Jak dlouho vařit vepřové nožičky

Od: Datum: 07.07.15 14:53 odpovědí: 8 změna: 07.07.15 19:27

Dobrý i když horký den, mám dotaz na toho kdo má zkušenost s vařením vepřových nožiček. Známý mi říkal , že vaří v papińáku 2 hodiny což se mi nějak nezdá. Z nožiček krom kosti chci vše zkonzumovat. Za dobrou radu předem děkuji.

P.S. mám špatná kolena... Olin


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 07.07.15 14:56
avatar

Ty dvě hoďky v papiňáku mi nepřijdou až tak dlouho. Aby byly hezky rozvařený a vyvařil se z nich všechen kolagen. Ale hodil bych tam raději přední kolena, ty nožičky jsou taková "špína" - nezlobte se. *jasne*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.07.15 15:29
avatar

Letadélko, to si nesmíš hned všechno představovat.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 07.07.15 14:59
avatar

Já jsem vařila nožičky vepřové (no jasně kvůli tomu, aby se celé snědly kvůli bolavým kloubům), tak dlouho, až se rozsýpaly. Tuším, že to bylo tak přes 2 hodiny pomalým varem, ale ne v papiňáku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.07.15 15:12

to abyste to konzumoval každý den - neslibujte si nějaký velký efekt

a vařte koleno je lepší i si pochutnáte

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.07.15 15:36
avatar

Vřele doporučuji, nenechte se od toho odradit. Chce to ale konzumovat pravidelně, a táhnout pomalým varem. K tomu křen a hořčici. Nic nevylévat a z vývaru sulc. Pro mě namíchat nožky s tím kolenem.

V těhle vedrech hoďte dobře očištěné nožky do papiňáku, hned jak přijdete domů z krámu, nenechávejte je dlouho.

A až se počasí trochu umoudří - ochladí, tak vyrobte ten sulc, špatně by tuhnul v těhle vedrech.

Já tomu zase věřím, že to na klouby může pomoci. V těch přípravcích na klouby by se tento kolagen také našel.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 07.07.15 16:45
avatar

Já často koupím 4-5 nožek. Oškrábu případné štěiny, vyříznu mezi prsty. Do papiňáku nožky, vodu, cibuli, 2 stroužky česneku, 3 zrnka nového koření a hrstku celého pepře. Ty dvě hoďky, to je optimální čas na vaření. ;) Pak nožky postupně vytáhám na talíř. Něco oberu do plechové misky a něco do pusy (hořčici, křen, čerstvý chleba, pivečko). Do té plechové misky zcedím polévku a nechám ještě jednou s obraným masem a kůžemi, převařit. Strouhnu do toho česnek a rozemnu majoránku. Nesolím. Celou misku nechám zchladnout a do druhého dne v ledniče ztuhnout na sulc. A po třech dnech si nadávám, že jsem toho udělala zase hodně, že pořád mám co jíst s octem a cibulí. :-D

doplněno 07.07.15 16:56:

Když se vaří koleno, jak tady někdo vzpomínal, co se nesní, posolit, popepřit a smotat. Zabalit do alobalu a druhý den je bezva lisované koleno. Na svačku, mezi dva chleby s hořčicí. :-D

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 07.07.15 19:25
avatar

Na nožky a vepř.kolena mám starý holící strojek na obyčejné žiletky.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.07.15 19:27
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.