Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slaný dort pro muže

Od: mjso® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

chci ho dělat poprvé, bude kulatý a dvoupatrový, tak prosím o názor, jestli je lepší

základ z chleba nebo toustů. Ne kvůli tvaru, ale jestli chleba se pak bude

dobře krájet a toustový chléb jestli se příliš nenasákne a nebude pak

rozblemcaný.

Díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

miso, já asi nedovedu posoudit, ale dvakrát za sebou jsem pekla super závin naslano. Rozválela jsem, na tři díly rozříznuté, listové těsto. Natřela celé hořčicí a kečupem, popepřila a trošičku posolila.Středem, po celé délce do řádku, jsem nakladla strojem nakrájenou uzenou krkovičku, na ni sýr a na to plátky anglické slaniny. Přehodila jedné strany a pak z druhé strany, jen natřené těsto a do trouby. Úspěch byl veliký! *palec*

hodnocení

Ahoj a díky moc. Já ale budu dělat dort podobný kytici, co psal "jethro", víš?

hop®
hodnocení

0x

Asi záleží na tom, co bude přímo na té chlebové vrstvě, ale co jsem viděl a ochutnával, tak byl základ z toustového chleba nebo z veky...

hodnocení

A když jsi ochutnával ten s toustového chleba, tak nebyl rozblemcaný,

když se promazává pomazánkami a dávají se tam sýry, šunky atd.?

hop®

Nebyl, na toustovém podkladu byla většinou (pokud si vzpomínám) vrstva nějakého obyčejného nebo uzeného eidamu, možná jen s minimální vrstvou pomazánky aby se sýr trošku přilepil. Navíc tento dort je stejně nutné uchovávat v chladu...

hodnocení

0x

Já jsem k minulým kulatinám dostal klobáskovou kytici :) i.mimibazar.cz/...

(ne tu co je na obrázku, ale v podobném stylu). Oproti dortu má tu výhodu, že se nemusí sežrat hned - klobásky vydrží (i když u mě zas tak dlouho nevydržely *palec* )

hodnocení

V podobném stylu budu dělat právě ten dvoupatrový dort.

Proto jsem chtěla vědět, jestli je lepší ty dobrůtky zapíchávat do

normálního chleba ( nerozblemtá se, ale bude se dobře krájet? )

nebo do toustového ( bude se sice líp krájet, ale nerozblemcá se?),

když ho budu promazávat pomazánkami?

Zvolil bych tousťák, a raději tmavý než bílý. Hlavně kvůli chuti - k pomazánce mi jde líp než normální chleba. Rozblemcání bych neřešil - a když už, tak spíš volbou pomazánky.

hodnocení

Díky, je rozhodnuto - bude z tousťáku.

martinaa*
hodnocení

0x

My dělaly tátovi dort z toustového chleba, bílého. Ořezaly jsme okraje a aby se chleba nerozblemcal, lehce jsme ho potřely pomazánkou a na tu nalepily plátky sýra. Vydržel krásně až do úplného sežrání:D.

hodnocení

Rozhodli jste, bude z toustového - díky.

Ještě foto v řezu

doplněno 06.12.12 18:40:

tak znovu

doplněno 06.12.12 18:41:

Hm tak řez vložit nejde

hodnocení

0x

Pro pomoc fantazii-byl z toustového!

Slaný dort pro muže

hodnocení

0x

Poslední pokus vložit řez!

lidus*
hodnocení

0x

toprecepty.sk/... Vyráběla jsem podle tohoto receptu (ten můj, tak hezký nebyl), když dělám z toustového chleba tak používám celozrný-bílý se opravdu hodně rozmáčí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]