Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bramborový salát z nových brambor

Od: aala odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu, zda se dá vyrobit bramborový salát z nových brambor, zda je to vhodné. Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Dnes jsem ho dělala, dopoledne manžel nakopal brambory a v poledne byl salátek i s majonézou. Brambory se vařily v páře, oškrabané a nakrájené na kostičky, vše (brambory, zelenina, vejce na tvrdo, majonéza)m do mísy a lehce promíchat rukou. K tomu salátu byla plněná cuketa (cuketu oloupat, rozkrojit, vydlabat, naplnit masovou směsí a sýrem, zapéct).

odpoved*
hodnocení

2x

Nejlepší je ze starých brambor. Z nových brambor udělejte letní salát, dejte brambory, cibuli, rajče, trochu oleje, žádnou majonézu, vajíčko (ale nemusíte), trochu osolit, třeba opepřit zamíchat a stačí.

hodnocení

2x

pokud použijete brambory "salátové" nebo označené "A", bez problémů, chutný...

Rané brambory nejsou vyzrálé, takže salát určitě nebude takový, na jaký jste zvyklý. Označená varné skupiny nehledejte, označují se pouze brambory vyzrálé, "na uskladnění". Zkuste, uvidíty. Doma ho v tuto dobu neděláme.

hodnocení

2x

Celý život jsem to respektovala, minulý týden jsem ho udělala z nových, byl výborný, zkusila jsem i bramborák, není to vůbec problém a dnes jsem nové bramboryuvařila ve slupce. Všechna tři jídla byla výborná, snad daleko lepší.l

hodnocení

0x
Když to budou áčka proč ne, ale u nových brambor jsem označení ještě neviděl...
Bramborové placky jsou ze starých prý také nejlepší, dělal jsem z prave vykopanych a rozdíl jsem nepoznal :)

hodnocení

0x

Nové brambora nejsou na salát vůbec vhodné. Babička říkávala, že jsou "řídké". Párkrát zamícháš a máš bramborovou kaši, zvanou pyré, můj ex takové hmotě říkával "papka". ;) Bezva recept: 600 g brambory, uvařené ve slupce, nakrájené na kolečka, velká červená cibule nakrájená na proužky, 3-4 lžíce smetanový jogurt, lžíce citronové šťávy, lžíce oleje, nejlépe olivového, sůl, pepř, pažitka. Lehký, letní, parádní bramborový salát.

pohanka*
hodnocení

0x

Klasický bramborový se nedělá, jak již uvedeno, brambory jsou vodnaté.

Doporučuji řecký salát. Oloupané brambory uvařit. Mezitím si připravit do mísy zeleninový základ. Kostičky rajčat, čerstvé okurky a paprikového lusku promíchat s nakrájenou zelenou petrželkovou natí. Dochutíme solí, pepřem a dobrým olejem.

Kdo má rád kyselejší přidá trochu octa, ale pokud je dost rajčat, nemusí být. Necháme uležet a trochu vychladit.

Tento salát je opravdu přímo z Řecka. Je vynikající právě v těchto letních dnech, zchladí. Je lehký, není tam majonéza a ani ty vejce. Je dobrý samotný, není potřeba k němu maso, a když už musí být to maso, tak řízek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]