Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak dlouho vařit vepřové nožičky

Od: autobus® odpovědí: 9 změna:

Dobrý i když horký den, mám dotaz na toho kdo má zkušenost s vařením vepřových nožiček. Známý mi říkal , že vaří v papińáku 2 hodiny což se mi nějak nezdá. Z nožiček krom kosti chci vše zkonzumovat. Za dobrou radu předem děkuji.

P.S. mám špatná kolena... Olin

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
avatar babkazov

Já často koupím 4-5 nožek. Oškrábu případné štěiny, vyříznu mezi prsty. Do papiňáku nožky, vodu, cibuli, 2 stroužky česneku, 3 zrnka nového koření a hrstku celého pepře. Ty dvě hoďky, to je optimální čas na vaření. ;) Pak nožky postupně vytáhám na talíř. Něco oberu do plechové misky a něco do pusy (hořčici, křen, čerstvý chleba, pivečko). Do té plechové misky zcedím polévku a nechám ještě jednou s obraným masem a kůžemi, převařit. Strouhnu do toho česnek a rozemnu majoránku. Nesolím. Celou misku nechám zchladnout a do druhého dne v ledniče ztuhnout na sulc. A po třech dnech si nadávám, že jsem toho udělala zase hodně, že pořád mám co jíst s octem a cibulí. :-D

doplněno 07.07.15 16:56:

Když se vaří koleno, jak tady někdo vzpomínal, co se nesní, posolit, popepřit a smotat. Zabalit do alobalu a druhý den je bezva lisované koleno. Na svačku, mezi dva chleby s hořčicí. :-D

Na nožky a vepř.kolena mám starý holící strojek na obyčejné žiletky.

pohanka*

Taky dobrý nápad.

 

pohanka*
hodnocení

2x

Vřele doporučuji, nenechte se od toho odradit. Chce to ale konzumovat pravidelně, a táhnout pomalým varem. K tomu křen a hořčici. Nic nevylévat a z vývaru sulc. Pro mě namíchat nožky s tím kolenem.

V těhle vedrech hoďte dobře očištěné nožky do papiňáku, hned jak přijdete domů z krámu, nenechávejte je dlouho.

A až se počasí trochu umoudří - ochladí, tak vyrobte ten sulc, špatně by tuhnul v těhle vedrech.

Já tomu zase věřím, že to na klouby může pomoci. V těch přípravcích na klouby by se tento kolagen také našel.

 

junkers*
hodnocení

0x

Ty dvě hoďky v papiňáku mi nepřijdou až tak dlouho. Aby byly hezky rozvařený a vyvařil se z nich všechen kolagen. Ale hodil bych tam raději přední kolena, ty nožičky jsou taková "špína" - nezlobte se. *jasne*

pohanka*

Letadélko, to si nesmíš hned všechno představovat.

 

eulalie*
hodnocení

0x

Já jsem vařila nožičky vepřové (no jasně kvůli tomu, aby se celé snědly kvůli bolavým kloubům), tak dlouho, až se rozsýpaly. Tuším, že to bylo tak přes 2 hodiny pomalým varem, ale ne v papiňáku.

 

hahanaj*
hodnocení

0x

to abyste to konzumoval každý den - neslibujte si nějaký velký efekt

a vařte koleno je lepší i si pochutnáte

 

mnd®
hodnocení

0x

Já vím,přes rok staré téma.

Mám tady teď asi tak deset kilo prasečích nožek.Receptů je na netu spousta,ale nemáte někdo nějakej spešl eňo ňuňo od ,,staré báby,,?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]