K čemu je Hera, nestačí obyč. rostlinný olej?

Od: Datum: 10.07.15 18:44 odpovědí: 11 změna: 11.07.15 12:47

Ahoj, Hera je kostka tuhého tuku, složeného z rostlinných tuků jako je řepkový a tak...Proč tedy kupovat 250 gramů kostky Hery, když tam můžu přidat do těsta 250gramů řepkového oleje?

V čem je rozdíl když dám do těsta 250 gramů tuku Hery nebo 250 gramů tekutého oleje?

Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 10.07.15 18:47
avatar

Bude to dost mastné.Hera obsahuje určitě i vodu ne? Já ji nekupuji ,ale odhaduji ,že tam nějaká tekutina bude.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 10.07.15 21:30

Vody asi 27%.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 10.07.15 20:04
avatar
http://doma.nova.cz/clanek/radyanapady/velky-test-tuku-na-peceni-se-kterym-bude-vase-cukrovi-nejlepsi.html
doplněno 10.07.15 20:21: Olej se dává např.do rychlého,hrnkového koláče.
Do dalších těst Hera či máslo.
doplněno 11.07.15 11:42:

Složení

rostlinný olej

rostlinný tuk

voda

sušená syrovátka

0 E322 - Lecitiny

jedlá sůl - 0,2%

1 E471 - Mono- a diglyceridy mastných kyselin

0 E330 - Kyselina citronová

3 E160b - Annato, Bixin, Norbixin

1 E100 - Kurkumin

aroma

vitamín E (DL-alfa-tokoferyl acetát)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.07.15 20:09
avatar

Do některých těst klidně můžete i olej dát. Já třeba peču bábovku z oleje, tu mi doma rvou z ruky ještě horkou. Pak jsem jednou zkusila péct kynuté těsto - vánočku - z oleje, protože jsem nic jiného doma neměla a olej byl jediný po ruce. Tedy jak ta vánočka byla výborná a nadýchaná... Ale jinam bych ten olej asi už necpala.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 10.07.15 20:40
avatar
Rozdil je v tom, ze se zrejme mezi konzumenty osvedcila. Ale nic ti nebrani experimentovat a nahradit cokoli cimkoli. Neni vylouceno, ze pri tom dokazes sve chuti vyhovet lepe.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.07.15 20:58
avatar

Neumím si představit jak dělám drobenkovou buchtu z oleje, z Hery nebo másla to jde skvěle. Zkuste upéct dvě stejné třené bábovky, jednu z Hery a druhou s olejem, doufám, že až poznáte ten rozdíl, nebudete se už ptát.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 10.07.15 21:33
avatar

Drobenkovou jsem v zoufalství (přípravy načaté, Hera najednou nikde) s olejem dělala a opravdu to nebylo ono.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 10.07.15 21:34

Zkuste a uvidíte. Olejová třená od maminky byla vždy výborná.

Možná jen toho oleje trochu míň, než kolik píšou pro Heru. Hera obsahuje 27% vody. Jinak oleje jsou z hlediska zdravotního vždy lepší než ty ztužované záležitosti.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.07.15 00:49
avatar

Jak už tu tak nějak bylo řečeno, snad kromě drobenky není případ, kdy by se nedala Hera (no spíš u drobenky stejně máslo) nahradit olejem. Ale jo, obvykle to opravdu je menší množství oleje než kolik by bylo Hery. Tedy ještě vždycky používám Heru i na cukroví, ale myslím, že tam by to i tak nahradit šlo.

:)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: slon
Datum: 11.07.15 12:37

Hera a podobné jsou jen ztužené tuky. Má představa je, že pokud dám do mixeru 3/4 l oleje a 1/4 vody, tak mi z toho taky zřejmě vznikne jakýsi našlehaný tuk - Hera.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.07.15 12:47

Mýlíte, se. Vznikne mléko. Do Hery se míchá voda, protože by byla jak špalek.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.