Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kosmetika v těhotenství

Od: ver* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

jsem čerstvě těhotná a tak si pomalu zjišťuji, co vše to vlastně obnáší :) Hledala jsem info, co se nemá či vyloženě nesmí, člověk sice obecně ví, ale narazila jsem i na nové věci, např. že se v těhotenství nesmí barvit hlava. To mi ani tak divné nepřijde, ale na jedněch stránkách byloi i napsáno, aby si žena zkontrolovala svoji kosmetiku kvůli případné toxicitě. Proboha to někdo dělá? Používám kosmetiku běžných značek z běžných drogerií a ani nic přehnaného, leda tak gel, šampon, balsám na vlasy, pleťovou vodu, odličovací mléko a stíny s řasenkou. A deodorant a voňavku. Co bych vlastně měla kontrolovat? Ani jsem o tom neslyšela, že by to někdo dělal...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

borax*
hodnocení

3x

Jo, na netu je tolik hysterek až oči přechází! Těhotenství není nemoc, ale přirozený proces, takže jezte co jste zvyklá, používejte kosmetiku co jste zvyklá, pracujte choďte na procházky a nečtěte internetové diskuze plné děsivých věcí co všechno nesmíte (játrová paštika, hermelín*ee*), nebo co naopak musíte. Řidte se radami gynekologa a selským rozumem (to děláte jak koukám z vašeho dotazu). Užijte si těhotensví!

andri*
hodnocení

2x
Myslim si ze pokud nebudete na sebe patlat zachodove kačenky a olizovat víčka mycich prostredku neublíží děťátku nic konkretniho.Ve vzduchu je toho víc co dite ohrožuje a dychat musime.Pokud jste mlada a silná takove veci bych dala stranou.Pokud Vas ohrozuje zaměstnání tam to je jina.Chovejte se jako tehotna.Nebudte dlouho v kurackym prostredi.Moc se neopalujte,nekurte a nepijte alkohol.Jedna sklenice vina nebo pivo taky neskodi.Nesmi se to prehanet kvuli vyvoji mozku plodu.Jezte zdrave a berte vitaminy pro těhotné.

rita*
hodnocení

0x

Jéje, to jsou zbytečné starosti! myslím, že to nebude tak horké. miminku neublíží sprcháč ani šampon, to by v něm muselo být kdoví co :)

lucie*
hodnocení

0x

Mám už za sebou 29.týdnů těhotenství a od svého gynekologa jsem se dostala až ke krajskému do fakultky.Takže jsme měla tu čest s plno doktory a sestrami a vyhovuje mi jejich přístup.Doktor říká"Nečtěte internet a neposlouchejte kamarádky!"Rodina i kamarádky mě krmily kecama co vše budu muset,co né,co mi budou vše kontrolovat...a ono to zas není tak strašné,vlastně se nic nevyplnilo a hlavně já poslouchám především doktora!Nejhorší jsou takové ty sebestředné ženy co si hladí břicha už v 6.týdnu a dělají ze sebe pupek světa.Brát vážně by se to mělo tak od 15.týdne a od 24.týdne už miminku nehrozí kromě porodu vesměs nic.

Barvím si vlasy normálně,v těhotenství hrozí spíš to,že barva špatně chytne ,kvůli hormonům.Dnes jsou barvy šetrné a jemnější než ty chemické pokusy co se děaly kdysi.Takže strach nemějte z ničeho a antiperspirant jsem začala používat právě až v těhotenství,protože jsem se začla potit a smrdět(to ty hormony:)však počkejte)Nechtěla jsem užívat ani žádné léky,ale pálí mě tak šíleně žáha,že mám pro nejvyšší nouzi předepsaný sirup(mallox)Babské rady nepomáhaly a je to tak zlé,že ani nespím,nejím,takže někdy sáhnu po sirupu i když jsem chtěla prožít těhotenství bez léků.

Jediné co dělám-vyhýbám se záření-mikrovlnce,to je potvora a vyhýbám se kofeinu ať je v čemkoliv.

ver*
Diky za reakci. Jen se zeptam, jak to myslite s tou mikrovlnkou? :)
doplněno 13.07.15 16:28: Jen jeste poznamka, pupek si sice nehladim, ale tehotenstvi jiz od zacatku hodlam brat vazne - zaprve bych rada tehotna zustala a zadruhe bych mela rada zdrave miminko (jelikoz jsou prvni tri mesice pro vyvoj nejdulezitejsi, melo by se brat vazne a to mam od doktora, ne z internetu ani od kamaradky:)
lucie*

No vidíte,na bylinky jsem zapomněla.Miluju bylinkové čaje a ty jsem vynechala.Taky jsme vynechali(už před početím) sojové maso,sojů ,protože ta ovliňuje plodnost atd.Zelený a černý taky kvůli kofeinu.Mikrovlnka vyzařuje zářeni a neměla by být ani ve výšce pohlavních orgánů a v těhotenství nebýt u ní.Už léta to dodržuju,někde jsem to tenkrát četla(nebyl to net:)ale nějaké seriozní čtení) a teď jsem se dívala na net a je tam plno odkazů a teorii,které to i vyvrací.Nicméně vyhýbám se jí a je to na vás.

