Nejste přihlášen/a.
Po nalití do zavařovacích skleniček a jejich vychladnutí se víčka krásně zatáhla ale marmelada neztuhla,dá se to nalít zpět do hrnce a nějak udělat aby ještě ztuhla?
to se samozřejmě dá (a už jen dalším vařením bude hmota o něco hustší, navíc tam lze taky přidat nějakej ten gelfix, nebo co se všechno (pektin) na tuhnutí dává), ale je otázka, jestli to stojí za to patlání
totiž - i tekutý džem je přece dobrej - dá se i mazat (i když ne nanášet v centimetrovejch vrstvách... (-: ), a lehce se dává do jogurtů, nebo třeba zmrzlin (možná i zmrzlinovejch jogurtů (-: )
tak si místo převařování nakupte pořádnej litrovej jogurtovač, zmrzlinovač, aspoň 100 litrů krabicovýho mlíka ve slevě (dokud jsou ceny tak nízký - nebudou!) a můžete zahájit novou éru stravování... (-:
Vlastní zkušenost - otevřít, nalít zpět do hrnce, přidat kyselinu citronovou, nechat už jen přejít varem (míchat), nalít do sklenic a zavřít.
Řídké bych to nenechával. Vy přece nemáte zájem si máčet piškoty do sirupu, ale o namazání džemu na chleba.
doplněno 19.07.15 17:39:Jo a už se to tu před časem řešilo, zkuste pohledat.
Ahoj. Jak a co s tím tu už bylo popsáno. Já zmíním, co s tím dělám já. Nic. Dostal jsem od sousedky jednu várku jahodové mňamky. Taky jí to nestuhlo. A aby s tím už nemusela cokoliv dělat, tak mi dovolila si to vzít. Teď to mlsám k pečivu systémem, že to usrkávám ze skleničky. A nemá to chybu.
Thera asi nebude chtít čekat na dobrou mlsku 20 let :--((, takže vyklopit do hrnce,sklenice opět vymýt a usušit i víčka,marmeládu rozehřát a přimíchat s trochou cukru rozmíchané 1-2 Gelfixy asi nejlépe 3:1,podle množství hmoty a nechát krátce přejít varem.Přidávám velkého panáka rumu a marmeláda se mi nikdy nezkazila.Nalít horké,zatáhnout víčka a otočit dnem vzhůru. Z čeho jste ji dělala? Já včera z meruněk a je perfektně ztuhlá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.