Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existují pružné nitě do šicího stroje

Od: eva2* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, nevíte jestli existuje něco jako pružné nitě do šicího stroje? Potřebovala jsem olemovat na stroji rukávy od pružného trička, ale steh samozřejmě nepruží. Takže při natažení praská, nebo když to natáhnu už při šití, tak zůstane rukáv vytáhnutý napořád.
Když sem se dívala na ty původní stehy, tak ty jsou dělané úplně jinak než jak dělá šicí stroj, ale to asi umí jen ty průmyslové stroje to na normálním domácím stroji tak nejde.

Jak to děláte když šijete něco z pružné látky?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Šicí stroje jsou podle typu vybaveny programy pro různé typy stehů a ty se dají rozdělit do tří skupin - základní, dekorativní a pružné. Např. tento stroj za necelé tři tisíce to už také zvládá:

aaaobchod.cz/...

eva2*
hodnocení

To je fakt zajímavý, to si snad dělají srandu - šití knoflíkových dírek :)

Jednak se mi vůbec nelíbí, jednak by mě zajímalo jak se to pohání když nemá ani motor ani šlapadlo ani setrvačník. My už ho máme pár let motorizovanej takže na klasiku se šlapadlem bysme asi neměli místo

A jak může mít steh různé typy? to nechápu co tím myslí. na stroji šít umím takže vím že se dá nastavovat délka stehu a revers to je zpětný chod, napnutí horní a spodní nitě, ale typy stehu? Slyšela jsem o entlmašinách ty prý mají výkyvnou jehlu ale to by zase nebyl tak levný.

Jedná se o elektrický stroj, který má pod stolem, na který jej postavíte pedálek, kterým korigujete spouštění a rychlost a má v sobě již rovnou vintegrováno osvětlení. Tento stroj patří mezi ty nejjednodušší...

lidka*
hodnocení

0x

Evo, mám stejný problém, jako Vy. Ať lemuji normálním stehem a nebo začišťovacím, je to stejné. Ani jsem nenašla žádnou radu, jak v tomto případě postupovat. Našla jsem pouze nabídku LADY na teflonovou patku, která se používá na šití pružných lemů. Já mám starý Lucznik, na to moje šití celkem vyhovuje. Kdysi jsem četla radu, při šití pružných lemů podložit látku papírem a potom vyškubnout. Ale abych pravdu řekla, nezkoušela jsem to. Teď mě ještě napadlo - nešlo by do lemu všít takovou tu jemnou gumičku, co se dává např. do lemů ponožek? Pružné nitě nevím, to by asi moc nefungovalo. Ale třeba poradí nějaká zkušenější švadlena *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]