První tři měsíce jsem samozřejmě brala vážně,ale uznávám pohyb(většina se právě přestane hýbat) a v tom jsem se neomezovala,spíš naopak.Rychlá chůze do kopce,denně i dvě takové procházky,ať posílím srdce a oběh,zeleninové džusíky ve velkém,opalování na slunci pro pohodu a optimismus(břicho zakryté)Taky jsem obden byla plavat,i když jsem poslouchala kecy o infekci,ale pokud jste trpěla na záněty doteď tak teď taky nic nehrozí.I do horké páry a vířivky jsem zašla.Určitě jsem tam neseděla do padnutí,ale jen tak na chvilku pro radost.Dneska už se to nezakazuje dokonce ani termály.

doplněno 13.07.15 18:50:

...oprava: netrpěla na záněty.Opravdu toho pohybu si užívejte,protože matka v kondici je výhoda nejen že posiluje plíce,srdce,oběh a tudíž má dítě dost všeho pro vývoj,ale i u porodu a tak na konci 3.měs.už se budete zadýchávat,potom začnete při chůzi pnutí břicha a píchání,tlak tak ve 4.měs.se už začínají odkrvovat končetiny a člověk pak chodí pomaleji...a už to nebude tak příjemné se hýbat a bude jen hůř:)

hodnocení

0x

Omlouvám se, že odpovídám, ačkoliv jsem nikdy těhotná nebyla. Jen si pamatuji, jak mě překvapilo, že se v těhotenství nesmí mnohé bylinky - např. šalvěj. Bylinky plno lidí považuje za neškodné (i já dříve), ale nemusí tomu tak být. Na to bych si dala trochu pozor. Ale jinak souhlasím s ostatními rádci :) a přeju zdravé mimi :)

ver*
Dekuji :) O bylinkach jsem take slysela, ja ale moc obecne bylinky nemusim, takze tohle ani tak neresim:)

hodnocení

0x

Já si myslím, že nejdůležitější ze všeho je pohoda. Hodně spát, smát se, být spokojená. Jíst hodně zeleniny a ovoce, trošku cvičit, chodit na procházky a nic zbytečně neřešit. Podle toho bude miminko vypadat. Bude to spokojené, spinkací, papací a kakací miminko. :-D Buďte velký kamarád se zubařem! Je to důležité! Nekoupejte se, jen sprchujte. Ve sprše si jemně masírujte žínkou nebo houbou bříško, prsa, stehna a zadeček, aby se vám neudělaly prasklinky. Nezapomeňte se namazat lehkým gelem po sprchování. Nepřejídejte se! Rozhodně nejíte za dva, jak se kdysi říkávalo. *srdce* Mějte se vy i miminko moc dobře. *houpy*

doplněno 14.07.15 06:59:

Krásný život vám oběma a vlastně celé rodině. Napište, až se malé narodí. ;)

O totéž chci poprosit Lucii, až malí budou na světě a ona v tom fofru, který bude následovat, najde chviličku Napište!:)

ver*
Dekuji moc za prispevek :) A s tim zubarem jste to odhadla presne - muj zubar je muj kamarad, je to pritel me sestry :) Jen pro zajimavost, proc ne to koupani a jen sprchovani? Ja se tedy nekoupu tak jako tak, ale zajima me duvod...dekuji
eulalie*

Horká voda může vyvolat potrat...

ver*
Aha, dekuji
lucie*

*jasne*jasně babkazov,jak bude chvilka i když si to zatím doma neumíme představit co bude.I když máme od 8.týdne v dokumentaci"vysoce rizikové těhotenství" tak opravdu,tím pohodovým přístupem v NJ a hlavně v OV Porubě,tak to prožívám jako by se nic nedělo.Beru to,že je to dar od přírody a tak jak dala,může i vzít.Takže hlavně se zbytečně nebát,nepřemýšlet a pečovat o sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]