Bramborový salát z nových brambor

Od: Datum: 17.07.15 22:52 odpovědí: 8 změna: 19.07.15 17:47

Prosím o radu, zda se dá vyrobit bramborový salát z nových brambor, zda je to vhodné. Díky.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: odpoved*
Datum: 17.07.15 23:12

Nejlepší je ze starých brambor. Z nových brambor udělejte letní salát, dejte brambory, cibuli, rajče, trochu oleje, žádnou majonézu, vajíčko (ale nemusíte), trochu osolit, třeba opepřit zamíchat a stačí.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 17.07.15 23:16
avatar
Když to budou áčka proč ne, ale u nových brambor jsem označení ještě neviděl...
Bramborové placky jsou ze starých prý také nejlepší, dělal jsem z prave vykopanych a rozdíl jsem nepoznal
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.07.15 23:16
avatar

pokud použijete brambory "salátové" nebo označené "A", bez problémů, chutný...

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 18.07.15 00:14

Rané brambory nejsou vyzrálé, takže salát určitě nebude takový, na jaký jste zvyklý. Označená varné skupiny nehledejte, označují se pouze brambory vyzrálé, "na uskladnění". Zkuste, uvidíty. Doma ho v tuto dobu neděláme.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 18.07.15 06:16
avatar

Nové brambora nejsou na salát vůbec vhodné. Babička říkávala, že jsou "řídké". Párkrát zamícháš a máš bramborovou kaši, zvanou pyré, můj ex takové hmotě říkával "papka". ;) Bezva recept: 600 g brambory, uvařené ve slupce, nakrájené na kolečka, velká červená cibule nakrájená na proužky, 3-4 lžíce smetanový jogurt, lžíce citronové šťávy, lžíce oleje, nejlépe olivového, sůl, pepř, pažitka. Lehký, letní, parádní bramborový salát.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.07.15 16:01
avatar

Dnes jsem ho dělala, dopoledne manžel nakopal brambory a v poledne byl salátek i s majonézou. Brambory se vařily v páře, oškrabané a nakrájené na kostičky, vše (brambory, zelenina, vejce na tvrdo, majonéza)m do mísy a lehce promíchat rukou. K tomu salátu byla plněná cuketa (cuketu oloupat, rozkrojit, vydlabat, naplnit masovou směsí a sýrem, zapéct).

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 19.07.15 16:17
avatar

Klasický bramborový se nedělá, jak již uvedeno, brambory jsou vodnaté.

Doporučuji řecký salát. Oloupané brambory uvařit. Mezitím si připravit do mísy zeleninový základ. Kostičky rajčat, čerstvé okurky a paprikového lusku promíchat s nakrájenou zelenou petrželkovou natí. Dochutíme solí, pepřem a dobrým olejem.

Kdo má rád kyselejší přidá trochu octa, ale pokud je dost rajčat, nemusí být. Necháme uležet a trochu vychladit.

Tento salát je opravdu přímo z Řecka. Je vynikající právě v těchto letních dnech, zchladí. Je lehký, není tam majonéza a ani ty vejce. Je dobrý samotný, není potřeba k němu maso, a když už musí být to maso, tak řízek.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.07.15 17:47
avatar

Celý život jsem to respektovala, minulý týden jsem ho udělala z nových, byl výborný, zkusila jsem i bramborák, není to vůbec problém a dnes jsem nové bramboryuvařila ve slupce. Všechna tři jídla byla výborná, snad daleko lepší.l

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.