Neztuhla mi jiz zavarena marmelada- zachrana

Od: Datum: 19.07.15 15:39 odpovědí: 8 změna: 22.07.15 20:51

Po nalití do zavařovacích skleniček a jejich vychladnutí se víčka krásně zatáhla ale marmelada neztuhla,dá se to nalít zpět do hrnce a nějak udělat aby ještě ztuhla?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 19.07.15 15:53
avatar

to se samozřejmě dá (a už jen dalším vařením bude hmota o něco hustší, navíc tam lze taky přidat nějakej ten gelfix, nebo co se všechno (pektin) na tuhnutí dává), ale je otázka, jestli to stojí za to patlání
totiž - i tekutý džem je přece dobrej - dá se i mazat (i když ne nanášet v centimetrovejch vrstvách... (-: ), a lehce se dává do jogurtů, nebo třeba zmrzlin (možná i zmrzlinovejch jogurtů (-: )
tak si místo převařování nakupte pořádnej litrovej jogurtovač, zmrzlinovač, aspoň 100 litrů krabicovýho mlíka ve slevě (dokud jsou ceny tak nízký - nebudou!) a můžete zahájit novou éru stravování... (-:

Ohodnoceno: 3x
 
Od: cuca®
Datum: 19.07.15 16:03
avatar

Doporucuji před nalitím vzorek nechat ztuhnout v ledničce, stejně jako např.sulc, pro zabránění dalších nepříjemností.

Jinak souhlas s předchozím rádcem. Znovu vařit, nebo do těch jogurtů, záleží jaké máte množství.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 19.07.15 16:09
avatar

Stalo se mi, že mi jahodový džem ztuhl (aspoň trochu) až třetí den, co byl ve skleničkách.

Nedělala jsem z toho vědu, tekutý džem se dá nalít na piškot, dají se jím polít tvarohové knedlíčky, nebo jak je uvedeno výše - do jogurtů. Znovu bych se s tím nepatlala.

Ohodnoceno: 5x
 
Datum: 19.07.15 17:35
avatar

Vlastní zkušenost - otevřít, nalít zpět do hrnce, přidat kyselinu citronovou, nechat už jen přejít varem (míchat), nalít do sklenic a zavřít.

Řídké bych to nenechával. Vy přece nemáte zájem si máčet piškoty do sirupu, ale o namazání džemu na chleba.

doplněno 19.07.15 17:39:

Jo a už se to tu před časem řešilo, zkuste pohledat.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: davvera
Datum: 19.07.15 17:40

Přesně tak i mně...na talířku zkušebně ztuhla a tedˇkoukám ve skleničkách tekuté,mám to dát do páry,přestože byla celou nic obrácena horká vzhůru nohama...?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.07.15 23:01

Ahoj. Jak a co s tím tu už bylo popsáno. Já zmíním, co s tím dělám já. Nic. Dostal jsem od sousedky jednu várku jahodové mňamky. Taky jí to nestuhlo. A aby s tím už nemusela cokoliv dělat, tak mi dovolila si to vzít. Teď to mlsám k pečivu systémem, že to usrkávám ze skleničky. A nemá to chybu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.07.15 20:27
avatar

Kdysi jsem takhle neztuhlou rybízovou marmeládu uložil do sklepa, celkem asi 30 lahví. Čas na tuhost neměl vliv. Při stěhování jsem marmeládu objevil. Dvacetileté zrání jzřejmě udělalo své, byl to vynikající mls.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ruze®
Datum: 22.07.15 20:51
avatar

Thera asi nebude chtít čekat na dobrou mlsku 20 let :--((, takže vyklopit do hrnce,sklenice opět vymýt a usušit i víčka,marmeládu rozehřát a přimíchat s trochou cukru rozmíchané 1-2 Gelfixy asi nejlépe 3:1,podle množství hmoty a nechát krátce přejít varem.Přidávám velkého panáka rumu a marmeláda se mi nikdy nezkazila.Nalít horké,zatáhnout víčka a otočit dnem vzhůru. Z čeho jste ji dělala? Já včera z meruněk a je perfektně ztuhlá.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.