Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu je Hera, nestačí obyč. rostlinný olej?

Od: alzbetka odpovědí: 11 změna:

Ahoj, Hera je kostka tuhého tuku, složeného z rostlinných tuků jako je řepkový a tak...Proč tedy kupovat 250 gramů kostky Hery, když tam můžu přidat do těsta 250gramů řepkového oleje?

V čem je rozdíl když dám do těsta 250 gramů tuku Hery nebo 250 gramů tekutého oleje?

Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

3x

Bude to dost mastné.Hera obsahuje určitě i vodu ne? Já ji nekupuji ,ale odhaduji ,že tam nějaká tekutina bude.

Vody asi 27%.

lidus*
hodnocení

2x

Neumím si představit jak dělám drobenkovou buchtu z oleje, z Hery nebo másla to jde skvěle. Zkuste upéct dvě stejné třené bábovky, jednu z Hery a druhou s olejem, doufám, že až poznáte ten rozdíl, nebudete se už ptát.

Drobenkovou jsem v zoufalství (přípravy načaté, Hera najednou nikde) s olejem dělala a opravdu to nebylo ono.

eulalie*
hodnocení

1x

Do některých těst klidně můžete i olej dát. Já třeba peču bábovku z oleje, tu mi doma rvou z ruky ještě horkou. Pak jsem jednou zkusila péct kynuté těsto - vánočku - z oleje, protože jsem nic jiného doma neměla a olej byl jediný po ruce. Tedy jak ta vánočka byla výborná a nadýchaná... Ale jinam bych ten olej asi už necpala.

hodnocení

0x
doma.nova.cz/... 10.07.15 20:21: Olej se dává např.do rychlého,hrnkového koláče.Do dalších těst Hera či máslo.doplněno 11.07.15 11:42: Složenírostlinný olejrostlinný tukvodasušená syrovátka0 E322 - Lecitinyjedlá sůl - 0,2%1 E471 - Mono- a diglyceridy mastných kyselin0 E330 - Kyselina citronová3 E160b - Annato, Bixin, Norbixin1 E100 - Kurkuminaromavitamín E (DL-alfa-tokoferyl acetát)

ladinpraha*
hodnocení

0x
Rozdil je v tom, ze se zrejme mezi konzumenty osvedcila. Ale nic ti nebrani experimentovat a nahradit cokoli cimkoli. Neni vylouceno, ze pri tom dokazes sve chuti vyhovet lepe.

hodnocení

0x

Zkuste a uvidíte. Olejová třená od maminky byla vždy výborná.

Možná jen toho oleje trochu míň, než kolik píšou pro Heru. Hera obsahuje 27% vody. Jinak oleje jsou z hlediska zdravotního vždy lepší než ty ztužované záležitosti.

naihonn*
hodnocení

0x

Jak už tu tak nějak bylo řečeno, snad kromě drobenky není případ, kdy by se nedala Hera (no spíš u drobenky stejně máslo) nahradit olejem. Ale jo, obvykle to opravdu je menší množství oleje než kolik by bylo Hery. Tedy ještě vždycky používám Heru i na cukroví, ale myslím, že tam by to i tak nahradit šlo.

:)

slon
hodnocení

0x

Hera a podobné jsou jen ztužené tuky. Má představa je, že pokud dám do mixeru 3/4 l oleje a 1/4 vody, tak mi z toho taky zřejmě vznikne jakýsi našlehaný tuk - Hera.

Mýlíte, se. Vznikne mléko. Do Hery se míchá voda, protože by byla jak špalek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]