto a do trouby. Úspěch byl veliký! *palec*

Ohodnoceno: 1x
 
Od: mjso®
Datum: 06.12.12 12:19

Ahoj a díky moc. Já ale budu dělat dort podobný kytici, co psal "jethro", víš?

Datum: 06.12.12 08:52
avatar

Já jsem k minulým kulatinám dostal klobáskovou kytici :) http://i.mimibazar.cz/h/bc/10/090320/13/j42110.jpg

(ne tu co je na obrázku, ale v podobném stylu). Oproti dortu má tu výhodu, že se nemusí sežrat hned - klobásky vydrží (i když u mě zas tak dlouho nevydržely *palec* )

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mjso®
Datum: 06.12.12 12:17

V podobném stylu budu dělat právě ten dvoupatrový dort.

Proto jsem chtěla vědět, jestli je lepší ty dobrůtky zapíchávat do

normálního chleba ( nerozblemtá se, ale bude se dobře krájet? )

nebo do toustového ( bude se sice líp krájet, ale nerozblemcá se?),

když ho budu promazávat pomazánkami?

Datum: 06.12.12 12:57
avatar

Zvolil bych tousťák, a raději tmavý než bílý. Hlavně kvůli chuti - k pomazánce mi jde líp než normální chleba. Rozblemcání bych neřešil - a když už, tak spíš volbou pomazánky.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mjso®
Datum: 06.12.12 17:57

Díky, je rozhodnuto - bude z tousťáku.

Datum: 06.12.12 13:52
avatar

My dělaly tátovi dort z toustového chleba, bílého. Ořezaly jsme okraje a aby se chleba nerozblemcal, lehce jsme ho potřely pomazánkou a na tu nalepily plátky sýra. Vydržel krásně až do úplného sežrání:D.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mjso®
Datum: 06.12.12 17:58

Rozhodli jste, bude z toustového - díky.

Datum: 06.12.12 18:39
avatar

Ještě foto v řezu

doplněno 06.12.12 18:40:

tak znovu

doplněno 06.12.12 18:41:

Hm tak řez vložit nejde

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.12.12 18:37
avatar

Pro pomoc fantazii-byl z toustového!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.12.12 18:41
avatar

Poslední pokus vložit řez!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.12.12 20:47
avatar

http://www.toprecepty.sk/recept/865-slany-dort/ Vyráběla jsem podle tohoto receptu (ten můj, tak hezký nebyl), když dělám z toustového chleba tak používám celozrný-bílý se opravdu hodně rozmáčí.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.