Zavařování do šroubovacích lahviček

Od: Datum: 12.07.15 00:34 odpovědí: 4 změna: 25.07.15 20:45

Ahoj,

níkde na netu nemůžu najít odpověď, tak se zkouším zeptat tady. Potřeboval bych zavařil chilli omáčku a rád bych to udělal do těhle lahviček, aby se po otevření nestihla zkazit a mohl ji rozdávat přátelům. Jen si nejsem zcela jist, zda ty víčka budou dostatečně těsnit. Už mam v košíku asi 35 lahviček a víček připravenejch k odbjednávce, ale pořád si nejsem zcela jist, zda to po zavazaření/zakonzervování vydrží. Nerad bych to pak po půl roce všechno vyhodil. Nemá se zavařováním do těchto lahviček někdo zkušenosti? Dá se nějak otestovat, že to bude v pohodě? Můžu tomu věřit, když to po zavaření nepoteče? Díky moc.



Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 12.07.15 05:36
avatar
Po OTEVŘENÍ se může obsah pokazit v jakékoliv lahvičce, skleničce či konzervě.
Záleží na kvalitě obsahu, konzervačních přísad, čistotě,těsnosti a ďalších faktorech.
I tyto sklenice mohou splnit Vaše požadavky. Při zaváření se vzduch nad hladinou roztáhne a část ho unikne mimo skla. Při ochlazení podtlak spolehlivě přidrží víčko.
Většinou těsní i po otevření. Ovšem otevřené bych držel v chladničce.
Zavřené rozdávejte do libosti. Nevytekla z nich kvanta alkoholu, nevyteče ani čili.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.07.15 07:44

Ja by som to nedoporučoval tento typ,lebo vrchnák ma slabý závit na sterelizáciu,doporučoval by som tie,čo sa v nich bežne predáva kečup,poprípadne skúsiť vrchnák z PET fľiaš.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.07.15 21:22
avatar
Mám takový praktický dotaz. Bude ta omáčka po vychladnutí dostatečně tekutá, aby šla tímhle úzkým hrdlem ven?
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.07.15 20:45
avatar

Je jasné,že jsi veden snahou využít svou zásobu lahviček.Ale já tyto produkty zavařuji do lahviček se širokým hrdlem od džemů a dětských přesnídávek,těch se dá nashromáždit také mnoho.Omáčka se do nich vpraví daleko lépe a uzavře víčkem jen zlehka a pak třeba v hrnci prohřeje na potřebnou teplotu.Pak se víčko dotáhne a po otočení otočí víčkem na stůl,kde se nechá vychladnout

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.